Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
9. 11. 2017,
13.01

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

1

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija pokal Slovenije večni derbi Stožice

Četrtek, 9. 11. 2017, 13.01

6 let, 5 mesecev

Darko Milanič bo na derbiju pogrešal kar sedem nogometašev

Maribor bo v Ljubljani močno oslabljen

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

1

Martin Milec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Bliža se sobotni drugi veliki večni nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom, ki bo v Stožicah. Pred prvo tekmo četrtfinala pokalnega tekmovanja se mora trener Maribora Darko Milanič spopadati s številnimi odsotnostmi.

Maribor bo sobotni drugi derbi v tej sezoni, konec avgusta se je prvenstveni v Stožicah končal z remijem brez zadetkov, odigral brez kar šestih nogometašev. Na štiri ne bo mogel računati zaradi poškodb, trije so odpadli zaradi reprezentančnih obveznosti.

Štirje v reprezentanci, trije poškodovani

Valona Ahmedija ne bo v Stožice. | Foto: Grega Valančič/Sportida Valona Ahmedija ne bo v Stožice. Foto: Grega Valančič/Sportida Da v soboto ne bosta mogla pomagati napadalec Luka Zahović in branilec Denis Šme, je jasno že nekaj časa, saj sta oba že dolgo poškodovana.

Na zadnji prvenstveni tekmi v Krškem ni bilo niti branilcev Marka Šulerja in Martina Mileca, medtem ko je še en branilec, Jean-Claude Billong, odšepal z igrišča. Medtem ko bo Maribor na naslednjem derbiju na stebra obrambe Šulerja verjetno lahko računal, pa sta Milec in Billong odpadla.

Ob teh nogometaših trener Maribora ne bo mogel računati niti na Martina Kramariča, ki je z mlado slovensko reprezentanco, Valona Ahmedija, ki ima obveznosti v članski izbrani vrsti Albanije, in Ora Inbroma, ki je v mladi izraelski izbrani vrsti.

Pri Mariboru so lahko veseli vsaj tega, da v tokratnem reprezentančnem terminu ni aktivna članska izraelska izbrana vrsta, saj bi v tem primeru ostali še brez zelo pomembnega vezista Marwana Kabhe.

Fantje so v dobrem trenutku, tekma je zelo dobrodošla

Pred prvim v nizu treh derbijev proti Olimpiji (že prihodnji petek se bodo z Ljubljančani v Ljudskem vrtu pomerili še v prvenstvenem derbiju, konec meseca pa jih čaka še povratna pokalna tekma) so v Mariboru kljub številnim nevšečnostim zadovoljni in pripravljeni na izziv.

Darko Milanič se kljub vsem težavam sobotnega derbija zelo veseli. | Foto: Reuters Darko Milanič se kljub vsem težavam sobotnega derbija zelo veseli. Foto: Reuters

"Fantje so v zelo dobrem trenutku, tekma bo dobrodošla. Vmes so nas ti reprezentančni premori kdaj presekali, a zdaj bomo zadržali osredotočenost. Kot na vsakega tekmeca se bomo pozorno, temeljito pripravili. Želimo ostati razigrani in z zbranostjo in motivacijo nadaljevati igro na visoki ravni," je ob tem povedal Darko Milanič, ki z Olimpijo bije hud boj tudi v prvenstvu.

Po 15 odigranih tekmah so Mariborčani z Ljubljančani s 37 točkami izenačeni na vrhu. Maribor po 16 tekmah v tej sezoni na domačih tleh, 15 v prvenstvu in eni v pokalu, še sploh ne pozna poraza. Zbral je 12 zmag in štiri remije. Podobno velja za Olimpijo.

Ne spreglejte