Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 12. 2017,
13.55

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Filip Dangubić NK Celje Nikola Gatarić Matjaž Kek Matic Črnic Rujevica NK Rijeka Mario Gavranović Marko Vešović

Sreda, 20. 12. 2017, 13.55

6 let, 4 mesece

Filip Dangubić zapušča 1. SNL

Matjaž Kek našel okrepitev v Sloveniji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Filip Dangubić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Zimski prestopni rok bo pri hrvaškem prvaku Rijeki poskrbel za velike spremembe. Trener Matjaž Kek, ki bo z Rečani prezimil na četrtem mestu, bo ostal brez številnih nosilcev. Izgubo v napadu bo skušal omiliti z vrnitvijo Filipa Dangubića, 22-letnega napadalca, ki se v zadnjih sezonah dokazuje v Sloveniji.

Na Reki bo v prestopnem roku pestro. Rujevico sta že zapustila Romun Florentin Matei in posojeni napadalec dunajskega Rapida Matej Jelić, ki nista bila zadovoljna z minutažo.

Gavranović zapušča Rujevico, kaj bo s Črnicem?

Mario Gavranović je bil v jesenskem delu prvi napadalec Rijeke. | Foto: Grega Valančič / Sportida Mario Gavranović je bil v jesenskem delu prvi napadalec Rijeke. Foto: Grega Valančič / Sportida Za še večje skrbi strokovnega vodstva pa je poskrbela napoved odhodov Maria Gavranovića in Marka Vešovića. Švicar s hrvaškimi koreninami še ne ve, kje bo nadaljeval kariero. Že dalj časa se omenja tudi selitev k vodilnemu zagrebškemu Dinamu, a bi se lahko primerilo, da bo kariero nadaljeval tudi drugje.

Njegov prvi cilj je nastop v Švici na SP 2018 in temu bo podredil izbor novega kluba. Črnogorec Vešović se spogleduje z odhodom na Poljsko, kjer se je zanj ogrela varšavska Legia.

To pa še zdaleč ni vse, kar zadeva odhode nogometašev Rijeke. Pred začetkom zimskega prestopnega roka ne manjka ponudb tujih klubov za Josipa Eleza, Mateja Maleša, Josipa Mišića in Filipa Bradarića, tako da bi lahko strateg Matjaž Kek prihodnji mesec ostal brez številnih stebrov "šampionske" ekipe.

Matic Črnic je v jesenskem delu večkrat sedel na klopi kot igral na zelenici. | Foto: Vid Ponikvar Matic Črnic je v jesenskem delu večkrat sedel na klopi kot igral na zelenici. Foto: Vid Ponikvar

Hrvaški mediji med kandidati za nogometaše Rijeke, ki bi lahko pozimi zamenjali klubsko okolje, za zdaj še ne omenjajo Matica Črnica. Mariborčan je jeseni večkrat izpostavil, da ni zadovoljen s trenutnim klubskim statusom, v zadnjih jesenskih nastopih pa je končno prejel priložnost in dokazal navijačem Rijeke, da še ni pozabil vrhunskega nogometa.

Mladi Rečan se bo pridružil očetu

Filip Dangubić je v jesenskem delu dosegel šest zadetkov in se s Celjani prebil v polfinale pokala Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Filip Dangubić je v jesenskem delu dosegel šest zadetkov in se s Celjani prebil v polfinale pokala Slovenije. Foto: Vid Ponikvar V želji, da zapolni vrzel v konici napada, je Kek po poročanju hrvaškega portala SportCom.hr prižgal zeleno luč za vrnitev Filipa Dangubića. Mladi napadalec, rojen na Reki, se v zadnjih letih kot posojeni igralec Rijeke dokazuje v Sloveniji. V dresih Krke, Krškega in Celja je odigral 84 tekem in dosegel 21 zadetkov. Najbolj je bil razigran v dresu Krčanov, kjer je v prejšnji sezoni dosegel 13 zadetkov in bil šesti najboljši strelec tekmovanja. V jesenskem delu aktualne sezone je dal šest golov. Na lestvici najboljših strelcev zaostaja le za petimi nogometaši.

Če se bo vrnil na Reko, se bo v klubu pridružil očetu Bobanu Dangubiću, klubskemu zdravniku hrvaškega prvaka. To bo velik udarec za Celjane, ki se potegujejo za Evropo tudi v pokalu, kjer jih v polfinalu čakata spopada z Olimpijo. Dangubić, ki ga je trener Dušan Kosić občasno uporabil tudi v zvezni vrsti, je prvi strelec kluba.

Leto 2017 se bo na Reki zapisalo v zgodovino, saj so nogometaši reškega kluba na Hrvaškem osvojili dvojno krono. | Foto: Grega Valančič/Sportida Leto 2017 se bo na Reki zapisalo v zgodovino, saj so nogometaši reškega kluba na Hrvaškem osvojili dvojno krono. Foto: Grega Valančič/Sportida

Celjani v spomladanskem delu ne bodo računali na še enega Hrvata. Ostali so tudi brez Nikole Gatarića, 25-letnega Zagrebčana, ki je v celjskem dresu zbral devet naslovov, nato pa na gostovanju v Novi Gorici utrpel dvojni zlom desne roke. Celjski klub z njim ni podaljšal sodelovanja.

Ne spreglejte