Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
5. 4. 2011,
19.58

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Olimpija Domžale Stožice

Torek, 5. 4. 2011, 19.58

8 let, 1 mesec

Ljubljančani z igralcem več manj nevarni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Derbi kroga med Olimpijo in Domžalami v Stožicah se je končal z remijem brez zadetkov. Ljubljančani niso zadeli, čeprav so imeli celoten drugi polčas igralca več.

V derbiju 26. kroga maloštevilni gledalci na štadionu v Stožicah v prvem polčasu zagotovo niso prišli na svoj račun. Kot da bi zgodnja pomlad uspavala nogometaše obeh ekip, v prvih 45 minut na zelenici največjega slovenskega štadiona ni bilo prisotno veliko akcije. Boljša je bila Olimpija, ki je narekovala igro, a si veliko priložnosti ni priigrala. Še najbolj vroče je bilo v 14. minuti, ko je Davorja Škerjanca z odlično globinsko podajo zaposlil Tomo Šokota. Hitronogi napadalec Ljubljančanov je lepo stekel v prazen prostor, prišel sam pred vrata Nejca Vidmarja, rutinirano streljal v levi kot, a mu je veselje preprečila vratnica. Štiri minute za tem je po domiselnem prostem strelu pri domačih od daleč poizkusil Dare Vršič. Meril je zelo močno, a za las nenatančno. Žoga je zletela mimo desne vratnice.

Mladenič debitiral z izključitvijo

Domžalčani niso imeli priložnosti, še najlepšo v 40. minuti, ko je s 30 metrov s prostega strela poizkusil Marko Drevenšek, ki slovi po močnem strelu. Žoga je zadela ''živi zid'', letela proti golu in skorajda presenetila vratarja Ljubljančanov Kristiana Lipovca, ki je v vratih nadomestil standardnega Damirja Botonjiča. Slednjega tokrat sploh ni bilo v kadru ''zmajčkov'', tekmo si je ogledal s tribun.

Gostujoči trener Darko Birjukov je imel veliko težav s sestavo enajsterice – poškodovanih in kaznovanih je kar nekaj njegovih nogometašev -, tako da je priložnost od prve minute dočakal komajda 18-letni Gaber Dobrovoljc. Mladenič, ki je debitiral v članski konkurenci, je bil tudi glavni akter prvega dela igre. V sicer dokaj športni tekmi je prejel edina kartona na tekmi. Po pol ure prvega in tik pred koncem polčasa še drugega, ko je ob prodiranju zaustavil Škerjanca ter si priskrbel predčasno pot v garderobo. Dobrovoljc je dal vedeti, da je brezkompromisen nogometaš, od katerega si lahko Domžalčani v prihodnosti veliko obetajo, a videlo se je, da nima izkušenj. Če bi jih imel, ne bi, ko je imel že rumeni karton, tako nespametno zaustavljal nasprotnikovih nogometašev.

Birjukov je moral hitro menjati

Ob polčasu trenerja nista menjala, je moral pa že po petih minutah igre prisilno potezo povleči gostujoči strateg, saj se je poškodoval izkušeni napadalec Domžalčanov Damir Pekič. Zamenjal ga je Jernej Smukavec, ki je takoj poskrbel za akcijo in imel že dve minuti po vstopu v igro dotlej najlepšo priložnost za goste. Streljal je z desne strani v kazenskem prostoru in meril malo mimo leve vratnice ljubljanskega vratarja. Za negodovanje na tribunah je sredi drugega polčasa poskrbel glavni sodnik Dragoslav Perič, ki je po enem izmed prekrškov rdeč karton pokazal še enemu gostujočemu nogometašu, Daliborju Teinoviću, a je kaj kmalu postalo jasno, da se je zmotil. S kislim nasmeškom na obrazu se je hitro popravil in žepa potegnil ''pravi'', rumeni karton.

Škerjanc poskrbel za kletvice trenerja

Medtem je bila Olimpija še naprej nemočna, čeprav je imela igralca več, zato so gledalci čakali na potezo Dušana Kosiča. Potegnil jo je šele v 73. minuti, in sicer kar dve. Na igrišče sta prišla napadalec Peter Stojanovič in branilec Miroslav Stojanovič. Prvi je zamenjal nerazpoloženega in povsem nevidnega Adnana Bešiča, drugi pa spet zelo solidnega Bobana Joviča, ki mu je načrte prekrižala poškodba. A menjavi nista spremenili poteka dogajanja na igrišču. Olimpija je bila še naprej nemočna in ni mogla prebiti organizirane obrambe gostov. Še najbolj zanimivo je bilo pred gostujočimi vrati v 83. minuti, ko je po visoki podaji do žoge v kazenskem prostoru Domžal prišel Škerjanc, a nespametno skušal izsiliti enajstmetrovko. Vrgel se je po tleh, sodnikova piščalka je ostala nema in priložnost je splavala po vodi. Ko je odšel z igrišča, si je prislužil nekaj kletvic svojega trenerja. V sodnikovem podaljšku bi skorajda sledila kazen za Ljubljančane. Od daleč je pri Domžalčanih poizkušal Juninho in skorajda zadel. Zaustavila ga je prečka.

Premalo za Evropo

Tekma se je končala z nepriljubljenim izidom 0:0, s katerim so bolj zadovoljni zagotovo gostje. Čeprav sta obe ekipi iskali zmago, ki bi jima pomagala na poti do njunih ciljev – Domžalčani se borijo za naslov, Olimpija pa za Evropo. V oči bode predvsem to, da je bila Olimpija, ko sta bili ekipi številčno izenačeni, kolikor toliko nevarna, ko je imela igralca več, pa bila povsem nenevarna. Takšna Olimpija, kot smo jo gledali tokrat, si ne zasluži Evrope.

Fotoutrinki s tekme:





Ne spreglejte