Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
28. 6. 2016,
18.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,35

2

Natisni članek

Matic Fink NK Olimpija NK Olimpija Haris Vučkić Dalibor Stevanović

Torek, 28. 6. 2016, 18.22

6 let, 6 mesecev

Odhod in šušljanje o novih okrepitvah

Matic Fink dokončno zapustil Olimpijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,35

2

Po prihodih Etiena Velikonje, Andraža Kirma, Lea Ejupa in Djordjeja Črnomarkovića se je pri nogometnemu prvaku Olimpiji zgodil tudi en odhod. Ljubljančane je dokončno zapustil Matic Fink.

O odhodu Matica Finka se je pisalo že nekaj časa, pravzaprav je bil z dresom Rizesporja že fotografiran in predstavljen kot nova okrepitev tega turškega prvoligaša, a se je potem zapletlo, saj pri Olimpiji tega prestopa niso odobrili. Tako se je 26-letni Ljubljančan vrnil k Olimpiji in se pojavil na začetku priprav. Zdaj so se vse vpletene strani očitno le dogovorile in nekdanji mladi reprezentant se prvič seli na tuje.

Kakšna je odškodnina za tega bočnega branilca, ki je imel pogodbo z Olimpijo do junija prihodnje leto, ni znano.

Član Olimpije je bil od leta 2011, ko je v Stožice prišel iz ljubljanskega Interblocka, in v njenem dresu odigral 138 tekem in zabil štiri gole. V zadnji, šampionski sezoni je v prvenstvu, v katerem je Olimpija po dolgih 21 letih čakanja prišla do naslova prvaka, zbral 27 nastopov.

Dalibor Stevanović je potrdil, da je v stikih z Olimpijo

Bo v Stožice prišel še Dalibor Stevanović? | Foto: Bo v Stožice prišel še Dalibor Stevanović? Sicer pa se pri Olimpiji še vedno spogledujejo z nekaterimi morebitnimi okrepitvami, s katerimi bi še dodatno zaostrili konkurenco in okrepili moštvo, ki ga kmalu čakajo kvalifikacije za ligo prvakov. Po poročanju spletnega portala Nogomania.com naj bi se pogovarjali z nekdanjim reprezentantom, vezistom Daliborjem Stevanovićem, kar je 31-letni nogometaš tudi potrdil in namignil, da ga selitev v Ljubljano zanima.

Nogometaš, ki je v dresu Slovenije zbral 21 nastopov in enkrat zadel, je nazadnje igral za ruskega prvoligaša Mordovio. Prej je bogate izkušnje nabiral tudi na Poljskem, v Ukrajini, Izraelu in Španiji.

Pri Olimpiji naj bi se s Harisom Vučkićem spogledovali že nekaj časa. | Foto: Pri Olimpiji naj bi se s Harisom Vučkićem spogledovali že nekaj časa.

Prihaja tudi Haris Vučkić?

Prav tako ni skrivnost, da se Ljubljančani že nekaj časa spogledujejo tudi z napadalcem Harisom Vučkićem, ki je že vrsto let član Newcastle Uniteda, a v zadnjih letih vseskozi igra drugje s statusom posojenega nogometaša. S klubom, ki je v prejšnji sezoni izpadel iz elitne angleške premier lige, ima pogodbo še za eno leto.

V zadnji sezoni je igral za Wigan v League One, po kakovosti tretjem razredu angleškega nogometa, in zbral 17 nastopov. Dvakrat se je vpisal med strelce.

Tudi ta nekdanji nogometaš Domžal, ki je v tujino odšel kot najstnik, se lahko pohvali z nastopom v članski izbrani vrsti. Za Slovenijo je zaigral enkrat, in sicer leta 2012. Potem so njegov razvoj zavrle poškodbe, a se je v zadnjih letih spet vrnil v tekmovalno formo.

Ne spreglejte