Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
20. 8. 2012,
12.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 8. 2012, 12.40

7 let, 12 mesecev

Mamić je hotel kupiti Zahoviča

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred nami sta tekmi poletja, za ligo prvakov se bosta udarila Maribor in zagrebški Dinamo. Kluba, pri katerih glavni vlogi pripadata Zlatku Zahoviču in Zdravku Mamiću.

V naslednjih desetih dneh bosta najbolj pomembna operativca slovenskega in hrvaškega prvaka stala na nasprotnih bregovih, pred leti pa bi se lahko zgodilo, da bi delala skupaj. Pogled v preteklost razkriva, da ni manjkalo veliko in Zlatko Zahovič bi bogato igralsko nogometno pot sklenil prav v Zagrebu. Pisalo se je leto 2005, januar, ko je najboljši strelec slovenske reprezentance po nekaj mesecih neigranja s takratnim klubom, lizbonsko Benfico, sporazumno predčasno prekinil pogodbo, kar je skušal izkoristiti Zdravko Mamić, že takrat ključni mož Dinama. Takrat 34-letnega Zahoviča je skušal pripeljati v Zagreb.

Kar nekaj časa je morebiten prestop slovenskega zvezdnika v Dinamo polnil medijski prostor, po tehtnem premisleku pa je Zahović, predvsem zaradi družine, sklenil, da ponudbo vljudno zavrne. ''Z Zahovičem sva se sestala in se pogovarjala o morebitnem prestopu. Prišla sva zelo daleč. Celo do tega, da sva razmišljala o šoli, v katero bi hodila njegova otroka. Žal se je Zlatko pozneje odločil tako, kot se je. Lahko rečem, da sem kljub vsemu zelo vesel, da sem ga spoznal, a hkrati žalosten, ker ne bo prišel v naš klub,'' je takrat medijem zaupal Mamić.

Za tem je bil aktualen prihod v Maribor. S takratnim predsednikom kluba Rudijem Turkom se je Zahović dogovarjal, v poštev naj bi prišel v poletnem prestopnem roku. Projekt je bil zanimiv za obe vpleteni strani, Zahovič pa je že takrat razlagal, da želi pomagati klubu iz mesta, v katerem se je rodil. No, do prestopa kljub temu ni prišlo, Zahović je sklenil kariero, je pa zato v klub v vlogi športnega direktorja prišel dve leti za tem. Ostalo je zgodovina. Zdaj ima izjemno priložnost, da v boju za ligo prvakov izloči Dinamo in Mamiću zada še eno, zagotovo veliko bolj bolečo rano.

Ne spreglejte