Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2017,
11.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

2

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka

Četrtek, 17. 8. 2017, 11.22

6 let, 6 mesecev

Tretji zaporedni poraz

Matjaž Kek obžaluje zapravljeno priložnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

2

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po dveh prvenstvenih porazih je Matjaž Kek v sredo z Rijeko v Pireju proti Olympiacosu izgubil še tretjič zapored. "Zdaj smo videli, kaj pomeni igranje v Evropi," je po bolečem porazu, njegova ekipa je vodila in gol za poraz z 1:2 prejela v zadnji minuti, povedal slovenski trener hrvaškega prvaka.

Odkar je februarja leta 2013 sedel na klop Rijeke, še nikoli ni izgubil več kot dve tekmi v nizu. Zdaj se je zgodilo prav to. Potem ko je v začetku meseca klonil v hrvaškem prvenstvu v Osijeku (0:1) in potem izgubil še na derbiju proti zagrebškemu Dinamu prejšnji petek pred domačimi navijači (0:2), je v Pireju nekdanji selektor Slovenije izgubil še tretjič zapored.

Po prvem polčasu je Rečanom kazalo sijajno. Vodili so z 1:0. Tako je bilo vse do zadnjega dela tekme, ko so naprej v 66. minuti v vročem Pireju prejeli gol za 1:1. Potem je bil zaradi igranja z roko izključen Leonard Žuta v 83. minuti, prav v zadnji minuti tekme pa so Rečani prejeli gol in Grčijo zapustili sklonjenih glav.

Škoda, da niso izkoristili lepe priložnosti

Mariborčan ima obilo težav. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborčan ima obilo težav. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Čestitam Olympiacosu, ki je na koncu prišel do zmage. Imeli smo težave, morali bi se hitreje odzivati, ko smo izgubljali žoge. Stali smo predaleč od žoge," je bil po tekmi kritičen Matjaž Kek, ki ima na začetku nove sezone veliko težav z odhodi, poškodbami in tudi kaznimi nosilcev igre.

"Zabili smo gol v prvem polčasu in imeli možnost, da kakovostno napademo. Škoda, da je nismo izkoristili. Zdaj smo videli, kaj pomeni igranje v Evropi," je še povedal mariborski strateg.

"Škoda, da na koncu nismo zdržali, a z zgolj desetimi nogometaši je bilo zelo težko," je po tekmi tako kot vedno v mirnem tonu govoril Kek, ki kljub vsemu ni povsem nezadovoljen.

Lahko nogometaši Rijeke naslednji teden šokirajo Grke in napredujejo? | Foto: Sportida Lahko nogometaši Rijeke naslednji teden šokirajo Grke in napredujejo? Foto: Sportida

Rezultat je aktiven

"Rezultat, ki ga imamo, je aktiven, a jasno je, da bomo morali biti naslednji teden veliko bolj kakovostni in hitrejši pri pretoku žoge. Na trenutke smo videli, da lahko zagrozimi njihovi zadnji vrsti. Rezultat je dober, a je treba priznati, da smo, preden smo zabili gol, kar nekaj časa zelo trpeli," je sklenil trener, ki je Rijeki v prejšnji sezoni prinesel zgodovinski prvi naslov državnega prvaka.

Pred povratno tekmo, ta bo prihodnji teden na štadionu Rujevica na Reki, ki bo seveda razprodan, bo Rijeka v soboto odigrala še prvenstveno tekmo. Na istem prizorišču bo gostila zagrebško Lokomotivo.

Rijeka je po petih prvenstvenih tekmah na tretjem mestu z devetimi točkami. Lokomotiva ima štiri in je sedma.

Na starem štadionu Rijeke je "gorelo"

Še zanimivost. Sredino tekmo proti Olympiacosu so si navijači Rijeke, ki niso odšli v Grčijo, ogledali na starem štadionu na Reki Kantridi in tudi od tam skušali pomagati Kekovim varovancem. Tole pa je njihovo veselje ob golu, ki ga je v prvem polčasu dosegel brazilski napadalec Rijeke Heber:

Ne spreglejte