Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 10. 2017,
16.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Ernesto Valverde UEFA liga prvakov Olympiakos Pirej Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 19. 10. 2017, 16.15

1 leto

Lionel Messi se je vpisal v klub 100

Messi vzel tabletko in zabil evrogol

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometni zvezdnik Barcelone in argentinske izbrane vrste Lionel Messi je v sredo zvečer pomagal katalonskemu velikanu do nove zmage v ligi prvakov, po srečanju (3:1 proti Olympiakosu) pa se je skoraj toliko kot o čudovitem zadetku govorilo o skrivnostni tabletki.

Na srečanju 3. kroga skupinskega dela lige prvakov med Barcelono in Olympiakosom, ki je minilo v deževnem vremenu v katalonski prestolnici, je največ veselja domačim navijačem priredil Lionel Messi. Prispeval je zadetek in podajo, Barcelona pa se je z novo zmago (3:1) utrdila na vrhu razpredelnice. Televizijske kamere so v 10. minuti ujele trenutek, ko je segel z roko v levo nogavico, izvlekel tabletko in jo zaužil.

Dogodek iz 10. minute, ki je hitro zaokrožil po svetu:

Po poročanju Radia Catalunya je bila to tableta, narejena iz glukoznega sladkorja, s katero si je Messi pomagal v boju proti slabosti. Uporabljajo jih tudi sladkorni bolniki, saj pomaga pri zdravljenju nizke stopnje krvnega sladkorja. Tableta, ki ne spada na seznam prepovedanih poživil, mu je dala sveže energije.

Šele drugi Zemljan v evropskem klubu 100

Na večni lestvici zaostaja le za Cristiano Ronaldom. | Foto: Reuters Na večni lestvici zaostaja le za Cristiano Ronaldom. Foto: Reuters V deževnem vremenu, ki je v sredo ohromilo obisk na Camp Nouu, enem izmed redkih velikih štadionov v Evropi brez strehe nad večino tribun, je navdušil z evrogolom in podajo. S prostega strela je zatresel mrežo grškega prvaka in se vpisal v zgodovino. Postal je šele drugi nogometaš, ki je v evropskih tekmovanjih dosegel vsaj 100 zadetkov.

Pred njim je to uspelo le večnemu tekmecu Cristianu Ronaldu, Argentinec pa se je veselil 97. zadetka v ligi prvakov. Tri je dosegel že na srečanjih evropskega superpokala in se tako vpisal v klub 100. Razigrani Južnoameričan, ki z Barcelono še ni podpisal nove pogodbe, je v tej sezoni že pri 15 zadetkih!

Messi ni prvič jemal tablet med (pred) tekmo:

Messi je imel v preteklosti veliko težave s slabostjo. Na nekaterih srečanjih ga je pestila tako, da se ni mogel izogniti bruhanju. Na svetovnem spletu kroži tudi nekaj televizijskih posnetkov, na katerih je razvidno, kako Messi pred oziroma med tekmo zaužije tableto.

Šaljivi trener Barcelone o tem ni vedel prav nič

Ernesto Valverde z Barcelono ni doživel poraza že 11 tekem. | Foto: Reuters Ernesto Valverde z Barcelono ni doživel poraza že 11 tekem. Foto: Reuters Trener Ernesto Valverde, ki je z Barcelono nepremagan na zadnjih 11 tekmah, od tega je vknjižil kar 10 zmag, remiziral pa je le na derbiju pri Oblakovem Atleticu, je po zmagi nad Grki odgovarjal tudi na vprašanja, povezana s skrivnostno Messijevo tableto. Dejal je, da ne ve, ali je bila res iz glukoze.

''Če mu je pomagala do zadetka, bi jih moral v prihodnje vzeti še kdaj. Ne vem pa, ali igralci to jemljejo,'' se je pošalil Španec, ki je na klopi Barcelone debitiral s porazom v španskem superpokalu proti Realu, nato pa ponos Katalonije popeljal do vrha tako v prvenstvu kot ligi prvakov.

Ne spreglejte