Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 8. 2017,
11.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

2

Natisni članek

Neymar Barcelona Liverpool Jürgen Klopp UEFA liga prvakov

Torek, 1. 8. 2017, 11.00

1 leto

Philippe Coutinho tarča Barcelone

Liverpool zavrnil sto milijonov evrov za Neymarjevega prijatelja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

2

Liverpool | Foto Reuters

Foto: Reuters

Katalonski klubski velikan Barcelona bi lahko v kratkem ostal brez brazilskega zvezdnika Neymarja, ki ga snubi bogati francoski klub PSG. Na Camp Nouu se ozirajo za kandidati, ki bi lahko v napadu Barcelone zapolnili vrzel. Liverpoolu so za Philippa Coutinha, dobrega prijatelja Neymarja, ponudili sto milijonov evrov, a so na Otoku le odmahnili z roko.

Nogometna Evropa je v pričakovanju rekordnega prestopa. Brazilec Neymar je na izhodnih vratih Barcelone, ki se ji obeta izjemen zaslužek. Če bo ostala brez najboljšega brazilskega nogometaša, bo prejela kar 222 milijonov evrov, kolikor znaša odhodna klavzula za odhod 25-letnega zvezdnika.

Katalonci na nogometni borzi iščejo primerne kandidate, ki bi v konici napada nadomestili Neymarja, znamenitega člana atomskega trojčka MSN (Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar), ki je nazadnje skupaj zaigral na zadnji pripravljalni tekmi v ZDA, ko je Barcelona premagala madridski Real s 3:2.

Coutinho je bil mišljen kot vaba za Neymarja

Barcelona je že dalj časa zagreta za nakup Philippa Coutinha. Brazilec, ki se je pred leti dokazoval tudi pri milanskem Interju, kjer si je slačilnico delil s Samirjem Handanovićem, je v zadnjih letih eden najbolj spoštovanih nogometašev v angleškem prvenstvu in gonilna moč Liverpoola. V zadnji sezoni je prispeval 13 zadetkov in sedem podaj.

Z Neymarjem, soigralcem iz brazilske reprezentance, ga veže veliko prijateljstvo. Barcelona ga je skušala pripeljati na Camp Nou že v prejšnjih tednih, a ni našla skupnega jezika z Liverpoolom.

Coutinho in Neymar sta velika prijatelja in soigralca v brazilski izbrani vrsti. | Foto: Reuters Coutinho in Neymar sta velika prijatelja in soigralca v brazilski izbrani vrsti. Foto: Reuters

Z njegovim prihodom so želeli vplivati na Neymarja, da bi ostal zvest Barceloni in v katalonski prestolnici naskakoval lovorike skupaj z velikim prijateljem. Barceloni se namera ni posrečila.

Rdeči z Otoka so najprej odklonili ponudbo, vredno 80 milijonov evrov, po novem pa so se zahvalili še bolj izdatni. Po poročanju španskega časnika Marca je Barcelona nekdanjemu evropskemu prvaku, ki bo v evropsko sezono 2017/18 vstopil v kvalifikacijah za ligo prvakov, ponudila okroglih sto milijonov evrov, a tudi to ni zadostovalo, da bi na Anfieldu prižgali zeleno luč za odhod 25-letnega brazilskega velemojstra.

Rdeči želijo zaslužiti več

Liverpool čaka na razplet morebitnega prestopa Neymarja v vrste PSG. Če bi zanj Barcelona prejela omenjeno bogastvo, bi lahko apetiti pri zaslužku v prestopnem roku zrasli tudi rdečim. Angleški Express tako poroča, da bi bil Liverpool zadovoljen s 120 milijoni evrov izkupička. S tem bi bil presežen svetovni rekord, ki je za zdaj v lasti Francoza Paula Pogbaja (iz Juventusa k Manchester Unitedu za 105 milijonov evrov).

Neymar je na izhodnih vratih Barcelone. | Foto: Reuters Neymar je na izhodnih vratih Barcelone. Foto: Reuters

Barcelona po poročanju katalonskega časnika Mundo Deportivo razmišlja o možnosti, da bi v zameno za Coutinha poleg plačila, ki bi bil zaradi tega manjši, ponudila tudi katerega izmed igralcev. Omenjata se Turek Arda Turan in Španec Denis Suarez, ki ju novi trener Ernesto Valverde ne bi preveč pogrešal. To so le špekulacije, sestavni del poletnih zgodbic, povezanih z največjimi poletnimi prestopi. Za zdaj je jasno le to, da bo v Barceloni še zelo zanimivo in vroče.

Ne spreglejte