Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 7. 2017,
12.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Natisni članek

Zdravko Mamić Dinamo Bukarešta

Četrtek, 13. 7. 2017, 12.29

6 let, 6 mesecev

Mamić odstavil trenerja Dinama dva dni pred začetkom prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Zdravko Mamić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Zagrebški nogometni klub Dinamo je dva dni pred začetkom nove hrvaške nogometne sezone ostal brez bolgarskega strokovnjaka Ivaila Peteva, ki je bil glavni trener od lanske jeseni. 

Peteva je odstavil svetovalec Dinama Zdravko Mamić, ki ni bil zadovoljen z rezultati kluba v prejšnji sezoni in z igro med poletnimi pripravami. Petev ni več glavni trener Dinama od današnjega dne, potem ko sta z Dinamom soglasno prekinila pogodbo o sodelovanju, so kratko zapisali na spletni strani najbolj trofejnega hrvaškega nogometnega kluba.

Trenersko palico bo prevzel Mario Cvitanović

Predsednik kluba Mirko Barišić je potrdil, da bo začasno trenersko palico prevzel trener drugega moštva Dinama, 42-letni Mario Cvitanović, ki je bil dolgoletni Dinamov igralec in trener podmladka, so poročali hrvaški mediji. Barišić je izrazil upanje, da Cvitanović ne bo zgolj prehodna rešitev.

Medtem na Hrvaškem ugibajo, kdo bo novi trener Dinama. Prva ugibanja se nanašajo na znane obraze iz klubske igralske in trenerske zgodovine, kot sta Krunoslav Jurčić in Tomislav Ivković.

Čeprav so odločitev o zagrebški usodi Peteva sprejeli dva dni pred začetkom prve tekme v elitnem hrvaškem nogometnem prvenstvu v sezoni 2017/18, na Hrvaškem ocenjujejo, da je bila Mamićeva poteza pravočasna. Menijo, da bi bila škoda še večja, če bi klub s Petevom začel kopičiti slabe rezultate v domačem prvenstvu, zlasti v odločilnih tekmah v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Petev je na trenerski klopi oktobra lani zamenjal Dinamovo legendo Zlatka Kranjčarja. | Foto: Reuters Petev je na trenerski klopi oktobra lani zamenjal Dinamovo legendo Zlatka Kranjčarja. Foto: Reuters

Dinamo je vodil na 35 tekmah

Bolgarski trener je Dinamo vodil na 35 tekmah, februarja letos pa je podaljšal pogodbo do leta 2020. Petev je imel zagotovljenih 250 tisoč evrov za vsako sezono, zagrebški klub bo, kot kaže, nekdanjemu trenerju izplačal 750 tisoč evrov.

Petev je na trenerski klopi oktobra lani zamenjal Dinamovo legendo Zlatka Kranjčarja, a igralcem pod njegovim vodstvom ni uspelo doseči niti enega samega zadetka v skupini lige prvakov ali vsaj točko. Za nameček je Rijeka zmagal v hrvaškem nogometnem prvenstvu in pobrala pokal, in to po enajstih zaporednih Dinamovih naslovih hrvaškega prvaka.

Neuradno Petev naj ne bi več obvladoval moštva, ker se je sprl s polovico slačilnice, v njegovo škodo pa so šle tudi priprave v Sloveniji, na katerih Mamić ni videl nobenih pozitivnih premikov v igri modrih.

Ne spreglejte