Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
7. 3. 2017,
15.46

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

UEFA liga prvakov Barcelona PSG Luis Enrique Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 7. 3. 2017, 15.46

12 mesecev

Katalonci verjamejo v velik preobrat

Luis Enrique: Barcelona lahko PSG zabije šest golov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Luis Enrique | Foto Reuters

Foto: Reuters

Še en dan nas loči od povratne tekme osmine finala nogometne lige prvakov med Barcelono in PSG, na kateri pričakujemo spektakel. Katalonci so v Parizu izgubili z 0:4, zato bodo pred domačimi navijači za napredovanje morali zabiti vsaj štiri gole. "Lahko nam uspe," je prepričan njihov trener Luis Enrique.

"Pred nami je druga polovica obračuna. Čaka nas še 95 minut, v katerih se lahko zgodi marsikaj," je povedal Luis Enrique, čigar ekipa je po bolečem porazu v Parizu navduševala. Nanizala je štiri zmage v španskem prvenstvu, v katerem se je dvignila na prvo mesto in, s tekmo več, preskočila madridski Real.

Najprej je z 2:1 premagala Leganes, potem je z istim izidom zmagala tudi na derbiju proti Atleticu v Madridu, v marcu pa na dveh domačih prvenstvenih tekmah zabila 11 golov in prejela le dva. Najprej je s 6:1 odpravila Sporting Gijon, v soboto je bila s 5:0 boljša od Celte.

Kaj bo tokrat pokazal fantastični Lionel Messi?

Vse oči so uprte v Lea Messija. | Foto: Reuters Vse oči so uprte v Lea Messija. Foto: Reuters Kvota na napredovanje Barcelone v zadnjih dneh močno upada. Nič čudnega, da je tako. Po izjemnih predstavah v zadnjih tekmah je vse več takšnih, ki so prepričani, da lahko Katalonci pridejo do velikega preobrata. Tudi zaradi izjemnih predstav Lionela Messija v zadnjih tekmah.

Argentinski nogometni čarovnik je na zadnjih štirih tekmah dosegel kar šest golov in prispeval tudi tri podaje.

"Vem, da vsi gledajo le na Messija, ki je fantastičen nogometaš in izstopa, a odločala bo igra vse ekipe," je o svojem najboljšem nogometašu povedal Enrique.

Ne bo treba odigrati najboljše tekme

"Sem optimist in pozitivno naravnan. Seveda nas čaka težka naloga, PSG je izjemna ekipa, a če svoje delo v napadu in tudi v obrambi opravimo brezhibno, nam lahko uspe," je povedal trener, ki je pred kratkim napovedal, da bo po koncu sezone po treh letih zapustil klop Barcelone.

Barcelona je v Parizu doživela katastrofo in izgubila z 0:4. Lahko doma pride do velikega preobrata? | Foto: Reuters Barcelona je v Parizu doživela katastrofo in izgubila z 0:4. Lahko doma pride do velikega preobrata? Foto: Reuters

"V takšnem položaju še nismo bili, a verjamem v ekipo in v to, da nam bo uspelo. Prepričan sem, da bomo imeli priložnost. Ne verjamem v to, da bomo morali odigrati najboljšo tekmo, odkar sem trener Barcelone. Uspe nam lahko tudi, če odigramo nekoliko slabše. Dali bomo vse od sebe in videli bomo, kaj nam bo to prineslo," je še povedal trener, ki je z Barcelono do zdaj osvojil osem lovorik. Med drugim je bil z njo leta 2015 tudi evropski prvak.

Ne spreglejte