Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2020,
18.23

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Ronaldinho Inter Milano Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 10. 4. 2020, 18.23

4 leta

Messi ni mogel ostati tiho, nov potres pri Barceloni, kjer zanikajo korupcijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Lionel Messi | Lionel Messi ima veljavno pogodbo z Barcelono do junija 2021. | Foto Getty Images

Lionel Messi ima veljavno pogodbo z Barcelono do junija 2021.

Foto: Getty Images

Navijači Barcelone so si oddahnili. Najboljši igralec in strelec Lionel Messi ne odhaja k milanskemu Interju. Argentinec je govorice o morebitnem odhodu v Milano, kjer bi lahko sodeloval s Samirjem Handanovićem, označil za debelo laž. Sporočil je tudi, da ni sodeloval pri plačilu varščine za nekdanjega soigralca Ronaldinha. Za nov potres pri katalonskem velikanu pa je poskrbel skupinski odstop kar šestih članov upravnega odbora, ki niso zadovoljni z delom predsednika Josepa Marie Bartomeuja.

Sportal Kakšna čast za Iličića in Slovenijo! #video

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi se ne oglaša pogosto na družbenih omrežjih. Ko pa se, ponavadi sporoči nekaj zelo pomembnega. Letos se je tako javil trikrat, še vselej pa so njegove besede zatresle nogometni svet.

Pred dvema mesecema je "napovedal vojno" športnemu direktorju Barcelone Ericu Abidalu. Zmotile so ga opazke nekdanjega soigralca, češ da naj bi bila za zamenjavo trenerja Ernesta Valverdeja najbolj zaslužna skupina nogometašev.

Messi sporoča navijačem, da je novica o tem, da razmišlja o selitvi v Italijo, izmišljena. | Foto: Reuters Messi sporoča navijačem, da je novica o tem, da razmišlja o selitvi v Italijo, izmišljena. Foto: Reuters

Prejšnji teden je Messi prek družbenih omrežij pojasnil javnosti, da so bili nogometaši Barcelone vedno naklonjeni znižanju plač v času koronakrize. Zvezdniki katalonskega velikana so privolili v kar 70-odstotno znižanje plač, Argentinec pa je s tem jasno in glasno ovrgel namigovanja, češ da naj bi igralci omahovali. S tem je namenil tudi kritiko vodstvu kluba, navijače Barcelone, trenutno vodilnega kluba španskega prvenstva, kjer tudi brani naslov, pa je zaskrbelo, da bi se lahko ob podobnih izrazih nezadovoljstva zgodilo tisto, na kar si ne upajo pomisliti niti v nočnih morah.

Lionel Messi
Sportal Sredi koronakrize nov razkol pri Barceloni. Je zdaj dokončno počilo?

Laž št. 1 ...

Lionel Messi je novici, ki ju je objavil TNT Sports, označil za lažni. | Foto: Instagram & Imdb Lionel Messi je novici, ki ju je objavil TNT Sports, označil za lažni. Foto: Instagram & Imdb Bi lahko Messi, ki vztraja v dresu Barcelone vse od takrat, ko se je kot deček iz Južne Amerike odpravil v Evropo, zapustil Katalonijo? Pojavile so se govorice, da bi lahko že poleti posnemal velikega tekmeca Cristiana Ronalda in se tudi sam preizkusil v italijanskem prvenstvu. Omenjala se je možnost prestopa k Interju. Kot kaže, pa je možnost, da bi si delil slačilnico tudi s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem, na zelo majavih temeljih.

"To je laž," je objavil Messi na družbenem omrežju Instagram, uporabil ključnik #fakenews (lažne novice) in s tem pomiril milijone navijačev Barcelone. Februarja je v intervjuju za katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo poudaril, da je Barcelona njegov dom, obenem pa posvaril vodstvo kluba, naj sestavi ekipo, s katero bi lahko osvojili naslov evropskega prvaka.

Ta se Barceloni izmika že pet let, veliko vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo letos, ko je dogajanje v ligi prvakov zaradi pandemije koronavirusa prekinjeno, Katalonce pa čaka še povratna tekma osmine finala. Na prvi so remizirali z 1:1 pri Napoliju, predstavniku serie A, kjer nastopa tudi Inter.

... in laž št. 2

Messi je torej govorice, da bi se lahko preselil v Milano, označil za laž. Podobno je storil tudi za zgodbo, ki se je v zadnjih dneh pojavljala po svetu in po kateri naj bi Argentinec pomagal nekdanjemu soigralcu Ronaldinhu ter plačal poldrugi milijon evrov za varščino, s katero je lahko ta zapustil zapor v Paragvaju in odšel v enega izmed hotelov v Asuncionu, kjer je v hišnem priporu.

