Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
16.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,78

7

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 16.39

6 let, 6 mesecev

Slovo še enega trenerja zmajev

Kaos v Olimpiji: Marijan Pušnik ni več trener, navijači obiskali trening ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,78

7

Marijan Pušnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po novem porazu, že petem na šestih prvenstvenih tekmah v tej sezoni, so se pri nogometnem prvaku Olimpiji odločili za novo trenersko menjavo. Povratnik na klop Olimpije Marijan Pušnik je po manj kot mesecu dni že njena preteklost.

"Po slabih rezultatih in skrhanih odnosih med trenerjem in navijači ter slabi energiji med igralci sta se predsednik kluba in Marijan Pušnik sporazumno dogovorila za pretrganje pogodbe," so zapisali pri nogometnem klubu Olimpija.

"Žal mi je. Zaradi nas in za Marijana, ki ga izjemno cenim. A po dolgem pogovoru sva prišla do sklepa, da je treba nekaj narediti, nekaj spremeniti, saj tako ne gre več naprej," je odločitev za sporazumno slovo za spletno stran kluba pojasnil predsednik Milan Mandarić.

Marijan Pušnik, povratnik na klop Olimpije, je na trenerskem stolčku zdržal manj kot mesec dni, potem ko je to mesto zasedel 9. marca. Takrat je nadomestil Luko Elsnerja.

Navijači obiskali ponedeljkov trening

Navijači Olimpije na treningu. | Foto: Facebook Navijači Olimpije na treningu. Foto: Facebook Še preden so pri Olimpiji objavili novico o tem, da so spet odslovili trenerja, so pri Green Dragons, organizirani navijaški skupini Ljubljančanov, v javnost posredovali objavo o tem, da so obiskali ponedeljkov dopoldanski trening nogometašev v Šiški.

Na njem so se pogovorili z nogometaši in jim sporočili, da izgovorov za slabe rezultate ni več. Od njih zahtevajo borbo, krvava kolena in spoštljiv odnos do svetega dresa, so zapisali.

Green Dragons so tako morda prebudili ekipo, ki v letošnjem letu dosega katastrofalne rezultate in jo v sredo čaka nov vrhunec sezone. Pokalni derbi z Mariborom.

Drugo sodelovanje z Milanom Mandarićem je ta izkušenega Korošca trajalo zelo malo časa. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Drugo sodelovanje z Milanom Mandarićem je ta izkušenega Korošca trajalo zelo malo časa. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Od naslova oddaljena svetlobna leta, padla je na tretje mesto

Odkar se je vrnil na njeno klop, je Pušnik z Olimpijo dosegel en neodločen izid in tri poraze.

Olimpija je v letošnjem letu, v katerega je vstopila z vrha lestvice, na katerem je bila izenačena z Mariborom, v šestih prvenstvenih tekmah osvojila le točko. Po zadnjem porazu, v nedeljo je z 1:2 izgubila v Kidričevem pri Aluminiju, je z drugega mesta na prvenstveni lestvici padla celo na tretjega. Prehiteli so jo Domžalčani. Maribor, ki je na vrhu, si je v mesecu dni nabral kar 13 točk prednosti pred največjim tekmecem.

Olimpijo v sredo čaka prva polfinalna tekma pokalnega tekmovanja. V Stožicah se bo pomerila prav z Mariborom.

Se bo na klop Olimpije usedel nekdanji selektor Slovenije Slaviša Stojanović? | Foto: Vid Ponikvar Se bo na klop Olimpije usedel nekdanji selektor Slovenije Slaviša Stojanović? Foto: Vid Ponikvar

Prihaja nekdanji selektor Slovenije?

Kdo bo na večnem derbiju sedel na klopi Olimpije, ni znano. Morda kdo od pomočnikov, ki sta še vedno v klubu (Dejan Kopasić in Safet Hadžić), morda predsednik Mandarić - v letu in pol, kolikor je v Olimpiji, je že petkrat poskrbel za menjavo trenerja - preseneti z novim trenerskim imenom.

Omenja se, da je klopi Ljubljančanov najbližje nekdanji selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović. Nekdanji trener Domžal, z njimi je bil tudi državni prvak, je trenutno brez službe.

Še en udarec, do konca sezone brez kapetana

Ne samo tri točke, Olimpija je v nedeljo v Kidričevem za dlje časa ostala brez kapetana Branka Ilića. Izkušeni nekdanji slovenski reprezentant, ki se je v Ljubljano vrnil pozimi, si je poškodoval koleno. Po podrobnejših zdravniških pregledih je jasno, da bo z igrišč odsoten od osem do deset tednov, kar pomeni, da je sezona zanj že končana.

Najlepši zadetki 27. kroga:

Ne spreglejte