Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
15. 4. 2012,
17.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Nedelja, 15. 4. 2012, 17.31

8 let

Messi se je izenačil z obema Ronaldoma

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko je Lionel Messi v soboto pomagal Barceloni do enajste zaporedne zmage v prvenstvu, se je na lestvici strelcev izenačil s Cristianom Ronaldom (41). Izenačil pa je rekord še enega Ronalda ...

Katalonski velikan je z enajsto zaporedno zmago v ''la ligi'' zaostanek za Realom vrnil na štiri točke, ki bi v primeru zmage na sobotnem ''el clasicu'' (21. aprila z začetkom ob 20. uri) zagotavljal še razburljiv zaključek španskega prvenstva. ''Vedeli smo, da bo težko. Levante igra v tej sezoni fantastično, tako da smo dosegli izjemen rezultat. Zdaj moramo nadaljevati z zmagami, je pa prišel čas, da razmišljamo le še o Chelseaju (v sredo sledi gostovanje v polfinalu lige prvakov, zato je Barcelona v nedeljo že opravila delovni trening, op. p.). Ta je najbolj pomembna tekma. Bo še težje kot pri Levanteju,'' je po zmagi v Valencii povedal dvakratni strelec Lionel Messi, ki ponovno v javnosti ni želel razpredrati o ''internem'' dvoboju za naslov najboljšega strelca, ki ga bije s prvim asom madridskega Reala. ''Vesel sem, da sta moja zadetka pomagala k izpolnitvi skupnega cilja, zmage,'' je skromno pripomnil in se zahvalil soigralcem za podporo.

Na zadnjih desetih tekmah dosegel kar 18 zadetkov

Argentinec, ki je bil januarja proglašen za najboljšega nogometaša na svetu (2011), se je v soboto izenačil z dvema Ronaldoma. Portugalec mu je na lestvici strelcev za trenutek ušel na dva gola prednosti, a je ''Leo'' v drugem polčasu dvoboja pri Levanteju hitro vrnil udarec. Je pa poskrbel še za eno izenačenje.

Klubski rekord zaporednih prvenstvenih srečanj, na katerih se je igralec Barcelone vpisal med strelce, še vedno znaša deset. V sezoni 1996/97 ga je postavil Brazilec Ronaldo, ki pa je na naslednika oziroma solastnika dosežka čakal pet let. Če bi Messi v polno zadel še na težko pričakovanem ''el clasicu'', bi postavil novi rekord. Za zdaj se je z brazilskim ''fenomenom'' izenačil. Mreže v zastrašujočem ritmu trese od 19. februarja, ko se je v 24. krogu pomeril z ''netopirji'' iz Valencie. Preskočil je le dvoboj 26. kroga s Sportingom, a zaradi kazni rumenih kartonov, na vseh ostalih pa se je vpisal med strelce. Na zadnjih desetih prvenstvenih nastopih je dosegel neverjetnih 18 zadetkov. Skoraj dva na tekmo. Statistika, da te kap ... A s podobno se lahko pohvali tudi njegov veliki tekmec, Cristiano Ronaldo.

Ne spreglejte