Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 8. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

NK Domžale Marseille Liga Europa Simon Rožman Rudi Garcia Dimitri Payet

Torek, 22. 8. 2017, 8.00

6 let, 6 mesecev

Četrtkov spektakel na Velodromu

Trener Marseilla pred Domžalami opozoril na težave

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Simon Rožman | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Čaka nas tekma leta," sporoča trener Domžal Simon Rožman, ki se je moral tako kot sloviti tekmec Marseille v zadnjem prvenstvenem nastopu pred četrtkovim spektaklom na Velodromu doma zadovoljiti le s točko. Domžalčani so v nedeljo remizirali z Aluminijem (2:2), nekdanji evropski prvaki iz Francije, ki iščejo še kakšno okrepitev v napadu, pa z Angersom (1:1).

Nogometna kluba Domžale in Marseille sta teden neodločenih rezultatov sklenila v nedeljo. V četrtek sta se v Stožicah razšla brez zmagovalca (1:1), slovenski pokalni zmagovalci pa so z izvrstno predstavo dali misliti favoritom z juga Francije. Tri dni pozneje sta se kluba pomerila za prvenstvene točke in na domačem igrišču remizirala.

Oba sta doma zapravila vodstvo

Jure Balkovec je bil le eden izmed treh, ki so začeli v prvi postavi tako proti Marseillu kot Aluminiju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jure Balkovec je bil le eden izmed treh, ki so začeli v prvi postavi tako proti Marseillu kot Aluminiju. Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so z rezervno postavo - od četrtkovih junakov proti Marseillu so od prve minute igrali le Dejan Milić, Jure Balkovec in Tilen Klemenčič - remizirali proti Aluminiju (2:2). To je bil že četrti zaporedni remi Domžal v vseh tekmovanjih.

Proti Kidričanom so zapravili dvojno vodstvo z 2:0, podobno pa so doživeli tudi navijači nogometašev Marseilla, saj so povedli proti Angersu (1:0), a nato osvojili le točko (1:1).

Naloga za Zubizarreto

Marseille | Foto: Reuters Foto: Reuters Trener Marseilla Rudi Garcia je po novem razočaranju, domačem remiju proti Angersu, še enkrat zaprosil klubsko vodstvo, naj mu ugodi in do konca prestopnega poletnega roka na Velodrome pripelje kakovostnega napadalca. Pred športnim direktorjem Andonijem Zubizarreto, legendarnim španskim vratarjem, ki je pred desetletji navduševal v vratih Barcelone, in predsednikom Jacques-Henrijem Eyraudom je tako zahtevna naloga popestritve konkurence v napadu.

Garcia še zdaleč ni bil zadovoljen s tistim, kar je Marseille prikazal proti Angersu. Na prvi domači tekmi v novi sezoni francoskega prvenstva se je na Velodromu zbralo 48 tisoč gledalcev, ki pa so dočakali le dva strela v okvir vrat. Premalo za moštvo, ki želi premagovati tekmece in zadržati stik z najboljšimi francoskimi klubi.

Zdaj za vodilnim trojčkom, ki ga sestavljajo PSG, Monaco in St. Etienne, pri katerem se je slovenski reprezentant Robert Berić znašel na izhodnih vratih, zaostaja dve točki.

Spet brez Payeta?

Argentinec Lucas Ocampos je v zadnjih minutah prejel rdeči karton, tako da ne bo kandidiral za nedeljski derbi pri Monacu. | Foto: Reuters Argentinec Lucas Ocampos je v zadnjih minutah prejel rdeči karton, tako da ne bo kandidiral za nedeljski derbi pri Monacu. Foto: Reuters Za dodatno slabo voljo tabora Marseilla je poskrbela izključitev Argentinca Lucasa Ocamposa. "Nimamo časa za objokovanje zapravljenih točk. V četrtek se moramo uvrstiti v Evropo," je pojasnil nekdanji trener Rome.

