Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
17. 7. 2016,
9.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Radomlje NK Domžale NK Koper NK Aluminij

Nedelja, 17. 7. 2016, 9.21

6 let, 6 mesecev

Pred nedeljskimi tekmami 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Maribor želi po poti Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Nova sezona prvenstvenega nogometa v Sloveniji se je začela. Po dveh sobotnih tekmah bodo danes na sporedu tri. Na delu bo tudi Maribor.

Novogoričani želijo po hitrem izpadu iz Evrope prvenstveno sezono začeti z zmago. | Foto: Novogoričani želijo po hitrem izpadu iz Evrope prvenstveno sezono začeti z zmago. Gorica – Aluminij (danes ob 18.15)

Novogoričani so pred Kidričani, novinci v prvi ligi, v prednosti tudi zato, ker so za njimi že tekmovalne izkušnje v tej sezoni. V kvalifikacijah za ligo Europa so odigrali dve tekmi, a se proti Maccabiju iz Tel Aviva zanesljivo in pričakovano poslovili.

Tik pred začetkom nove sezone je trenerja Gorice razveselil prihod povratnika iz tujine Dejana Žigona, ki pa danes skoraj zagotovo ne bo igral. "Imamo solidno ekipo in upam na mirno plovbo," pred začetkom pravi Miran Srebrnič.

Aluminij se je v prvoligaško konkurenco vrnil po treh letih in na začetku prav gotovo pričakuje vsaj točko. "Vsi v klubu smo zadovoljni, da smo se uvrstili v prvo ligo. Vsak trenutek poskušamo delati po svojih najboljših močeh, da izkoristimo ponujeno priložnost. Motivacija igralcev je zelo visoka in vsi nestrpno pričakujemo prvo prvenstveno tekmo," pred začetkom pravi športni direktor Kidričanov Mladen Dabanović.

Domžale, ki so se med tednom izkazale v Evropi, so danes velik favorit. | Foto: Domžale, ki so se med tednom izkazale v Evropi, so danes velik favorit. Domžale – Radomlje (danes ob 18.15)

Nogometaši Domžal so že v polnem pogonu in kot taki seveda favoriti proti Radomljam. Odigrali so že tri evropske tekme in se izkazali. Tudi med tednom, ko so z 1:1 remizirali v Belorusiji in si pred povratno tekmo pripravili odlično izhodišče. Pred njo želijo uspešno začeti tudi z novo prvenstveno sezono, v kateri se bodo skušali čim bolj približati glavnima favoritoma za naslov Olimpiji in Mariboru.

Radomlje vodi nekdanji legendarni nogometaš Maribora in tudi Domžal Dejan Djuranović, ki tam, kjer je preživel nekaj plodnih let, prav gotovo ne želi kože prodati prepoceni. Povratniki v prvo ligo verjamejo, da lahko presenetijo in favorizirani četi Luke Elsnerja odščipnejo kakšno točko.

V četrtek na prvi tekmi nove sezone niso navdušili. Kako se bodo Mariborčani izkazali danes? | Foto: V četrtek na prvi tekmi nove sezone niso navdušili. Kako se bodo Mariborčani izkazali danes? Maribor – Koper (danes ob 20.15)

Mariborčani začenjajo napad na Olimpijo, ki jim je v prejšnji sezoni vzela naslov po petih letih. Ljubljančani so včeraj zmagali, resda ne z najboljšo igro, a vseeno. Zdaj želi po podobni poti tudi Maribor.

V četrtek so odprli sezono z ne ravno navdušujočim remijem proti Levskemu iz Sofije, gledalci v Ljudskem vrtu pa niso videli zadetkov. Danes upajo, da jih bodo. V mreži Kopra, seveda.

Mariborčani bodo tokrat verjetno z nekoliko bolj napadalno igro kot pred tremi dnevi skušali priti do prve zmage in z odliko začeti novo prvenstveno sezono, ob tem bi se tudi napolnili z optimizmom pred povratno evropsko tekmo.

Kaj pričakovati od Koprčanov, je težko napovedati. V moštvu je kar nekaj novincev, tudi povratnik iz Španije Matej Pučko in nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine Senijad Ibričić.

Ne spreglejte