Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
7. 8. 2016,
22.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

1

Natisni članek

Rijeka Roman Bezjak Matjaž Kek

Nedelja, 7. 8. 2016, 22.53

6 let, 7 mesecev

Slovenska trenerja na Hrvaškem

Marijana Pušnika v Splitu nosijo po rokah, Matjaža Keka boli glava

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

1

Slovenski trener Marijan Pušnik še naprej navdušuje na klopi splitskega Hajduka. V 4. krogu hrvaškega prvenstva je njegov klub s kar 4:0 premagal Istro in prišel do tretje zmage v nizu. Veliko slabše volje je lahko Matjaž Kek, ki je z Rijeko izpustil veliko priložnost za četrto zaporedno prvenstveno zmago.

Marijan Pušnik je prišel do šeste zaporedne zmage na klopi Hajduka. Potem ko se je med tednom z lahkoto uvrstil v play-off evropske lige, Oleksandrio je doma, potem ko je bil od nje v gosteh boljši s 3:0, premagal s 3:1, je zdaj še tretjič zapored zmagal tudi v prvenstvu.

Njegov Hajduk je v Splitu navdušil in s 4:0 odpravil Istro. Nekdanji trener Olimpije, ki je pred začetkom sezone presenetljivo postal trener dalmatinskega nogometnega ponosa – Dravograjčanu so mnogi napovedovali, da v Splitu ne bo zdržal prav dolgo -, je v Splitu priljubljen, kot že dolgo ni bil nihče. Po novi sijajni zmagi bo ta status le še utrdil.

Hajduk, ki se bo prek izraelskega Maccabija Tel Aviva poskušal uvrstiti v skupinski del evropskega tekmovanja, je z devetimi točkami po nepopolnem 4. prvenstvenem krogu na drugem mestu lestvice. Že v sredo ga čaka nova velika preizkušnja. V zaostali tekmi bo v Splitu na štadionu Poljud, na katerem lahko pričakujemo več kot 30 tisoč gledalcev, v velikem derbiju hrvaškega nogometa gostil zagrebški Dinamo.

Matjaž Kek s tednom, ki je za njim, prav gotovo ni zadovoljen. | Foto: Matjaž Kek s tednom, ki je za njim, prav gotovo ni zadovoljen.

Nov šok za Matjaža Keka

Na prvem mestu lestvice je sicer Rijeka Matjaža Keka, ki ta teden nima razlogov za zadovoljstvo. Med tednom je na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti turškemu Basaksehirju kljub temu, da je pred domačimi navijači dvakrat vodil, remiziral z 2:2 in izpadel zaradi zadetka manj v gosteh (v Istanbulu gledalci niso videli zadetkov). Zdaj je nekdanji slovenski selektor doživel nov šok.

V 4. prvenstvenem krogu je po treh zmagah v prvih treh prvenstvenih tekmah ostal brez polnega izkupička pri Interju iz Zaprešića, ki je pred tem osvojil le eno točko. Tokrat je drugo, čeprav so imeli Rečani veliko več priložnosti in med drugim zatresli okvir vrat, zapravili enajstmetrovko in v sodnikovem podaljšku z golom Maria Gavranovića prišli do vodstva z 1:0.

Zdelo se je, da bodo prišli še do četrte zmage, a so domačini z golom Jakova Puljića z enajstih metrov v 94. minuti zadeli za remi.

Roman Bezjak, ki je s štirimi goli še vedno najboljši strelec hrvaškega prvenstva, je igral vso tekmo, a se tokrat ni uspel vpisati med strelce.

Ne spreglejte