Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 4. 2014,
13.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Aleksandar Rodić

Torek, 1. 4. 2014, 13.59

8 let

Maribor v očeh trenerja Olimpije še najboljši, a …

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred nogometaši Olimpije je tekma resnice s strahovitim vložkom. Če bi jih Maribor izločil iz pokala, bi zapravili najlepšo priložnost za Evropo. Aleksander Rodić poudarja: "To je tekma sezone."

Zeleno-beli Olimpije imajo letos nenavaden izkupiček. Tistih klubov, ki so v prvenstvu zbrali manjše število točk od Ljubljančanov, niso premagali. Celje, Triglav, sploh pa Krka … To so zamujene priložnosti, da bi se Olimpija povzpela po lestvici. Edino zmago je dočakala proti Mariborčanom, pa še to le eno. Preostali tekmi z vijolicami je izgubila, kar ni posrečena iztočnica za sredino povratno polfinalno tekmo pokala Slovenije, ki prinaša marsikaj.

"To je za nas tekma sezone. V Mariboru smo izgubili z 0:1, tako da imamo 'pozitiven' rezultat. Pričakujem dobro in odprto tekmo. Pogrešali smo gledalce in Green Dragons. Mlada ekipa potrebuje podporo s tribun. Veseli smo, da se vračajo na štadion ter da jih prihaja veliko. Pričakujem dobro vzdušje in upam, da se ne bodo ponovile prekinitve z zadnjih tekem, pač pa da bodo spodbujali igralce na igrišču," je naznanil Aleksandar Rodić, ki je čez noč iz ostarele okrepitve, deležne dvomov o trenutnih sposobnostih, postal najnevarnejši posameznik v vrstah Olimpije. Spoštujejo ga tudi Mariborčani, sploh izkušeni Marko Šuler, ki bi ga lahko pokrival tudi v sredo.

"Maribor ima gol prednosti, kar ni majhna stvar"

Iz ljubljanskega kluba so sporočili, da sodeč po predprodaji vstopnic velja na štadionu pričakovati več kot pet tisoč gledalcev (gledalcem svetujejo, da se na štadion odpravijo prej, saj bo potekala personalizacija vstopnic), kar je za domače tekme Olimpije odličen podatek. Trenerju Miloradu Kosanoviću je kar malce žal, da se končujejo štirje spomladanski obračuni s štajerskimi tekmeci, saj je prepričan, da njegovim pretežno mladim izbrancem omogočajo najboljšo mogočo šolo za nabiranje izkušenj. Zato je toliko bolj vesel, ker se Mariboru vedno bolj dostojno upirajo. "Ne bo se lahko uvrstiti v finale. Obstaja več razlogov. Maribor je še vedno najboljši klub v Sloveniji, ima igro, ki jo imate lahko radi ali pa ne, jo cenite ali pa ne, a prinaša rezultate in se razlikuje od vseh klubov v Sloveniji. Maribor ima tudi gol prednosti, ki v takšnem tekmovanju ni majhna stvar," je pojasnil srbski strokovnjak, ki pa prav zaradi tega, ker je Olimpija v Ljudskem vrtu izgubila s tesnim rezultatom, še upa na napredovanje.

Opozarja pa, da bodo potrebovali veliko energije, želje, truda, resnosti, teka in zbranosti. Od prve do zadnje minute. "Če bomo naredili to, potem so možnosti, da dočakamo srečen konec. Če pa ne, bomo pač čestitali boljšemu in šli naprej."

Strateg Olimpije ponovno ne bo mogel računati na najboljšo zasedbo. "Šporar ne bo mogel igrati, Omladič pa. Če bi imeli več športne sreče in če se ne bi poškodovala igralca, za katere nimamo primernih menjav, bi imeli danes v prvenstvu 5 ali 6 točk več ter verjetno boljše razmerje srečanj z Mariborom," je potožil Kosanović, ki bo tako Rodića ponovno potisnil v konico napada, čeprav bi v primeru, če bi imel na voljo vse kandidate, zaigral verjetno nekoliko bližje zvezni vrsti.

Zavedajo se, da bi lahko odločali tudi streli z bele točke

Ljubljančani so trenirali tudi 11-metrovke, kar pa ni nič nenavadnega, saj to počnejo že vso sezono. Res je, da so temu pred srečanjem z Mariborom posvetili še večji poudarek, a se zavedajo, da je to svojevrstna loterija. Tudi trener Kosanović poudarja, da z bele točke grešijo tudi najboljši na svetu. "Pri 11-metrovkah odloča zbranost," dodaja. Če se bo z bele točke reševala pokalna usoda Olimpije, pritisk zagotovo ne bo zaveznik gostiteljev. Olimpija čuti pritisk, saj lahko pobegne Evropa. Ker pa prevladujejo mladi igralci, je vprašanje, če mu ne bi podlegli.

Za dvoboj bo kandidiral tudi Dejan Djermanović, saj je Nogometna zveza Slovenije (NZS) ugodila prošnji in je že odslužil kazen. Rdeči karton je prejel ravno na tekmi proti Mariboru. Takrat so zmaji premagali vijolice z 2:0, s takšnim rezultatom pa bi si zagotovili nastop v finalu. Prvi za Olimpijo po 11 letih …

Ne spreglejte