Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 7. 2017,
12.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Siol.net in Mastercard

Natisni članek

Ljudski vrt NK Maribor NK Maribor nogomet Mastercard advertorial

Petek, 28. 7. 2017, 12.00

2 meseca

Vse poti vodijo v mariborsko trdnjavo

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Siol.net in Mastercard

Ljudski vrt je vedno v znamenju lova na lovorike. Tudi avgusta bodo navijači, ki jih zanimajo vroče tekme, polnili tribune. Preverite, katere tekme so že potrjene in za koga bomo navijali v prihodnjih tednih.

ljudski vrt nogomet maribor | Foto:

V prihodnjih dneh za prvenstvene točke in evropsko slavo

Ljudski vrt, ta naravna, kulturna, arhitekturna in športna znamenitost mesta Maribor, je ves čas središče strastne nogometne evforije.

Takšna so tudi poletja, ko srca privržencev vijolic strastno bijejo ob misli, kako daleč se bo uspelo njihovim ljubljencem uvrstiti v evropskih tekmovanjih. Ljubitelji najpomembnejše postranske zadeve na svetu se že ozirajo za največjimi izzivi. Če bodo Mariborčani v 3. krogu kvalifikacij lige prvakov izločili prvaka Islandije, bodo ubili dve muhi na en mah, saj si bodo po treh letih zagotovili nastop v skupinskem delu evropskega tekmovanja. To pa pomeni, da se bodo vrhunske evropske tekme v Ljudskem vrtu igrale vsaj do decembra, kar bi bilo izjemno darilo občinstvu, navajenemu na evropske podvige 14-kratnih slovenskih prvakov.

Vroče bo na dveh frontah

Vzporedno pa si bodo Mariborčani prizadevali, da med napornimi evropskimi izpiti osvojijo v domačem prvenstvu čim več točk. Tako bo zelo zanimivo že v soboto, 29. julija, ko bo na sporedu tekma tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije med domačim Mariborom in velenjskim Rudarjem. Navijači bodo svoje favorite tako kot vedno srčno podpirali s tribun, nato pa stiskali pesti, da jim prihodnjo sredo uspe v polno še na povratni kvalifikacijski tekmi z islandskim prvakom Hafnarfjördurjem.

Če ga bodo izločili, si bo Maribor avgusta v play-offu, odločilnem krogu kvalifikacij, prizadeval za nastop v skupinskem delu lige prvakov, od katerega bo oddaljen le še en korak. Če pa mu bo spodletelo proti Islandcem, bo imel na voljo popravni izpit za tolažilno nagrado, nastop v skupinskem delu evropske lige. O tem, kdaj se bo avgusta predstavil domačemu občinstvu, bo odločil žreb po končanih tekmah 3. kroga kvalifikacij.

Avgustovska turneja najboljšega slovenskega kluba, ki domuje v Ljudskem vrtu

ljudski vrt nogomet maribor | Foto:

Štadion Ljudski vrt, ki po prenovi sprejme 12.702 gledalcev, bo avgusta poleg evropske tekme z za zdaj še neznanim tekmecem, gostil še tekme domačega prvenstva proti Domžalam in Krškemu. Prestižen obračun bo zlasti 12. avgusta, saj se bosta v mestu ob Dravi pomerila slovenski prvak in pokalni zmagovalec. Avgusta čakata Mariborčane tudi gostovanji pri Ankaranu, dvoboj bo odigran v Dravogradu, ter Olimpiji, kjer bo večni derbi 26. avgusta deležen velikega zanimanja. Tako kot dvoboji v Ljudskem vrtu, kjer domuje najboljši slovenski klub.

Da bo doživetje nogometne vročice v Ljudskem vrtu še bolj popolno, bo poskrbel Mastercard®, ki navijačem omogoča, da v tej prelepi igri uživamo v povsem novih dimenzijah.


Tekme NK Maribora v okviru prve lige Telekoma Slovenije:

ljudski vrt nogomet maribor | Foto:

29. 7. 2017 Maribor - Rudar 3. krog
6. 8. 2017 Ankaran Hrvatini - Maribor 4. krog
12. 8. 2017 Maribor - Domžale 5. krog
19. 8. 2017 Maribor - Krško 6. krog
26. 8. 2017 Olimpija - Maribor 7. krog

 


Več o štadionu Ljudski vrt:

ljudski vrt nogomet maribor | Foto:

Ljudski vrt, ki nogometaše gosti od leta 1961, je zaščitni znak mesta. Ime je dobil po mariborskem javnem drevesnem parku, zasajenem leta 1873 na zemljišču zdajšnjega stadiona. Park so kasneje preuredili v vojaško strelišče, leta 1920 pa so na tem zemljišču uredili prvo nogometno igrišče. Zdajšnje igrišče je bilo zgrajeno leta 1952, tribuna z znamenitim lokom pa deset let pozneje.

  • Zgrajen: 1961
  • Obnovljen: 2008
  • Prva tekma: 25.6.1961 (Maribor – Mladost Zabok 3:2)
  • Prvi gol NK Maribor v Ljudskem vrtu: Oto Blaznik (25. 6. 1961)
  • Dimenzija igrišča: 105 krat 68 metrov
  • Število vhodov na stadion: 8

Zemljevid:

Nogometne tekme v sodobnem tehnološkem središču

ljudski vrt nogomet maribor | Foto:

Mariborski stadion Ljudski vrt je to poletje postal prvi popolnoma brezgotovinski stadion v Sloveniji, kar pomeni, da vsa plačila potekajo izključno s plačilnimi karticami.

Tovrstno enotno plačevanje, ki ga je v Ljudskem vrtu v sodelovanju z NK Maribor uvedel Mastercard®, prinaša številne prednosti – hitrejše nakupovanje, varnejše plačevanje in učinkovito porabo vašega časa.

Kaj pa, če pridem samo z gotovino?

Tisti, ki bodo prišli v Ljudski vrt samo z gotovino, lahko na info točkah stadiona (POLNILNICA), prevzamejo Vijol'čno predplačniško kartico NK Maribor (cena izdelave je en evro), na katero naložijo vrednost po svoji izbiri.

Popust za dres, vstopnico, pijačo in še kaj

mastercard kartica | Foto: S karticama Mastercard in Maestro je vse lažje in predvsem ugodneje. Vsi imetniki kartic Mastercard in Maestro se boste namreč razveselili številnih posebnih ugodnosti.

Vse do 30. septembra boste v Ljudskem vrtu lahko kupovali po posebnih promocijskih pogojih.

Preverite celotno ponudbo in izkoristite vse prednosti kartic Maestro in Mastercard.

 

Odkrijte vse prednosti brezgotovinskega navijaškega plačevanja

V evforiji športnega vzdušja, ki ga je mogoče čutiti na tribunah in zelenici, imajo odločilni trenutki neprecenljivo vrednost.

Brezgotovinsko plačevanje prinaša številne prednosti – preprosto in hitrejše nakupovanje, varnejše plačevanje in učinkovito porabo vašega časa.

Z enim načinom plačevanja bo vaš obisk stadiona sestavljalo še več nepozabnih navijaških doživetij v spremstvu najljubše ekipe!

Ne spreglejte