Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.17

8 let

Maribor stresel jezo nad Livarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Livarja so v 13. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:6.

Z zmago, h kateri je Makriev prispeval tri gole, so se Štajerci povzpeli na peto mesto.

Gosti so že na začetku pokazali, da bodo razpoloženi za igro, še posebej Makriev, ki je že v šesti minut prvič poskusil, a je meril previsoko. Domačini so nevarno zapretili v 13. minuti, ko je Adilovič z 20 metrov za las zgrešil cilj. Nato so pravo "ofenzivo" uprizorili gosti. Najprej je bil malce nenatančen Bačinovič z 28 metrov, takoj zatem je Mujakovič sprožil čez gol, v 25. minuti pa so Štajerci le povedli. Po napaki vratarja in enega izmed domačih branilcev se je do žoge dokopal Makriev in zadel v prazno mrežo. Po tem zadetku so domačini odgovorili s previsokim poskusom Prudiča, nov gol pa je Makriev napovedal z lobom, ki je le za las zgrešil cilj. V 36. minuti pa se je bolgarski napadalec spet najbolje znašel v kazenskem prostoru domačinov in s 14 metrov zabil za 2:0. Ob koncu prvega polčasa se je ob prekršku Kubice poškodoval domači kapetan Perme, ki so ga z rešilnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico.

Tudi v drugem polčasu so imeli Mariborčani žogo več v svoji posesti in svojo zmago nadgradili s še štirimi zadetki. Že v 57. minuti je na 3:0 povišal Čadikovski, dve minuti pozneje je domača obramba v svojem kazenskem prostoru nepravilno zrušila Makrieva, mariborski strelec pa je sam izvedel enajstmetrovko in povišal na 4:0.

Zatem sta oba stratega opravila nekaj menjav, te pa so se spet bolj obrestovale "vijoličastim", saj so do konca tekme še dvakrat ugnali domačega vratarja. V 85. minuti je iz obrata z 12 metrov zadel Jelič po podaji Brulca, dve minuti pozneje pa je bil v vlogi podajalca Jelič, v vlogi strelca pa Brulc. Slednji je postavil končni izid z lepim strelom z 18 metrov.

Ne spreglejte