Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 11. 2022,
21.46

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Jan Mlakar Erik Janža Gornik Zabrze Lukas Podolski Luka Zahović Pogon Szczecin Amadej Maroša Blaž Vrhovec slovenski nogometaši na delu v tujini

Sobota, 5. 11. 2022, 21.46

1 leto, 2 meseca

Spektakularni zadetek Lukasa Podolskega

Noro, kakšen evrogol legendarnega Nemca! In to pred očmi številnih Slovencev! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07
Lukas Podolski | Lukas Podolski se je leta 2021 odločil, da bo nadaljeval nogometno kariero v dresu Gornika Zabrze. Za nemško reprezentanco je odigral 130 tekem in dosegel 49 zadetkov. | Foto Guliverimage

Lukas Podolski se je leta 2021 odločil, da bo nadaljeval nogometno kariero v dresu Gornika Zabrze. Za nemško reprezentanco je odigral 130 tekem in dosegel 49 zadetkov.

Foto: Guliverimage

Nemški nogometni zvezdnik poljskih korenin Lukas Podolski je na tekmi poljskega prvenstva med Pogonom in Gornikom (1:4) dosegel enega najlepših zadetkov v tem letu. Mrežo Pogona, za katerega je Luka Zahović dosegel edini zadetek na tekmi, je zatresel z veličastnim lobom s svoje igralne polovice. Čestitali so mu kar trije slovenski soigralci.

Bayern München
Sportal Konec berlinske pravljice, Bayern prevzel vodstvo

Lukasz Podolski je zelo znano nogometno ime. Nemec poljskih korenin, rojen v Glivicah, je nekoč spadal med najboljše zvezne igralce v Evropi. Najboljša leta je podaril Kölnu, Bayernu, Arsenalu, Interju in Galatasarayju, ko pa je prestopil prag četrtega desetletja, je svoje razkošno nogometno znanje razkazoval še na Japonskem. Leta 2019 se je vrnil v Turčijo, lani pa se odločil, da bo oblekel še dres poljskega Gornika iz Zabrzeja, kluba, na katerega je zelo navezan.

Izjemen zadetek Lukasa Podolskega:

Čeprav ima že 37 let, še vedno izstopa na zelenici. V prejšnji sezoni se je podpisal pod devet zadetkov, v tej sezoni pri dveh. Zadal je dvakrat zapored. Najprej prejšnji teden proti Widzew Lodzu (3:0), danes pa še na gostovanju v Szczecinu. In to kako!

Igral se je dvoboj 16. kroga poljskega prvenstva, na katerem ni manjkalo slovenskih legionarjev. Pri gostiteljih je zaigral in se vpisal med strelce Luka Zahović, z 11 zadetki najboljši strelec Pogona v prejšnji sezoni, pri gostih, kjer si Podolski deli slačilnico s kar tremi Slovenci, pa je od prve minute zaigral Erik Janža, v drugem polčasu pa sta v igro vstopila še Blaž Vrhovec in Amadej Maroša. Nekdanji napadalec Mure je vstopil v igro v 81. minuti in zamenjal ravno Podolskega, ki je le osem minut pred tem poskrbel za potezo srečanja.

Vrhunci srečanja v Szczecinu, zadetek Luke Zahovića je pri 1.08:

Mrežo Pogona je namreč zatresel z natančno odmerjenim strelom s svoje igralne polovice. Z ogromne oddaljenosti je drzno pomeril proti golu Pogona, izkoristil nezbranost mladega vratarja Bartosza Klebaniuka, ki je stal izven svojega kazenskega prostora, in se z dovršenim lobom z zlato levico podpisal pod enega najlepših zadetkov, kar jih je padlo na evropskih zelenicah v tej sezoni. Soigralci kar niso mogli verjeti, prijemali so se za glavo in hiteli v objem presrečnemu strelcu, ki je dokazal, da še ni rekel zadnje vrhunskemu nogometu. Med prvimi mu je tako čestital Blaž Vrhovec.

Zahović zadel na Poljskem, Mlakar na Hrvaškem

Na dvoboju se je med strelce vpisal tudi  Luka Zahović. V 42. minuti je izkoristil podajo Kamila Grosickega in dosegel tretji zadetek v tej sezoni. Takrat je izenačil na 1:1 in še ni slutil, da bi lahko gostitelji doživeli polom. V drugem delu je namreč Gornik Zabrze prestavil v višjo prestavo ter s tremi zadetki poskrbel za veliko presenečenje. Gornik je namreč šele na 10. mestu, Pogon, v prejšnji sezoni podprvak Poljske, pa je doživel padec na lestvici, a še vedno zaseda zelo visoko četrto mesto.

Poleg Luke Zahovića se je to soboto med strelce vpisal tudi njegov reprezentančni soigralec Jan Mlakar. Ljubljančan je pomagal splitskemu Hajduku do pomembne zmage v derbiju hrvaškega prvenstva proti Osijeku. Dalmatinci so na deževnem Poljudu zmagali s 3:1, nekdanji napadalec Maribora pa se je vpisal med strelce v 79. minuti, po natančnem strelu z glavo, s katerim je poskrbel za končni rezultat. To je bil četrti prvenstveni zadetek Mlakarja v tej sezoni. V igro je vstopil le dve minuti pred zadetkom.

Panathinaikos Andraž Šporar
Sportal Dva slovenska gola za rekordno zmago Panathinaikosa #video
Ne spreglejte