Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 6. 2017,
12.01

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Samir Handanović Kevin Kampl Josip Iličić

Četrtek, 29. 6. 2017, 12.01

6 let, 9 mesecev

Med najvplivnejšimi nogometaši na svetu tudi štirje Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Slovenija Malta Josip Iličić gol | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Svetovno priznana angleška nogometna revija World Soccer (Svet nogometa), ki izhaja že vse od leta 1960, je tudi letos objavila seznam najvplivnejših nogometašev na svetu. V družbi 500 najvplivnejših nogometašev na zemeljski obli so tudi štirje Slovenci: Jan Oblak, Kevin Kampl, Josip Iličić in Samir Handanović.

Največ najvplivnejših nogometašev na svetu igra nogomet na Pirenejskem polotoku. Kar trije klubi z največ nogometaši na seznamu prihajajo namreč iz Španije, dva od teh iz prestolnice Madrida.

Na vrhu je Real Madrid

Na vrhu seznama po številu najvplivnejših nogometašev na svetu je kraljevi klub iz Madrida Real, in to z devetnajstimi nogometaši.

Realu sledi nemški Bayern iz Münchna s 14 nogometaši na seznamu, ki mu sledijo katalonski velikan Barcelona, londonski Chelsea in italijanski Juventus s trinajsterico nogometašev na seznamu. Madridski mestni tekmec Reala Atletico ima natanko ducat nogometašev na tem seznamu. Gre za številko, ki si jo deli z nemško Borussio iz Dortmunda.

Najvplivnejši so španski nogometaši

Tudi primerjava po narodnosti pokaže, da je največ nogometašev z oznako najvplivnejši Špancev, kar 47, sledijo Francija in Brazilija vsaka s po 41 nogometaši, Nemčija (34), Argentina (28), Italija (27) in Portugalska (18).

Na seznamu so se znašli tudi štirje Slovenci, že omenjena vratarja Oblak in Handanović in Kampl ter Iličić, medtem ko slovenska nogometna liga na tem seznamu nima svojega predstavnika, poroča slovenski športni dnevnik EkipaSN.

Pogled na države nekdanje Jugoslavije pokaže, da ima največ najvplivnejših nogometašev na seznamu slovenska južna soseda Hrvaška, in sicer osem, potem pa sledi že Slovenija, kar nekako postavi na glavo na Balkanu splošno uveljavljeno trditev, da je Slovenija dežela smučarjev.

Drugače pa je galaktični beli balet na seznamu zastopan z naslednjimi nogometaši: Keylor Navas, Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphael Varane, Pepe, Nacho, Marcelo, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrić, Isco, Marco Asensio, Mateo Kovačić, James Rodriguez, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Alvaro Morata in Jesus Vallejo.

Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Samuel Umtiti, Gerard Pique, Sergi Roberto, Ivan Rakitić, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Andre Gomes, Paco Alcacer, Lionel Messi, Neymar in Luis Suarez pa je najbolj vplivna selekcija blaugrane.

Na čelu Atletica je Jan Oblak. Družbo mu delajo naslednji soigralci: Juanfran, Filipe Luis, Diego Godin, Jose Gimenez, Yannick Carrasco, Fernando Torres, Gabi, Kevin Gameiro, Koke, Saul in Antoine Griezmann.

Španska la liga je zastopana s 66 igralci, nemška bundesliga je na seznamu 500 zastopana s 64 igralci, angleška premier league ima na seznamu 63 imen, italijanska serie A pa 60.

Ne spreglejte