Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 8. 2014,
13.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kvalifikacije NK Maribor NK Maribor Roman Bezjak Martin Milec Kevin Kampl

Torek, 19. 8. 2014, 13.51

7 let, 12 mesecev

Maribor in Bezjak v ligi prvakov, Kampl spet le v ligi Europa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariboru je uspelo! Na povratni tekmi play-offa za ligo prvakov je premagal Celtic z 1:0 in se drugič v zgodovini kluba uvrstil v skupinski del elitnega klubskega nogometnega tekmovanja.

Marcos Tavares in 75. minuta, mož in trenutek, ki sta se v Glasgowu za vse večne čase vtisnila v spomin vseh mariborskih navijačev. Kapetan in najboljši strelec v zgodovini Maribora je potrdil, da kraljuje v kazenskem prostoru, izkoristil nepazljivost domačih nogometašev in, tudi z nekaj sreče, utišal skoraj 60 tisoč navijačev na Celtic Parku.

Maribor, ki je na Škotsko pripotoval z ne najboljšim rezultatom (1:1) in je za napredovanje potreboval zmago oziroma remi z vsaj dvema zadetkoma razlike, je že v prvem polčasu igral presenetljivo dobro, a ni zadel. V drugem delu igre so bolje začeli Glasgowčani, zdelo se je, da je Mariboru zmanjkalo moči, potem je napočil trenutek odločitve. Po vodstvu so se slovenski prvaki junaško borili in s pametno igro dosegli velik uspeh.

Ante Šimundža, ki je kot igralec Maribora poskrbel za prvi evropski gol v zgodovini kluba, zadel tudi za prvo zmago v ligi prvakov kot član rodu iz leta 1999 in decembra lani v vlogi trenerja Maribor popeljal do prve evropske pomladi, je zdaj slovenskega prvaka popeljal še do lige prvakov. Ni dvoma, da je v Glasgowu, kjer so se Mariborčani pred tremi leti veselili tudi uvrstitve v skupinski del lige Evropa, postal eden najpomembnejših posameznikov v zgodovini kluba.

Mrk rdečih bikov na Švedskem, Bezjak v ligo prvakov po loteriji

Standard Liege Martina Milca se v ligo prvakov ni uvrstil. Proti Zenitu je izgubil že prvo tekmo (0:1), v gosteh pa klonil z 0:3 in bil daleč od napredovanja. Nekdanji nogometaš Maribora za Belgijce ni igral.

Pot v skupinski del lige prvakov je od Slovencev lovil tudi Kevin Kampl, ki je z Red Bull Salzburgom branil prednost na Švedskem, a je Malmö pred domačimi gledalci pokazal več in se zasluženo uvrstil v ligo prvakov, Avstrijci pa se bodo morali spet zadovoljiti z ligo Europo. Kampl je za rdeče bike odigral celotno srečanje.

Zadetek zaostanka je z bolgarskim Ludogorcem najprej v rednem delu uspešeno nadoknadil Roman Bezjak, ki je igral do 77. minute, o potniku v skupinski del lige prvakov pa so na koncu odločale enajstmetrovke, kjer so bili srečnejši domači nogometaši.

Ne spreglejte