Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 4. 2008,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 11.33

8 let

Manchester United nad oslabljeno Romo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V torek se bosta v Rimu v prvi tekmi četrtfinala nogometne lige prvakov pomerila Roma in Manchester United. Italijani bodo morali igrati brez prvega zvezdnika Francesca Tottija.

Roma in Manchester United se bosta v ligi prvakov pomerila še petič v manj kot enem letu. Tokrat vloga favorita kljub dejstvu, da igra v gosteh, pripada Manchestru. Zato, ker so ''rdeči vragi'' trenutno vodilna ekipa angleške lige in so v domačem prvenstvu nanizali šest zaporednih zmag. Zato, ker bo Roma nastopila brez prvega zvezdnika Francesca Tottija, ki je poškodovan. Zato, ker so Romo v minuli sezoni premagali z neverjetnim izidom 7:1. In zato, ker so Angleži ob Chelseaju in Barceloni edino moštvo v tej sezoni lige prvakov, ki še ni izgubilo.

Nekoliko manj razveseljiv za Otočane pa je pogled na statistiko dosedanjih gostovanj v Italiji. V 14 tekmah so zmagali zgolj dvakrat, a je njihov trener vseeno optimističen in verjame v poln izkupiček. ''Roma je dobra ekipa in jasno je, da nas čaka težka tekma. Toda dobro jo poznamo in vemo, kaj lahko pričakujemo. Glede na to, da smo v odlični formi, komaj čakam, da se tekma začne. Verjamem, da bomo zmagali,'' pravi Alex Ferguson, ki bo moral igrati brez Nanija in Louisa Sahaja, vprašljiv pa je tudi nastop izkušenega vratarja Edwina van der Saarja. Najbolj se bo Škot zanašal na odlično formo Cristiana Ronalda, ki je v tej sezoni v vseh tekmovanjih skupaj zabil že neverjetnih 35 golov.

Vučinić namesto Tottija

Trener Rome Luciano Spalletti ima veliko težav s sestavo ekipe. Poleg Tottija, ki naj bi ga nadomestil Mirko Vučinić, ne bo mogel računati niti na kaznovanega Simonea Perrotto, zelo vprašljiv pa je tudi nastop Juana. Kljub temu verjame v uspeh. ''Dobro smo pripravljeni. Verjamemo v zmago in napredovanje v polfinale. Žal ne bo Tottija, toda vseeno smo mirni in zaupamo v svoje sposobnosti. Na papirju je Manchester najboljša ekipa na svetu. Poraz z 1:7 iz minule sezone boli, toda zdaj smo mnogo bolj zrela ekipa,'' pravi italijanski strateg.

Tokrat brez izgredov?

Tekma ima tudi zelo pestro navijaško ozadje. Vselej je, ko sta se pomerila ta dva tekmeca, prihajalo do izgredov in le upamo lahko, da se zgodovina ne bo ponovila. ''Zelo me skrbi za varnost naših navijačev. Apeliram na vse, da naj bodo mirni in upoštevajo varnostne nasvete. Naj uživajo v tekmi,'' si je zaželel škotski trener na klopi Angležev Ferguson.

Ne spreglejte