Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
7. 5. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Luka Modrić Real Madrid Damir Skomina Manchester City liga prvakov liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak

Sobota, 7. 5. 2016, 7.00

6 let, 7 mesecev

Hrvaški zvezdnik Reala se opravičuje Skomini in Slovencem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Televizijske kamere so na povratnem polfinalnem srečanju lige prvakov med Realom in Manchester Cityjem ujele hrvaškega reprezentanta Luko Modrića, kako je sodniku Damirju Skomini namenil nekaj sočnih besed o slovenski materi. Beli baletnik se opravičuje vsem prizadetim.

Besedna juha, ki jo je na sredinem srečanju lige prvakov v Madridu skuhal Luka Modrića, se še ni ohladila. Ko so televizijske kamere ujele sporočilo, ki ga je svetlolasi nogometaš madridskega Reala namenil glavnemu sodniku, 39-letnemu Slovencu Damirju Skomini, je bila nogometna javnost zgrožena. V izdihljajih srečanja, ko je zapustil igrišče in spremljal dvoboj na klopi za rezervne igralce, je Modrić po enem izmed prekrškov nogometašev Manchester Cityja nad igralcem Reala izgubil živce in se sočno izrazil o slovenski materi.

Ponesla ga je evforija

Luka Modrić je tako čestital strelcu Garethu Balu, s katerim je sodeloval že pri Tottenhamu. | Foto: Luka Modrić je tako čestital strelcu Garethu Balu, s katerim je sodeloval že pri Tottenhamu.

 

 

Ko je to izvedela Mednarodna mreža za antidiskrimacijo (FARE Network), so se za Modrića, ki se ga je pred tem držal sloves mirnega in zadržanega nogometaša, začele dodatne težave. FARE (Football Against Racism in Europe) je ostro obsodilo njegov izpad. ''Sramotno obrekovanje slovenskega sodnika s strani Luke Modrića je obnašanje, ki ne spada v šport in ga je treba obsoditi,'' je sporočil izvršni direktor FARE Network Piara Powar.

Dva dneva po dvoboju v Madridu se je oglasil Modrić. V pogovoru za hrvaški športni časnik Sportske novosti je zaupal, da mu je hudo pri srcu in da se med srečanjem sploh ni zavedal, kaj je izjavil.

"Ko sem pogledal posnetek, sem se prepričal, kako prostaško sem se odzval. V kotlu Bernabeua in napetosti, ki vlada v zadnjih sekundah pomembne tekme lige prvakov, me je ponesla evforija. Zdaj se zaradi neprimernega odziva in grde žaljivke počutim zelo nelagodno, najbolj zaradi tega, ker to sploh ni v moji navadi. Tega si ne bi smel privoščiti, ne glede na napetost in živčnost v danem trenutku. Na igrišču se veliko pove in v pravilu ostane pri tem. Moje obnašanje ni bilo primerno. Zato se opravičujem zlasti sodniku Damirju Skomini, pa tudi preostalim, zlasti tistim v Sloveniji, ki jih je užalil moj prostaški odziv," se je zvezdnik Reala opravičil najboljšemu slovenskemu nogometnemu sodniku in vsem njegovim rojakom, ki so bili zgroženi nad dejanjem.

Modrić bo 28. maja zaigral v finalu lige prvakov. V Milanu se bo z Realom pomeril proti mestnemu tekmecu Atleticu, za katerega brani slovenski reprezentant Jan Oblak.

Ne spreglejte