Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2022,
13.46

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek

Ponedeljek, 23. 5. 2022, 13.46

6 mesecev, 3 tedne

Seznam slovenske reprezentance za tekme v ligi narodov

Matjaž Kek za junijsko akcijo vpoklical 29 nogometašev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Matjaž Kek | Matjaž Kek je za junijsko akcijo, ki vključuje štiri tekme, vpoklical 29 nogometašev. | Foto Zavarovalnica Triglav

Matjaž Kek je za junijsko akcijo, ki vključuje štiri tekme, vpoklical 29 nogometašev.

Foto: Zavarovalnica Triglav

Slovenska moška članska reprezentanca začenja priprave na skupino B lige narodov, v kateri bo igrala prvič. V drugi jakostni skupini reprezentančnega nogometa se bo merila z reprezentancami Švedske, Srbije in Norveške. V junijskem terminu bodo ekipe odigrale kar štiri tekme, selektor Matjaž Kek je v reprezentanco vpoklical 29 reprezentantov, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

Oči bodo tudi tokrat uprte v kapetana Jana Oblaka, ki je z Jasminom Kurtićem, Miho Mevljo in Vidom Belcem med najbolj izkušenimi reprezentanti, manjkal pa bo Josip Iličić, ki se je po dolgi odsotnosti z nekaj minutami v soboto vrnil na zelenice v klubskem dresu Atalante.

Selektor Matjaž Kek je v Dohi preizkusil nekaj novih nogometašev in tudi tokrat na seznam uvrstil obrambni dvojec David BrekaloGregor Sikošek, ki je igral na obeh tekmah v Katarju. Ob vseh glavnih akterjih s tekem s Hrvaško in Katarjem, ki so tudi tokrat na seznamu, se v izbrano vrsto ponovno vrača Leo Štulac, ki je sezono za italijanski Empoli končal z zadetkom za zmago v zadnjem krogu proti Atalanti. 

Slovenci bodo prvo tekmo odigrali 2. junija v Stožicah proti Švedski. Josip Iličić, ki se je v nedeljo za nekaj minut vrnil v tekmovalni klubski ustroj, bo junijsko akcijo izpustil. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Slovenci bodo prvo tekmo odigrali 2. junija v Stožicah proti Švedski. Josip Iličić, ki se je v nedeljo za nekaj minut vrnil v tekmovalni klubski ustroj, bo junijsko akcijo izpustil. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Začetek in konec v Stožicah

Reprezentanca se bo prvič zbrala že v četrtek, tekmovanje v ligi narodov pa se bo začelo z domačo tekmo proti Švedski 2. junija ob 20.45, ko bodo Jan Oblak in soigralci na stožensko zelenico stopili v novem reprezentančnem dresu.

Sledila bo preizkušnja v Beogradu s Srbijo, od koder se bo reprezentanca vrnila v Slovenijo, nato pa odpotovala v Oslo, kjer bo 9. junija na sporedu tretja tekma v ciklu proti Norveški.

In čeprav bi v prejšnjih kvalifikacijah tako Slovenija že končala tekme, pa bodo tokrat Kekovi varovanci pripotovali nazaj v Slovenijo in odigrali še četrto tekmo – 12. junija ob 20.45 v Stožicah proti Srbiji.

Vabljeni reprezentanti za junijsko akcijo


Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid, Špa), Vid Belec (Salernitana, Ita), Igor Vekić (Paços de Ferreira, Por), Martin Turk (Parma, Ita)
Branilci: Miha Mevlja (Alanyaspor, Tur), Petar Stojanović (Empoli, Ita), Jaka Bijol (CSKA Moskva Rus), Jure Balkovec (Karagumruk, Tur), Miha Blažič (Ferencvaroš, Mad), Martin Milec (Maribor), Žan Karničnik (Ludogorec, Bol), Gregor Sikošek (Maribor), David Brekalo (Viking, Nor)
Zvezni igralci: Jasmin Kurtić (PAOK Solun, Grč), Benjamin Verbič (Legia Varšava, Pol), Miha Zajc (Fenerbahče, Tur), Domen Črnigoj (Venezia, Ita), Sandi Lovrić (Lugano, Švi), Jon Gorenc Stanković (Sturm Gradec, Avt), Adam Gnezda Čerin (Rijeka, Hrv), Leo Štulac (Empoli, Ita), Vrhovec Vrhovec (Anorthosis Famagusta, Cip), Timi Max Elšnik (Olimpija Ljubljana), Tomi Horvat (Mura)
Napadalci: Andraž Šporar (Middlesbrough, Ang) Luka Zahović (Pogon Szczecin, Pol), Benjamin Šeško (Red Bull Salzburg, Avt), Blaž Kramer (Zürich, Švi), Žan Celar (Lugano, Švi)
Selektor: Matjaž Kek

Ne spreglejte