Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 2. 2015,
18.52

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid špansko prvenstvo

Ponedeljek, 16. 2. 2015, 18.52

8 let, 1 mesec

Messi prestavil v višjo prestavo, Ronaldo pa ostal brez goriva

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo? Kdo je boljši? To je vprašanje, s katerim si nogometna javnost beli glavo že več kot pet let. Argentinec in Portugalec iz tedna v teden podirata nove mejnike.

Če je najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo v zadnjem obdobju zapostavil vrhunsko statistiko in nase bolj kot z zadetki in podajami opozarja z nenogometnimi opravki (praznovanje rojstnega dneva po bolečem porazu z Atleticom je pošteno ogrelo srca najbolj glasnih navijačev belih baletnikov, op. p.), se je Lionel Messi znašel v drugačnem položaju. Z Barcelono je ujel izvrstno formo in nanizal že 11 zmag, njegova statistika pa je raznovrstna in zelo bogata. Tekmece premaguje kot za stavo, število zadetkov in podaj pa skokovito narašča. Pred nekaj meseci je v španskem prvenstvu močno zaostajal za Ronaldom, zdaj je razlika pri vrhu lestvice najboljših strelcev le še neznatna. Portugalec je dosegel 28 golov, Argentinec le dva manj.

Ronaldo v sredo v Gelsenkirchnu, Messi prihodnji teden s Cityjem

V tem koledarskem letu je na sedmih prvoligaških tekmah prispeval kar 11 zadetkov in šest podaj, skupno pa dosegel 14 golov oziroma kar deset več od Portugalca, uradno izbranega za najboljšega nogometaša na svetu v letu 2014.

''Messijeve številke prihajajo iz druge galaksije,'' je nad dosežki najboljšega igralca navdušen njegov trener Luis Enrique, s katerim sta hitro zakopala bojno sekiro, Barcelona pa je nanizala 11 zmag.

Leo je na sobotni tekmi mrežo Levanteja napolnil s tremi zadetki in poskrbel za kopico novih rekordov. Proti Levanteju je odigral 300. tekmo v španskem prvenstvu in dosegel že neverjetnih 269 golov. To je imenitna napoved za obračune v ligi prvakov ter derbi osmine finala z Manchester Cityjem. V primerjavi z Ronaldovim Realom, ki se bo letos v Evropi prvič predstavil že v sredo v Gelsenkirchnu, čaka 27-letnega napadalca iz Rosaria še nekaj počitka, saj se bodo Katalonci z angleškimi prvaki prvič udarili prihodnji teden.

Po vseh rekordih, ki jih je Messi porušil po sanjski predstavi proti Levanteju, si je kapetan argentinske reprezentance počitek tudi zaslužil.

Ne spreglejte