Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
3. 9. 2017,
10.30

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Philippe Coutinho Liverpool Jürgen Klopp Barcelona UEFA liga prvakov NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 3. 9. 2017, 10.30

12 mesecev

Zakaj ni Coutinho okrepil Barcelone?

Liverpool jezen na Barcelono in zgodbo o 200 milijonih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Philippe Coutinho Liverpool | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vodstvo Barcelone je v zadnji dan prestopnega poletnega roka vstopilo z željo, da na Camp Nou pripelje Philippeja Coutinha. Katalonci so ostali praznih rok. Brazilec je ostal pri Liverpoolu, ki naj bi po navedbah športnega direktorja Barcelone zanj zahteval kar 200 milijonov evrov. Angleži sporočajo, da to sploh ne drži.

Brazilski reprezentant Philippe Coutinho bo sezono nadaljeval v dresu Liverpoola. Do zadnjega je verjel, da mu bo klub to poletje prižgal zeleno luč za selitev k Barceloni, a se je uštel. V slačilnici brazilske reprezentance, za katero se je izkazal z zadetkom proti Ekvadorju (2:0), po besedah nekaterih soigralcev zaradi tega ni skrival slabe volje.

Znesek, ki bi predstavljal preveliko tveganje

Lionel Messi v zadnjih dneh prestopnega roka vendarle ni dočakal slovite okrepitve. | Foto: Reuters Lionel Messi v zadnjih dneh prestopnega roka vendarle ni dočakal slovite okrepitve. Foto: Reuters Zaljubljenci v nogometno igro so se spraševali, kako je mogoče, da sloviti angleški klub, ki se bo letos v ligi prvakov dvakrat pomeril s slovenskim prvakom Mariborom, ni sprejel velikodušne ponudbe Barcelone.

Katalonci naj bi za nakup 25-letnega zvezdnika nudili kar 160 milijonov evrov, a tudi to ni pomagalo, da bi si na Anfieldu premislili. Upoštevali so željo trenerja Jürgena Kloppa, ki je ocenil, da ne želi za nič na svetu ostati brez kreativnega vodje zvezne vrste Liverpoola.

V Barceloni so bili razočarani nad skromnim iztržkom v zadnjih dneh prestopnega roka. Po prihodu mladega Francoza Ousmaneja Dembeleja napovedali še nekaj zvenečih novincev, a so bile to prazne obljube.

Coutinho ozdravel in blestel proti Ekvadorju 

Jürgen Klopp zelo spoštuje Coutinha. | Foto: Reuters Jürgen Klopp zelo spoštuje Coutinha. Foto: Reuters Kje se je zataknilo? Športni direktor Barcelone Albert Soler je v soboto zatrdil, da so Katalonci odstopili od pogajanj z Liverpoolom, ko je angleški klub v zameno za nakup Coutinha zahteval 200 milijonov evrov. Vodstvo Barcelone na čelu s predsednikom Josepom Mario Bartomeujem je ocenilo, da bi takšen znesek predstavljal preveliko tveganje za poslovanje kluba.

Pri Liverpoolu ne skrivajo ogorčenja. S Katalonci nočejo začeti medijske vojne, a so angleški mediji prek bolj ali manj zanesljivih virov prišli do informacij, v katerih je čutiti nezadovoljstvo rdečih. V Liverpoolu so navedbe športnega direktorja Barcelone označili za povsem napačne.

Slovenski nogometni prvak Maribor se bo v skupinskem delu lige prvakov pomeril tudi proti Liverpoolu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Slovenski nogometni prvak Maribor se bo v skupinskem delu lige prvakov pomeril tudi proti Liverpoolu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Coutinha sploh niso želeli prodati, zato po poročanju angleškega časnika Telegraph v petek sploh niso stopili v stik s predstavniki Barcelone. Za njih je bila zgodba zaključena že davno pred iztekom prestopnega roka. Čeprav si je Brazilec, ki je januarja podpisal novo petletno pogodbo z rdečimi, želel nadaljevati kariero v Kataloniji, so ostala izhodna vrata Liverpoola zaprta. V zadnjih tednih je izpuščal tekme Liverpoola zaradi bolečin v hrbtu, a so zdravstvene težave že preteklost, kar je dokazal zadnji nastop v državnem dresu.

Ne spreglejte