Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
1. 8. 2016,
11.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Jure Balkovec nogomet Prva liga Telekom Slovenije Darko Milanič Luka Elsner NK Maribor NK Maribor NK Domžale

Ponedeljek, 1. 8. 2016, 11.53

6 let, 6 mesecev

Trenerja po tekmi Domžale : Maribor

Luka Elsner: Če bo takih tekem še več, bo liga zelo zanimiva

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

V izjemno zanimivem obračunu tretjega kroga Prve Lige Telekom Slovenije med Domžalami in Mariborom nismo videli zmagovalca. Smo pa videli veliko akcije in kar štiri zadetke.

Najbolj zanimiv obračun tega kroga lahko razdelimo na dva dela. V prvem polčasu so gostje iz Maribora povsem nadzorovali tekmo in bili od domačih, ki so igrali brez nekaterih glavnih akterjev zgodovinske zmage nad West Hamom, boljši. Med drugim ni bilo niti na klopi Matica Črnica, prav tako ne prvega vratarja Axla Maravala in odličnega Antonia Manceja, na klopi za rezerviste pa je začel tudi kapetan Kenan Horić, in po pričakovanju se je na začetku to odražalo tudi na igri.

Mariborčani, ki so v primerjavi z Evropo začeli brez Milivoja Novakovića, so nagrado za bolj napadalno igro prejeli v 29. minuti, ko so si domači zadetek zabili kar sami, le nekaj sekund pozneje pa so šokirani Domžalčani Mariborčanom dovolili, da prek Damjana Boharja zabijejo še enkrat.

V drugem delu na sceno stopili domači

Prednost ob polčasu je bila očitno tako velika, da je mariborski trener Darko Milanič mislil, da je vsega konec in iz igre med odmorom potegnil Dareta Vršiča, ki je bil eden boljših v mariborski zasedbi. Ravno to je domačim olajšalo nalogo, da se vrnejo. Že na samem začetku drugega polčasa je izid znižal Brazilec Juninho, za popoln preobrat in točko pa je v 64. minuti s pravo mojstrovino poskrbel Jure Balkovec, ki bo po odhodu Dejana Trajkovskega na Nizozemsko zdaj prvi levi bočni branilec.

Belokranjec je v slogu največjih svetovnih nogometnih zvezd premagal nemočnega Jasmina Handanovića in poskrbel, da se je derbi kroga končal brez zmagovalca.

Vrhunci tekme med Domžalami in Mariborom:

Elsner dobil potrditev, ki ga navdaja z optimizmom

Luka Elsner: Igralci so se odzvali na odličen način in pokazali, da smo enotna ekipa. V drugem polčasu smo pokazali podobno igro kot proti West Hamu. | Foto: Luka Elsner: Igralci so se odzvali na odličen način in pokazali, da smo enotna ekipa. V drugem polčasu smo pokazali podobno igro kot proti West Hamu. ''Dobro, da je prišel odmor, da smo se malo streznili in začeli spet verjeti vase. Rezultat je bil 0:2 in vedeli smo, da bi že en gol v nasprotnikovi mreži popolnoma spremenil tekmo,'' je po tekmi povedal zadovoljni Luka Elsner.

''Na krilih Juninha smo se v pravem trenutku vrnili v tekmo. Nadaljevali smo s pritiskom, izenačili in bi morda na koncu lahko prišli tudi do zmage. Pride dan, ko ti ne gre vse po načrtih in delaš napake. Oba prejeta gola sta bila plod napak, ampak najbolj pomembna je reakcija. Igralci so se odzvali na odličen način in pokazali, da smo enotna ekipa. V drugem polčasu smo pokazali podobno igro kot proti West Hamu. To pomeni, da imajo prav vsi igralci kakovost, saj vsi delamo na isti način in vsi lahko naše nazore pokažemo na igrišču, ne glede na to, kdo je v enajsterici,'' zadovoljstva ni skrival domžalski strokovnjak.

"Če bo takšnih tekem v domačem prvenstvu še veliko, bo liga izjemno zanimiva,'' je dodal in s tem priznal, da če se jim le ponudi priložnost za ogrozitev Maribora in Olimpije, bodo priložnost sprejeli z obema rokama. 

Milanič: Ostaja grenak priokus

Četa Darka Milaniča v drugem polčasu ni igrala tako kot v prvem in bila kaznovana. | Foto: Četa Darka Milaniča v drugem polčasu ni igrala tako kot v prvem in bila kaznovana. "Bila je tekma različnih polčasov. V prvem popolna prevlada z naše strani, igrali smo dobro in povzročali preglavice tekmecu. V drugega smo šli s prepričanjem, da bi tako nadaljevali, a so Domžalčani spremenili postavitev, hitro so zabili gol, ki jim je dvignil moralo, potem še enega, pravi evrogol. Na koncu smo spet pritiskali, imeli nekaj obetavnih akcij, a nam je zmanjkalo, da obrnemo rezultat v našo korist," je tekmo komentiral tudi trener Maribora Darko Milanič.

"Tekma je bila zanimiva, všečna. Zadovoljen sem z odzivom ekipe, je pa jasno, da se v nekaterih zadevah moramo popraviti. Ne moremo biti zadovoljni s trenutki v drugem polčasu do 2:2, gledano v celoti pa slika ostaja obetavna. Ko vodiš z 2:0, se lahko strinjaš, da je bila dobra tekma, a ostaja grenak priokus, ker nismo zmagali," je še sklenil Primorec na klopi Maribora.

Tako Maribor kot Domžale v četrtek čakata povratni kvalifikacijski tekmi v ligi Europa. Mariborčani bodo doma po ugodnem rezultatu na Škotskem (1:1) skušali izločiti Aberdeen, Domžalčani pa bodo na olimpijskem štadionu v Londonu branili prednost zadetka proti še vedno favoriziranemu West Hamu.

Ne spreglejte