Lionel Messi in Ronaldinho sta bila pred leti soigralca pri Barceloni. | Foto: Reuters Lionel Messi in Ronaldinho sta bila pred leti soigralca pri Barceloni. Foto: Reuters

"Tudi to je lažna novica," je sporočil kralj strelcev, ki bo čez dva meseca dopolnil 33 let. Pogodba z Barcelono mu sicer poteče junija leta 2021.

Nov potres v Barceloni. Odšlo kar šest funkcionarjev!

Josep Maria Bartomeu je doživel nov udarec pri Barceloni. | Foto: Reuters Josep Maria Bartomeu je doživel nov udarec pri Barceloni. Foto: Reuters Messi je tako že večkrat letos dal vedeti, da ni preveč zadovoljen z delom klubskega vodstva, ki ga pooseblja predsednik Josep Maria Bartomeu. Da v Barceloni v kriznih časih ne vlada idila, dokazuje nedavni odstop šestih članov upravnega odbora. Podpredsednika Emili Rousaud in Enrique Tombas ter še štirje člani upravnega odbora  (direktorji) Silvio Elias, Josep Pont, Maria Teixidor in Jordi Calsamiglia zapuščajo katalonskega velikana.

Barcelona tako ostaja le pri 13 od 19 članov upravnega odbora. Svojo odločitev so predstavili v pismu za javnost, v njem pa podali veliko kritiko predsedniku Bartomeuu, zlasti zaradi zadnje afere ''Barcagate'', v kateri naj bi vodstvo trdilo, kako se igralci ne strinjajo s predlogom o nižanju plač. Skrbi jih za prihodnost kluba, ki ga nosijo globoko v srcu. Prepričani so, da bi morala Barcelona razpisati volitve in izbrati novega predsednika, ki bi bolje vodil klub v zahtevnem obdobju koronakrize. Predsedniške volitve so sicer napovedane pri Barceloni za leto 2021, Bartomeu, ki napoveduje, kako ne bo ponovno kandidiral, pa je prvi mož kluba vse od julija 2015 …

Sodu naj bi izbilo dno nedavno dejanje uprave, ki je trdilo, da igralci niso privolili na znižanje plač zaradi trenutne krize, kar pa je med prvimi zanikal prvi zvezdnik Lionel Messi.

Zanikajo korupcijo

Eden izmed članov upravnega odpora, ki so odstopili, je klub oziroma posredno njegovega predsednika Josepa Mario Bartomeua obtožil korupcije, kar pa je klub odločno zanikal, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Emili Rousaud, eden od šestih, ki so odstopili, je za špansko radijsko postajo Cadena Ser dejal, da je Barcelona najela podjetje z imenom I3 Ventures, katerega naloge niso bile le spremljanje medijskih objav o klubu, ampak tudi "diskreditacija" drugače mislečih od Bartomeua. Pri tem naj bi pomagala tudi vplivna igralca Lionel Messi in Gerard Pique.

"Če revizorji povedo, da so stroški za usluge tega podjetja 100.000 evrov, Barcelona pa je plačana milijon, pomeni, da se je nekdo lepo okoristil. Nimam pa dokazov in ne vem, kdo," je dejal Rousaud, od januarja do zdaj tudi podpredsednik kluba in za mnoge glavni kandidat, da Bartomeua naslednje leto nasledi. Glede na resne in neutemeljene obtožbe, ki jih je danes zjutraj v različnih intervjujih z mediji izjavil Rousaud, Barcelona kategorično zanika kakršno koli dejavnost, ki bi jo lahko opisali kot korupcijo. Zato ne izključuje pravnih ukrepov proti njemu," so zapisali v sporočilu za javnost.

Bartomeu je februarja sicer februarja že odpovedal pogodbo z I3 Ventures. Takrat je povedal, da so podjetje najeli le za spremljanje objav v družbenih medijih in napovedal notranjo revizijo, da bi preiskali morebitne nepravilnosti. "Analizo storitev spremljanja družbenih omrežij opravlja neodvisna revizijska hiša PriceWaterhouseCoopers. Analiza še vedno poteka, zaenkrat ni bilo nobenih sklepov, o katerih je razglabljal Rousaud," je še sporočila Barcelona.

Ronaldinho
Sportal Na brazilskem računu imel le šest evrov, milijonsko varščino plačal z evropskega računa
Ne spreglejte