Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2008,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2008, 21.35

8 let

Mejač: Zmagati (tudi) za viole

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaše Maribora v 3. krogu PrveLige Telekom Slovenije čaka obračun z Dravo. Aleš Mejač je za Sportal pred štajerskim derbijem napovedal …

Vijoličasta zasedba je tekmovalno sezono 2008/09 pričela s stoodstotnim izkupičkom, saj je zmago vknjižila tako na prvem srečanju proti Kopru kot tudi proti Rudarju iz Velenja.

"Bila je težka tekma in vnovič smo se, kot proti Kopru, vrnili po zaostanku. Pokazali smo karakter in drugič zapored vknjižili zmago," je za Sportal kratko oceno glede zmage proti novopečenemu prvoligašu Rudarju podal Aleš Mejač.

Ptujčani so "ranjeni levi"

Mariborčane pa nov prvenstveni dvoboj čaka v soboto, ko se bodo v štajerskem derbiju pomerili s ptujsko Dravo, ki ima po dveh tekmah v statistiki zapisano ničlo in se nahaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Da bodo "vijolice" naskakovale tretjo zaporedno zmago, ni nobenega dvoma.

"Pred nami je novo težko srečanje. Ptujčani imajo dobre posameznike … Lahko jih sicer tretiramo kot 'ranjene leve', saj so izgubili na dveh srečanjih zapored. Prav zaradi tega jih moramo vzeti nekoliko resneje in ne smemo dovoliti, da bodo prvo zmago v dosegli ravno proti nam. Prikazati moramo dobro igro in zmagati," je scenarij za uspeh odločno opisal 25-letni Kranjčan, ki je po daljšem razmisleku v taboru Ptujčanov kot največjo nevarnost izpostavil …"Težko bi izpostavil koga … Morda sta najbolj nevarna Doris Kelenc in Sead Zilić."

Lep sprejem v klubu

Nogometaši iz štajerske prestolnice se po dveh, že omenjenih zmagah, nahajajo na visokem drugem mestu in imajo skupaj s celjskim moštvom maksimalnih šest točk. "Res je … V času priprav smo delali na tem, da bi čim bolje štartali. To nam je tudi uspelo. Samozavesti imamo dovolj in upam, da bomo zmagali še tretjič zapored. Ker imajo naši navijači, viole, obletnico, se bomo še posebej potrudili in jim skušali prinesti novo zmago," je odlične rezultate sedemkratnih državnih prvakov v dveh krogih pokomentiral nogometaš, ki je v minuli sezoni še branil barve Kopra, v novem klubu, v klubu izpod Kalvarije, pa se je odlično adaptiral. "V klubu, tako uprava kot soigralci, so me dobro sprejeli. Moram priznati, da sem v Mariboru resnično zadovoljen. Vse je v najlepšem redu in če bodo tudi dobri rezultati, bo še lepše …," je pogovor zaključil nekdanji igralec kranjskega Triglava, Mure, Bele krajine in kot že rečeno, edinega obalnega prvoligaša.

Povratek Kubice

Strateg Mariborčanov Darko Milanič bo lahko za sobotno srečanje računal na povratnika v mariborsko ekipo, Lubomirja Kubico, ki je srečanji proti Kopru in velenjskemu Rudarju izpustil zaradi prejetega rdečega kartona na dvoboju minule sezone proti ljubljanskemu Interblocku. Tokrat si bo zaradi izključitve v minulem krogu srečanje s tribune ogledal Matjaž Lunder.

Potem ko se na listi poškodovanih nahajajo že dlje časa poškodovani Miral Samardžič, Matej Vračko, Rene Mihelič, Uroš Celcer in Timotej Dodlek, se v ekipo vrača hrvaški nogometaš Dejan Mezga, ki je bil proti Velenjčanom odsoten zaradi poškodbe. Bržkone pa bo z mariborsko ekipo kaj kmalu pogodbo podpisal Dragan Jelič.

Ne spreglejte