Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
2. 6. 2017,
18.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Igor Biščan Milan Mandarić Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Petek, 2. 6. 2017, 18.40

6 let, 6 mesecev

Mandarić o novem trenerju: On ve, kako priti do cilja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Milan Mandarić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Olimpija je predstavila novega trenerja. To je nekdanji hrvaški reprezentant Igor Biščan, za katerega predsednik kluba Milan Mandarić meni, da je idealen mož za to vlogo. ''Dobili smo dobrega trenerja,'' je dejal.

Po porazu v finalu pokala Slovenije, ko so na Bonifiki Domžale z 1:0 premagale Olimpijo, se je vedelo, da bo trener zmajev Safet Hadžić izgubil službo, zamenjal pa ga je nekdanji nogometaš Liverpoola Igor Biščan, ki se že veseli novega izziva.

"Olimpija je velik klub z veliko potenciala in dobrimi razmerami za uspeh. Podrobno sem analiziral letošnje tekme Olimpije in vlogo vsakega igralca. Delo začenjamo takoj, časa ni na pretek," je dejal novi trener Olimpije, ki je nazadnje vodil ekipo NK Rudeš, ki jo je popeljal tudi v prvo ligo.

Mandarić: Je sistematičen, vztrajen, tudi iskren in umirjen

Milan Mandarić je prepričan, da se je prav odločil. | Foto: Vid Ponikvar Milan Mandarić je prepričan, da se je prav odločil. Foto: Vid Ponikvar

Tudi predsednik Olimpije Milan Mandarić je navdušen nad izborom in prepričan, da se je odločil prav.

"Dobili smo dobrega trenerja. Bišćana se spomnim po odličnih in odločnih nastopih še iz časov, ko je igral za Liverpool. Tak je tudi kot trener. Je sistematičen, vztrajen, tudi iskren in umirjen. Tudi rezultati so več kot očitni, takega trenerja zdaj potrebujemo v Olimpiji. Klub ima vse pogoje za vrhunske rezultate in navijači jih upravičeno pričakujejo," je dejal Mandarić, ki se je obenem zahvalil dosedanjemu trenerju Hadžiću, ki ostaja v klubu in se vrača med oglednike.

''Gre za popolnoma novega človeka, ki ima značaj, ki ima veliko igralsko ime in ve, kako priti do cilja. Mislim, da si ne smem več privoščiti napake, imam občutek, da smo dobili trenerja, ki ne bo dovolil nediscipline in povprečja," Biščana hvali Mandarić.

Bo Igor Biščan Olimpijo popeljal nazaj na slovenski prestol?

  • Da.
    47,52 %
    134 glasov
  • Ne.
    52,48 %
    148 glasov
Oddanih 282 glasov

Hrvat bo nogometaše Olimpije zbral že 10. junija. | Foto: Vid Ponikvar Hrvat bo nogometaše Olimpije zbral že 10. junija. Foto: Vid Ponikvar

''Treba bo biti pameten. Časa ni veliko''

Na vprašanje o morebitnih okrepitvah pred začetkom priprav, ki se začnejo že 10. junija, oba sogovornika za zdaj še nista želela govoriti. ''V glavi imam svojo in načrt, a za zdaj o konkretnih imenih še ne bi govoril. Vem, da časa ni veliko, zato se bo treba pametno odločiti,'' meni hrvaški strokovnjak, ki mu bo na klopi Olimpije pomagal Ante Tomić, za kondicijsko pripravo ekipe pa bo skrbel Vedran Naglić.

Olimpijo čaka prva preizkušnja v novi sezoni že 29. junija v okviru prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Ne spreglejte