Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 8. 2014,
20.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Elsner Saša Aleksander Živec Nejc Vidmar

Nedelja, 24. 8. 2014, 20.17

7 let, 12 mesecev

Luka Elsner se še ni ustavil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal so v tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Luko Koper z 1:0 (0:0).

Še neporaženi Domžalčani, ki v prvih petih tekmah nove sezone tudi niso prejeli nobenega gola, so se tokrat podali na gostovanje v Koper. Na tem terenu so nazadnje zmagali pred skoraj dvema letoma, v zadnji sezoni so se s Koprčani razšli z neodločenim izidom. Tokrat so zmagali, niz tekem brez prejetega zadetka pa podaljšali že na šest.

Koprčani so tretjo zmago sezone iskali nekoliko oslabljeni, saj je manjkal kaznovani Ante Mitrovič (po prihodu Mateja Mavriča Rožiča na mesto športnega direktorja pa sta klub zapustila Miroslav Čovilo in Goran Galešič), gostje pa niso mogli računati na poškodovana Slobodana Vuka in Veljka Simiča.

Najlepšo priložnost prvega dela so gledalci Bonifiki videli v 16. minuti, ko je nevaren koprski napad začel Ivica Guberac. Njegov močan strel od daleč je vratar Domžal Nejc Vidmar le odbil, žoga pa je prišla do neoviranega Jake Štromajerja, ki pa jo je z nekaj metrov poslal v prečko.

Z izjemo te akcije sta obe ekipi v prvem delu pokazali dokaj trdo in trdno igro brez pravih priložnosti, ki bi pomenile večjo nevarnost bodisi za koprskega vratarja Božidarja Radoševića ali gostujočega Nejca Vidmarja.

Začetek drugega polčasa je postregel z obetavno akcijo domačih, toda Matej Palčič je v 48. minuti meril prek vrat. Pozneje pa so pobudo počasi prevzeli gostje in Saša Aleksander Živec je v 59. minuti nevarno meril z roba kazenskega prostora, a je bil domači vratar Radošević zbran in je žogo ukrotil. Vendar je že v naslednji minuti domžalski napadalec ponovil vajo in jo končal z zadetkom; tokrat je pobegnil domači obrambi po desni strani in nato streljal s kakšnih petih metrov, žoga pa je med vratnico in vratarjem končala v mreži.

Po vodilnem zadetku so Domžalčani brez večjih težav nadzorovali potek tekme in onemogočili domače.

Gostje bi lahko zmago dokončno potrdili v zadnji minuti; Damir Hadžič je takrat dobil rdeč karton, ker je na robu kazenskega prostora po rokoborsko ustavil prodirajočega Živca, prosti strel pa je izvedel Erik Janža, a je žoga poletela prek gola. V sodnikovem dodatku je Koper skušal na vsak način priti do izenačenja, tudi vratar Radošević je prišel na pomoč v napad in imel celo priložnost, vendar je žoga po posredovanju domače obrambe končala v kotu.

Ne spreglejte