Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 8. 2010,
20.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 8. 2010, 20.30

8 let

Lokica: Ne odhajam v Šibenik

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trenerja Primorja Vjekoslava Lokico nekateri hrvaški mediji v zadnjih dneh povezujejo s Šibenikom, ki išče novega trenerja. Dalmatinec je za Sportal zatrdil, da vendarle ostaja zvest Ajdovcem.

Hrvaški pokalni podprvak je po evropskem slovesu, ko je izpadel s ciprskim Anorthosisom (najprej je v gosteh presenetljivo zmagal z 2:0, zadetek za Šibenčane pa je dosegel tudi slovenski legionar Sandro Bloudek, nato pa je v povratni tekmi na splitskem Poljudu po podaljških priznal premoč z 0:3), ostal brez trenerja.

Večina hrvaških medijev je kot enega izmed najbolj resnih kandidatov izpostavila prav sedanjega stratega Primorja, ki je po presenetljivi sobotni točki v Domžalah namignil, zanimivo, da je morda vodil Ajdovce zadnjič. ''Ne, ne. Tisto je bila ironična izjava, ki se je nanašala na neurejene razmere v klubu. To ni imeli nobene povezave s Šibenikom. Resda obstaja želja tamkajšnjega vodstva, a me v tem trenutku zanima le Primorje. Ne odhajam v Šibenik, niti nisem o tem razmišljal,'' je odločno zatrdil za Sportal Vjekoslav Lokica, ki je pred leti že vodil Šibenčane. Dalmatinski klub naj bi se v tej sezoni po njegovih besedah boril za obstanek. Sploh po tem, ko je prodal najboljšega igralca, reprezentanta BiH Ermina Zeca, mladi kapetan Arijan Ademi pa je oblekel dres zagrebškega Dinama.

Sijajen odnos z igralci

Trmasti Splitčan si je očitno zadal cilj, da ne zapusti potapljajoče ajdovske barke, ki ne skriva vsakodnevnih skrbi zaradi finančnih preglavic. ''Vsak dan me preseneti kaj novega. Zdaj napovedujejo, da bodo klub prevzeli in rešili Italijani, kar si lahko vsak razlaga po svoje, dejstvo pa je, da imam na voljo le 15 igralcev in sem zaradi vsega globoko razočaran. Še sreča, da imam tako sijajen odnos z igralci. To mi ohranja motivacijo,'' je zaupal 44-letni Hrvat in izpostavil drugo največjo težavo Primorja.

Prva ima opravka z zamujanjem izplačanih mesečnih prejemkov, v zadnjih dneh pa je močno do izraza prišla tudi nemoč ob pomanjkanju potrebnih papirjev, s katerimi bi lahko registrirali dva hrvaška nogometaša, Željka Tomića in Nevena Čuturila, nekdanja člana Pomorca. Če k temu prištejemo še poškodovanega povratnika Almirja Tanjiča, neurejeno pogodbo z najboljšim drugoligaškim strelcem v minuli sezoni, Darkom Kremenovičem, ki v preteklih dneh zaradi ''papirjev'' sploh ni treniral, in šečem, se smatra točka na ''gostovanju'' pri vodilnih Domžalah za podvig.

Prečka, vratnica in enajstmetrovka?

Dvoboj med zadnjeuvrščenim in prvim prvoligaškim klubom je prikazal zanimivo razmerje moči, saj so Ajdovci na igrišču nadigrali Domžalčane. Manjkal je le ščepec sreče, pa še česa drugega. ''V Domžalah smo izgubili dve točki. Imeli smo več priložnosti, pa tudi čisto enajstmetrovko nad Jukanom. Vsaj tako sem dobil vtis, ko sem si še enkrat pogledal posnetek. Če prištejemo še prečko Lo Duce, pa vratnico Laloviča, lahko res pogrešamo dve točki. Po treh krogih imamo le točko, realno pa bi bilo, če bi jih imeli štiri. Kaj bi šele bilo, če bi imel klub urejene zadeve z direktorjem, boljšo finančno podlago ter na voljo vse igralce, ki še čakajo na registracijo. Potem bi bilo to neko drugo Primorje,'' je prepričan Lokica, ki je doživel nov šok tudi s preloženim terminom slavnostne otvoritve prenovljenega štadiona. Pripetila naj bi se nekoliko pozneje od načrtovanega, šele v 9. krogu, kar pomeni, da bodo Ajdovci brezdomci kar na osmih zaporednih tekmah.

Ne spreglejte