Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
5. 11. 2016,
11.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Aluminij NK Rudar ND Gorica NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Dalibor Volaš Goran Cvijanović Simon Rožman nogomet naj gol

Sobota, 5. 11. 2016, 11.30

6 let, 6 mesecev

Pred sobotnimi tekmami 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Mariborčani se bojijo odpisanih nogometašev, ki prihajajo v goste

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

2

V prvi slovenski nogometni ligi bo imel Maribor danes priložnost, da se spet vrne na vrh prvenstvene razpredelnice. Če bo premagal Celje, bo tam vsaj en dan. Na sporedu še tekmi v Velenju in Domžalah.

Nogometaši Rudarja želijo pred domačimi navijači doseči novo zmago. | Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Rudarja želijo pred domačimi navijači doseči novo zmago. Foto: Vid Ponikvar

Rudar – Aluminij (danes ob 16. uri)

Rudar, ki ima zelo spodobno ekipo na čelu z najboljšim strelcem lige, Hrvatom Dominikom Glavino, bo skušal narediti vse, da poveže dve zmagi in se povzpne na lestvici. Velenjčani so trenutno na sedmem mestu, v 15 tekmah so osvojili 19 točk.

S petimi točkami manj so dve stopnički nižje nogometaši iz Kidričevega. Aluminij ni izgubil že tri tekme zapored in se bori za obstanek. Če bo tako uspešen, kot je bil v zadnjem času (v zadnjih treh krogih je osvojil pet točk), mu bo uspelo.

V prejšnjem krogu so Kidričani odščipnili točki do takrat vodilnemu Mariboru, zato bodo tudi v Velenju prav gotovo dokaj samozavestni, a favorit je kljub vsemu Rudar.

Simon Rožman z Domžalami verjame v novo zmago. Po porazu proti Olimpiji bi prišla še kako prav. | Foto: Vid Ponikvar Simon Rožman z Domžalami verjame v novo zmago. Po porazu proti Olimpiji bi prišla še kako prav. Foto: Vid Ponikvar Domžale – Gorica (danes ob 18.00)

Domžalčani so v prejšnjem krogu izgubili v derbiju z Olimpijo, tri kroge pred tem so izgubili še proti Mariboru, sicer pa vseskozi zmagovali in bili zelo učinkoviti. Prav zanimivo bo videti, kako se bodo obnesli danes, ko v goste prihaja Gorica. Ta ima zelo spodobno ekipo in je bila na začetku sezone celo na vrhu lestvice.

Novogoričani so širši javnosti zelo simpatični, saj so po skorajšnjem propadu kluba pred letom dni stvari zastavili na novo ter s trdim in poštenim delom rešili klub. V zadnjih treh krogih so osvojili vsega točko, v zadnjih dveh so izgubili. Trenutno so še v zgornjem delu lestvice, a bodo v primeru novega neuspeha padli v spodnji del. Tega si po sijajnem začetku sezone seveda ne želijo.

"Na vsaki tekmi si močno želimo zmagati, ne glede na nasprotnika. Tokrat bi bila zmaga res veliko vredna, saj je že nekaj časa suša. Lahko rečem, da smo v tej sezoni proti trojici, ki kroji vrh lige, vedno odigrali dobre tekme, tako da ne vidim razloga, da tudi zdaj ne bi bilo tako. V Domžalah gremo na zmago," pred tekmo pravi njihov branilec Tine Kavčič.

Dalibor Volaš je še pred enim letom nosil dres Maribora, zdaj v Ljudski vrt prihaja v rumenem. | Foto: Vid Ponikvar Dalibor Volaš je še pred enim letom nosil dres Maribora, zdaj v Ljudski vrt prihaja v rumenem. Foto: Vid Ponikvar

Maribor – Celje (danes ob 20.15)

Mariborčani poraza v vseh tekmovanjih ne poznajo že 13 tekem zapored. V prvenstvu so v zadnjih devetih krogih nanizali sedem zmag in tudi skočili na vrh lestvice, a si nato v prejšnjem krogu privoščili spodrsljaj. V gosteh pri Aluminiju so remizirali brez zadetkov in Olimpiji prepustili vodstvo na lestvici.

Zdaj imajo priložnost, da z zmago na domačem štajerskem derbiju vsaj za en dan - Ljubljančani bodo v Kopru gostovali v nedeljo - spet skočijo tja, kjer si želijo biti ob koncu sezone. Na vrh.

V zadnji medsebojni tekmi so morda odigrali celo najboljših 90 minut v tej sezoni, konec avgusta so v Celju zmagali s 3:0. Podobnega razpleta si želijo tudi tokrat, a se Celjani seveda ne bodo dali kar tako.

Prav gotovo tudi zato, ker so v njihovih vrstah kar trije odpisani nekdanji nogometaši Maribora, ki so v Ljudskem vrtu pustili globok pečat. Nekdanji najboljši in najbolj srčen igralec Maribora Elvedin Džinić, dolgoletni soavtor uspešnih mariborskih evropskih zgodb Goran Cvijanović in večkratni povratnik v vijoličasti dres, golgeter Dalibor Volaš. Vsi trije bodo zagotovo zelo motivirani, da nekdanjemu delodajalcu zagrenijo življenje. Toliko bolj zato, ker so se vsi trije poslovili na ne najbolj takten način.

Darko Milanič ni izgubil že 13 tekem zapored. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Darko Milanič ni izgubil že 13 tekem zapored. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kakorkoli že, Darko Milanič, ki ima težave s sestavo obrambe (kaznovan je Erik Janža, poškodovana sta Rodrigo Defendi in Matej Palčič), je ne glede na vse optimist.

"Opravka imamo z ekipo, ki pod vodstvom novega trenerja igra drugače. Prisotnega bo tudi nekaj dodatnega motiva pri posameznikih v njihovih vrstah, vendar je na visoki ravni tudi naš motiv. Potrebujemo nadzor nad žogo, veliko posest s primernimi menjavami ritma in s konkretnostjo pri zaključnih akcijah. Zaradi kvalitete tekmecev v napadu bomo morali biti zbrani pri obrambnih nalogah, razplet pa bo odvisen predvsem od nas. Opazno je, da imajo fantje na treningih veliko energije, ob prenosu te na igrišče pa bomo imeli razlog za zadovoljstvo," je povedal strateg Mariborčanov dan pred tekmo.

Ne spreglejte