Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
20. 12. 2016,
12.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

5

Natisni članek

Dinamo Zagreb Ivajlo Petev Miroslav Ćiro Blažević Hrvaška Matjaž Kek Rijeka

Torek, 20. 12. 2016, 12.15

6 let, 7 mesecev

Matjaž Kek z Rijeko jesenski prvak

Legendarni Ćiro sporoča Keku, naj postavi spomenik predsedniku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

5

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je z nepremagljivo Rijeko osvojil naslov jesenskega prvaka hrvaškega prvenstva. Pred Dinamom ima šest točk prednosti, a ostajajo Zagrebčani prepričani, da bodo do konca sezone prehiteli Rečane. To napoveduje tudi legendarni trener Miroslav Blažević - Ćiro.

Na Hrvaškem so z največjim nasmehom na božične in novoletne praznike odšli nogometaši Rijeke. V jesenskem delu so ostali neporaženi in osvojili kar 52 točk. Dosežek iz prejšnje sezone so izboljšali za 12 točk, pred najbližjim zasledovalcem, zagrebškim Dinamom, pa imajo šest točk prednosti.

Predsednik Mišković: Skupaj smo Rijeka

Rijeka se je na zimski premor odpravila s šestimi točkami prednosti pred Dinamom. | Foto: Vid Ponikvar Rijeka se je na zimski premor odpravila s šestimi točkami prednosti pred Dinamom. Foto: Vid Ponikvar "Velike pohvale za zmago in predstave v jesenskem delu. Zmaga nad Istro nam je polepšala praznike ter poskrbela, da jih bomo pričakali mirno in spokojno," je poudaril Matjaž Kek po sobotni zmagi nad Istro, s katero je postavil piko na i izjemnemu jesenskemu delu. V čast zadnji zmagi je nebo nad Rujevico razsvetlil ognjemet, podobno je bilo tudi pred večerno klubsko proslavo.

Nogometni tabor Rijeke se je po zmagi nad Istro odpravil v Guvernerjevo palačo, kjer je na slavnostni prireditvi veselo nazdravil jesenskemu naslovu. Prišli so vsi. Tako igralci, strokovno vodstvo, pokrovitelji, navijači kot vodstvo kluba.

"Do konca sezone je še daleč. Moramo se potruditi, da bodo Matjaž Kek in igralci osredotočeni le na nogomet. Potem bo še več ognjemetov," je dejal predsednik Rijeke Damir Mišković in izpostavil sodelovanje vseh, ki pomagajo prvi ekipi, da ima vse, kar potrebuje v boju za naslov. "Če bomo osvojili prvenstvo, ne bom prvi predsednik Rijeke, ki je postal prvak. To bo uspeh vseh nas. Skupaj smo Rijeka," je ponovil vodilo Kekovih izbrancev.

Mannequin Challenge v izvedbi reškega nogometnega kluba:

Mariborčan se je naposlušal pohval na svoj račun. Kot eden osrednjih gostov prireditve se je pridružil skupinskemu izzivu udeležencev, ki so sodelovali v letos zelo priljubljenem spletnem izzivu Mannequin Challenge. Posnemali so izložbene lutke, a niso bili preveč prepričljivi. Med tistimi, ki niso zdržali do konca in trznili, ko so bili še v vidnem polju kamere, je bil tudi nekdanji trener Maribora.

Trener Dinama: To, kar delajo na Reki, ni pošteno

Ivajlo Petev je prepričan, da vodi klub, ki bo ubranil naslov hrvaškega prvaka. | Foto: Reuters Ivajlo Petev je prepričan, da vodi klub, ki bo ubranil naslov hrvaškega prvaka. Foto: Reuters Na Reki so ljubitelji nogometa prepričani, da je napočil zgodovinski trenutek za prvi naslov državnega prvaka. V Zagrebu, kjer jih je v dobro voljo spravila dragocena zmaga na derbiju v Splitu, so prepričani, da bo drugače. "Maja bo vse po starem. Dinamo bo spet prvak," sporoča trener Dinama Ivajlo Petev, ki z Zagrebčani v hrvaškem prvenstvu še ni izgubil.

Jeseni so ga razjezile pripombe Rijeke o sojenju. Največ jih je bilo po derbiju v Zagrebu, kjer sta se Dinamo in Rijeka razšla brez zmagovalcev (1:1). "To, kar delajo na Reki, ni pošteno. Ali je takšna politika kluba ali pa jih je strah. Po vsaki tekmi govorijo o sojenju in Dinamu, analize pa pokažejo svoje. Vem, da se borijo zase, a vse ima svoje meje," je potožil Bolgar.

Da so Zagrebčani trdno odločeni ubraniti naslov, ki bi bil za njih že 12. zaporedni na Hrvaškem, pričajo tudi besede direktorja Dinama Tomislava Svetine: "Rijeki čestitamo za jesenski naslov. Maja nam bo ona čestitala za naš naslov."

Prednost daje Dinamu

Miroslav Blažević je napovedal, da Kekova Rijeka ne bo najboljša. | Foto: Matej Leskovšek Miroslav Blažević je napovedal, da Kekova Rijeka ne bo najboljša. Foto: Matej Leskovšek Kdo bo hrvaški prvak? O tem je v pogovoru za hrvaški časnik Večernji list razmišljal tudi legendarni trener Miroslav Blažević. Ćiro daje prednost Dinamu.

"Čeprav igra Rijeka boljše, imajo modri bolj kakovostno ekipo," sporoča Ćiro, ki je nekaj besed namenil tudi 52-letnemu Štajercu. "Kek mora postaviti spomenik predsedniku Miškoviću, ki ga je podpiral v času krize in mu omogočil, da pokaže ves talent."

Hrvaško prvenstvo se bo nadaljevalo 18. februarja, ko Rijeko, za katero igra tudi slovenski reprezentant Matic Črnic, čaka zahtevno gostovanje pri tretjeuvrščenem Osijeku. Dinamo se bo doma pomeril s Stevanovićevim Slaven Belupom.

Ne spreglejte