Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
20.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2014, 20.42

8 let

Maribor izpolnil prvi cilj, naslednji tekmec je Maccabi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maribor je na povratni tekmi premagal Zrinjski in si zagotovil vsaj še štiri evropske izpite. Naslednji tekmi bo igral proti Maccabiju iz Tel Aviva. Roman Bezjak in Rene Mihelič dosegla zadetek.

Mariborčani so po remiju brez golov proti Zrinjskemu v Mostarju na povratnem obračunu v Ljudskem vrtu zmagali z 2:0 in si zagotovili uvrstitev v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov, kjer se bodo pomerili z izraelskim prvakom Maccabijem iz Tel Aviva, ki je še v drugo premagal najboljšo ekipo iz Andore.

Maribor je na začetku tekme prevzel pobudo, prvo večjo priložnost pa so imeli gostje, vendar se je izkazal Jasmin Handanović. Za Maribor sta največji priložnosti zapravila Agim Ibraimi, ki je po izvrstni podaji Jean-Philippeja Mendyja stekel v protinapad, vendar je Dujković njegov strel ubranil, Marcos Tavares pa odbite žoge neoviran z bližine prav tako ni spravil v gol. Maribor, kljub zapravljenim priložnostim ni prejel kazni, saj je tik ob koncu prvega polčasa povedel, ko je iz prostega strela izvrstno zadel Dare Vršič. Nato je imel Agim Ibraimi še drugo veliko priložnost za zadetek, a je ostalo pri vodstvu Maribora z enim zadetkom. Makedonski virtuoz je zadel vendarle sredi drugega polčasa, ko je vratar Dujković storil prekršek za enajstmetrovko, ki jo je izsilil Petar Stojanović.

Napeto je bilo na tribunah, a le v uvodnih trenutkih srečanja. V 10. minuti je prišlo do medsebojnega obračunavanja med navijači Zrinjskega, v Ljudskem vrtu jih je bilo kakšnih 500. Zapele so pesti med najbolj vročekrvnimi, a očitno sprtimi privržencimi, nato pa so se med njih vmešali do zob oboroženi pripadniki slovenske specialne policije ter z uporabe sile odpeljali nekaj vročekrvnežev.

V tretjem krogu Bezjak proti Iliću

V drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov nastopa še nekaj klubov, kjer si služijo nogometni kruh slovenski legionarji. Ludogorec Razgrad Romana Bezjaka je odpotoval v Luksemburg sproščeno, saj je prvo tekmo dobil s 4:0. Takrat se je med strelci znašel tudi slovenski reprezentant, ki je zadel v polno tudi na povratni tekmi. Svoj klub je popeljal v vodstvo z 1:0, nato pa je prvak Luksemburga izenačil na končnih 1:1.

Beograjski Partizan Branka Ilića je na Ferskih otokih skoraj podvojil začetno prednost (3:0), Ljubljančan pa je debitiral za srbskega podprvaka, ki se je v kvalifikacijah za ligo prvakov znašel zaradi finančnih težav Crvene zvezde. Srbski predstavnik se bo v 3. krogu pomeril z Ludogorcem, ki je bil zanj tudi po zaslugi zadetkov Bezjaka usoden pred letom dni.

Madžarski Debrecen je izločil prvaka Severne Irske. Tudi po zaslugi Reneja Miheliča, ki je v 55. minuti dosegel zlata vreden zadetek za vodstvo z 1:0. Vseh 90 minut je odigral tudi Dalibor Volaš, končni izid tekme je bil 2:0.

Ne spreglejte