Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 2. 2015,
21.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Domžale Luka Elsner Dejan Milić

Četrtek, 12. 2. 2015, 21.10

8 let

Luka Elsner o tem, kdo komu koplje jamo: To je nedopustno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jesenski prvaki iz Domžal so se vrnili iz Turčije, kjer so prebili deset dni, odigrali štiri tekme in na vseh remizirali s tekmecem. Trenerja Luko Elsnerja skrbi enotedenski zamik.

Domžalska ekipa je v zimskem prestopnem roku doživela nekatere spremembe. Napadalec Joshua Parker (Crvena zvezda), reprezentant Erik Janža (Maribor) in mladi srbski biser Nemanja Maksimović (Astana) so se poslovili, prišla pa sta Mariborčana Dejan Trajkovski in Matic Črnic, nato je vrzeli v konici napada zapolnil najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije v prejšnji sezoni Mate Eterović, v Turčiji pa sta se pridružila še povratnik Juninho, pred leti velik ljubljenec navijačev, in 31-letni Francoz Antonin Trilles, ki je zanimiv in izkušen vratar. Zamenjal je kar nekaj klubov, nazadnje pa igral na Tajskem.

Vskočil je kot začasna zamenjava za Dejana Milića, ki si je po nesrečnem trku na treningu s soigralcem Matejem Podlogarjem zlomil dve dlančnici na levi roki in je edini osmoljenec priprav v Turčiji. Z izjemo poškodbe Ljubljančana so postregle natanko s tistim, kar je domžalski strateg od njih tudi pričakoval. Jesenski prvaki so pospešeno in marljivo uigravali zasedbo, obenem pa se merili s kakovostnimi tekmeci iz primerljivih lig z območja vzhodne Evrope in poskrbeli, da je domžalska odprava Antalyo zapustila z zadovoljnimi obrazi.

Jezen je predvsem zaradi ene stvari

Trener Luka Elsner je igralcem namenil le eno kritiko, na katero je opozoril po zadnji tekmi, ko so Domžale še četrtič zapored remizirale in se z bolgarskim Lokomotivom razšle z 1:1. ''Jezen sem predvsem zaradi ene stvari. Delali smo napake v zadnji in zvezni liniji, ki nas bodo v prvenstvu stale točke. To je nedopustno. Tisti, ki bodo delali takšne napake, si sami kopljejo jamo, saj na njih ni mogoče računati. Za neodgovornost, nezanesljivost preprosto ni prostora, če se bojuješ za velike stvari,'' je bil po svoje srečen, da so si igralci napake privoščili na prijateljskih tekmah, ne pa v prvenstvu, ko bo šlo za točke. Zato upa, da se bodo iz tega kaj naučili ter na slovenskih igriščih pokazali bolj zrel obraz.

Da so bili Domžalčani resnično zadovoljni s pogoji in potekom priprav v Turčiji, ni težko razbrati iz pohval 22-letnega Gabra Dobrovoljca. ''Zagotovo so to najboljše priprave, ki sem jih opravil v svoji karieri. Organizacija je bila na najvišji ravni. Z izjemo poškodbe Milića bi jih ocenil z najboljšo oceno,'' ni skrival zadovoljstva po desetdnevni turški izkušnji.

Da mladi Domžalčan ni pretiraval, potrjujejo tudi besede nezaletavega trenerja, ki je v karieri opravil številne priprave, v vlogi trenerja pa si je takšnih, kot jih je dočakal v Turčiji, lahko le želel. Zlasti ob spremljanju posnetkov zasnežene Slovenije, ki jih je v četrtek pričakala v zimski podobi in z mrazom, značilnim za ta letni čas. ''Ocena priprav je zagotovo pozitivna. Telesno smo na pravi ravni, kar je bilo očitno tudi na zadnji tekmi. Načrt je bil v celoti izpolnjen in odločitev, da gremo prvič v zgodovini v Antalyo, je bila povsem pravilna,'' je v pogovoru za klubsko stran zaupal trener jesenskih prvakov.

Načrt priprav je bil narejen za šest, ne sedem tednov

Eden od najmlajših strokovnjakov v 1. SNL po vrnitvi v domovino vendarle ni dolgo užival v domžalski idili, ampak je priznal, da je nenadejano naletel na težavo. Namenil ji je nekaj besed in se ostro odzval na odločitev vodstva tekmovanja Prve lige Telekom Slovenije, da zaradi zimskih pogojev prestavi začetek spomladanskega dela za en teden. Domžalčani se tako ne bodo prvič letos za točke predstavili 21. februarja v Zavrču, kjer bo ob tej priložnosti izostala slovesnost ob odprtju nove osrednje tribune na završkem štadionu, ampak šele teden dni pozneje.

Elsner je potožil, da ga je odločitev o prestavljenem začetku drugega dela sezone kot prvega trenerja pahnila v nehvaležen položaj. ''Prestavitev prvenstva nam je povzročila veliko težav. Telesna priprava, trenutek, ko gremo k zmanjševanju obremenitev in prilagajanje na začetek prvenstva, so faze, ki so do potankosti načrtovane, zdaj se je vse zamaknilo. Načrt priprav je bil narejen za šest, ne sedem tednov, in to nam povzroča težave. Drugo leto zapored smo v takem položaju in morda bi se lahko v prihodnje odločili za termin, ki ga ne bo treba spreminjati. Adiministrativno je začetek spomladanskega dela prvenstva zelo preprosto prestaviti, v strokovnih vodstvih klubov pa je to povsem drugače. Ta dejavnik se žal zelo malo upošteva, ko stvari s takšno lahkoto prestavljamo,'' je razočaran nekdanji reprezentant in dirigent domžalske obrambe.

Zdaj ga čaka dodaten teden treningov z izbranci. Po vrnitvi iz Turčije je računal na kratko zadnjo fazo priprav in vstop v prvenstvo v spodobni formi. Vsaj v takšni, s katero je proti kakovostnim tekmecem iz Češke, Bolgarije in Romunije ostal neporažen. Zdaj je vprašanje, ali jo bo zadržal do konca meseca.

Ne spreglejte