Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 4. 2017,
18.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

1

Natisni članek

Marko Vešović Matjaž Kek Rijeka Roman Bezjak Matic Črnic Hrvaška Dinamo Zagreb

Četrtek, 27. 4. 2017, 18.39

6 let, 6 mesecev

Marko Vešović

Matjaž Kek ga je dvignil od mrtvih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

1

Marko Vešović | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na Hrvaškem močno odmeva prednost Rijeke, ki šest krogov pred koncem državnega prvenstva v nogometu pred zagrebškim Dinamom znaša osem točk. Izbrancem Matjaža Keka se nasmiha zgodovinski naslov prvaka, v katerega verjame tudi črnogorski reprezentant Marko Vešović.

V moštvu Rijeke, ki je od velikega podviga, prvega naslova državnega prvaka v klubski zgodovini, oddaljen le še nekaj korakov, igra veliko tujcev. Matjaž Kek, nekdanji slovenski selektor, poleg domačih igralcev s hrvaškimi potnimi listi računa tudi na nogometaše iz Slovenije (Roman Bezjak in Matic Črnic), Makedonije, Švice, Avstrije, Nigerije, Črne gore, Romunije in BiH. Prevladujejo torej legionarji, ki prihajajo iz držav, zraslih na območju nekdanje Jugoslavije.

Torino, Spezia in Rijeka

Vešović je barve Rijeke branil tudi v skupinskem delu evropske lige. Bo letos sodeloval v kvalifikacijah za ligo prvakov? | Foto: Sportida Vešović je barve Rijeke branil tudi v skupinskem delu evropske lige. Bo letos sodeloval v kvalifikacijah za ligo prvakov? Foto: Sportida Med njimi izstopa tudi 25-letni Marko Vešović, posojeni nogometaš Spezie in črnogorski reprezentant. V tej sezoni je prispeval štiri zadetke in sedem podaj, slovenski strateg pa brez njega ne more sestaviti udarne enajsterice na desnem krilu.

Z osvajanjem naslovom nima veliko izkušenj. Ko je tri leta nosil dres Crvene zvezde, je osvojil srbski pokal, nato pa se je leta 2013 preselil v Italijo. Dokazoval se je pri Torinu, kjer se ni najbolje znašel. Biki, ki igrajo v serie A, so ga pozneje prodali drugoligaškemu klubu Spezia, za katerega skrbi italijanski mogotec Gabriele Volpi, zaslužen za preporod reškega kluba.

Kako je Rijeka v torek premagala Osijek z 2:0?

Spezia ga je posodila Rijeki, Črnogorec pa je navduševal navijače vodilnega hrvaškega kluba, za katerega je nastopal tudi njegov oče Rade. Ko je leta 2015 dosegel zadetek za zmago z 2:1 na gostovanju pri splitskem Hajduku, sta postala prvi oče in sin, ki sta za Rijeko dosegla zadetek na jadranskem derbiju.

Keku bo hvaležen do konca življenja

Za črnogorsko reprezentanco je zbral 12 nastopov. | Foto: Sportida Za črnogorsko reprezentanco je zbral 12 nastopov. Foto: Sportida "Uživam na Reki. Matjaž Kek me je vrnil med žive. Štejem si v veliko čast, da lahko sodelujem s takšnim trenerjem. Hvaležen mu bom do konca življenja," se je zahvalil Mariborčanu, da je prepoznal njegove odlike in ga uvrstil v udarno enajsterico.

Vešović je v tej sezoni del nepremagljive Rijeke, ki sploh še ni izgubila dvoboja. Če ne bo nepričakovanih šokov, bo na lestvici zadržala prednost pred Zagrebčani in se veselila velikega naslova. Za Črnogorca je to srečno obdobje, saj ga poleg odločilnih srečanj za zgodovinski dosežek čaka še poroka.

"Zadnji krog bo 27. maja, poroka pa 3. junija v Budvi. Pošalil sem se, da bom morda zamudil na lastno poroko, če bomo postali prvaki. Upam, da bom svoji bodoči ženi podaril naslov prvaka in da se bom z enega slavja preselil na drugega," je povedal Črnogorec, rojen v Podgorici, ki je v pogovoru za časnik Glas Srbske pozabil omeniti še finale pokalnega tekmovanja.

Odigrali ga bodo 31. maja v Varaždinu, Rijeka pa bi lahko na njem lovila prvovrsten podvig, dvojno hrvaško krono. Vešović verjame, da si bodo Rečani naslov zagotovili še pred zadnjim krogom, v katerem bodo gostovali pri največjem tekmecu Dinamu. Če se mu bo želja uresničila, bo morda v prestolnici Kvarnerja slovestno in veselo že sredi maja ... 

Razpored do konca prvenstva:

Rijeka:
Inter (doma – 29. april)
Lokomotiva Zagreb (v gosteh – 6. maj)
Hajduk (doma – 13. maj)
Slaven Belupo (v gosteh – 17. maj)
Cibalia Vinkovci (doma – 20. maj)
Dinamo Zagreb (v gosteh – 27. maj)

Dinamo:
Cibalia Vinkovci (doma – 29. april)
Inter Zaprešić (v gosteh – 4. maj)
Split (v gosteh – 12. maj)
Istra 1961 (doma – 17. maj)
Osijek (v gosteh – 20. maj)
Rijeka (doma - 27. maj)

Trenutni vrstni red:
1. Rijeka 76 točk, 2. Dinamo 68, 3. Hajduk 56, 4. Osijek 56 …

Ne spreglejte