Pred tedni je želel v Marseille privabiti francoskega reprezentanta Olivierja Girouda, ki pa se je odločil, da bo tudi v prihodnje vztrajal pri londonskem Arsenalu. Tako bo moral novega kandidata za okrepitev v napadu poiskati drugje.

V četrtek proti Domžalam najverjetneje na igrišču še ne bo poškodovanega kapetana Dimitrija Payeta, tako da bo pred francoskim velikanom, ki je v prejšnji sezoni v domačem prvenstvu osvojil peto mesto, še težja naloga. V skupinski del evropske lige bi ga resda popeljal že remi brez zadetkov (0:0), a so Domžale na drugi strani v sedmih letošnjih evropskih tekmah brez doseženega gola končale le en dvoboj.

Tudi nogometaši Marseilla so se pred nedeljskim srečanjem spomnili na žrtve terorističnega napada v Barceloni. | Foto: Reuters Tudi nogometaši Marseilla so se pred nedeljskim srečanjem spomnili na žrtve terorističnega napada v Barceloni. Foto: Reuters

Marseille želi preskočiti domžalsko oviro, si podaljšati evropsko sezono vsaj do konca leta, nato pa se posvetiti novemu vrhuncu, nedeljskemu derbiju pri Monacu. V kneževini bodo gostovali brez kaznovanega Ocamposa.

Domžale ohranile svežino za Velodrome

Trener Simon Rožman je v nedeljo poslal v ogenj številne rezerviste. Alen Ožbolt je dosegel dva zadetka. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Trener Simon Rožman je v nedeljo poslal v ogenj številne rezerviste. Alen Ožbolt je dosegel dva zadetka. Foto: Žiga Zupan/Sportida Marseille, ki se je v ponedeljek znašel na naslovnicah pod rubriko črne kronike zaradi neprištevnega voznika, ki je do smrti pomendral čakajočo potnico na avtobusni postaji, bo v četrtek priča pomembni evropski tekmi. Podobno razmišljajo tudi v Domžalah.

"Čaka nas tekma leta. S to miselnostjo smo izpeljali tudi tekmo z Aluminijem," je trener Domžal Simon Rožman pojasnil številne menjave, s katerimi je ohranil svežino v nogah najboljših nogometašev za dvoboj v Marseillu.

Tudi če ne bi nastopal, bi bil največji navijač

Med njimi je tudi Jan Repas, bodoči nogometaš Caena, ki bo v četrtek odigral zadnjo tekmo v dresu Domžal. "Vsi skupaj bomo naredili vse, da se moštvo uvrsti v skupinski del. Tudi če sam tam ne bi nastopal, bi bil največji navijač rumene družine," je poudaril 20-letni zvezni igralec, ki bo v Marseillu s Caenom gostoval tudi v začetku novembra, ko bo dvoboj štel za točke francoskega prvenstva.

Mladi slovenski reprezentant Jan Repas bo v četrtek odigral zadnjo tekmo v dresu Domžal. V nedeljo se je poslovil od občinstva v Športnem parku. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Mladi slovenski reprezentant Jan Repas bo v četrtek odigral zadnjo tekmo v dresu Domžal. V nedeljo se je poslovil od občinstva v Športnem parku. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Na štadionu Velodrome nas čaka peklensko vzdušje, a se ga ne bojimo. Želimo presenetiti in s to miselnostjo bomo krenili v tekmo," je dejal Rožman, ki je v tej sezoni že dokazal, da se ne boji velikih izzivov.

Domžale v nasprotju z Marseillom nimajo kaj izgubiti. V Francijo bodo odpotovale optimistične, Marseille pa medtem na glas razmišlja o novih okrepitvah, pa tudi o nedeljskem derbiju z Monacom. To bi bila lahko voda na mlin nogometašem v rumenem, ki so za Evropo prikrajšali že Freiburg.

Povratni dvoboj play-offa kvalifikacij za ligo Europa se bo v Marseillu začel ob 20.45, Domžalčani pa se bodo v Francijo odpravili danes popoldne.
Ne spreglejte