Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 6. 2011,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Sreda, 1. 6. 2011, 13.03

8 let

Liga prvakov v Ljudskem vrtu? Z malce sreče ...

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometni prvaki bodo 20. junija izvedeli ime tekmeca na poti do lige prvakov. Ali bo to prvi in edini, bo razodel čas. Z malce sreče pri žrebu bi lahko Maribor prehodil prav vse stopničke.

Medtem ko se bosta Luka Koper in Olimpija v kvalifikacijah za ligo Europa predstavila že konec meseca, primerno temu bodo poletne počitnice ''kanarčkov'' in ''zmajev'' tudi krajše, bo Maribor na evropske zelenice stopil sredi julija. Dva tedna pozneje. Takrat bo slovenske barve v evropskem tekmovanju branil tudi pokalni zmagovalec iz Domžal. Ker je Maribor v drugem predkrogu lige prvakov postavljen za nosilca, bo deležen ugodnejše izbire tekmecev. Ne bo se mogel srečati s tako močnimi ekipami kot so Wisla Krakov, Malmö, Partizan Beograd, Dinamo Zagreb, Rosenborg, Sturm Gradec, APOEL Nikozija, BATE Borisov, Litex Loveč, Viktoria Plzen, Slovan Bratislava, Maccabi Haifa in podobnimi, ampak bo naletel na enega izmed nenosilcev, kjer pa vlada širok kakovostni razpon, od skromnih prvakov Ferskih otokov pa vse do najboljše madžarske ekipe, Videotona.

Če bo Milaničeva četa preskočila uvodno oviro, se bo znašla v tretjem predkrogu, kjer se bo položaj nekoliko obrnil, saj bi kot nenosilka dobila občutno močnejšega tekmeca. Poleg nekaterih nosilcev iz drugega predkroga bi lahko ples kroglic na žrebu dodelil tudi Glasgow Rangers oziroma Köbenhavn. Deset srečnežev, vsi državni prvaki, bi v odločilnem krogu obračunali med seboj, s tem pa bi bilo znanih pet udeležencev skupinskega dela lige prvakov. Na srečo še vedno velja pravilo, da spadajo kandidati za ligo prvakov iz močnejših lig, ki niso osvojili naslov prvaka, v posebno kategorijo in se ne križajo z Mariborom ter njegovimi stanovskimi kolegi. Ker so v tej druščini tudi tako eminentna imena kot Arsenal, Bayern München, Lyon, Villarreal in Udinese, bodo imeli morebitni izzivalci (Benfica, Dinamo Kijev, Panathinaikos, Twente, Standard Liege, Rubin Kazan, Zürich, Odense, Trabzonspor in Vaslui - v poštev je prišel namesto obubožane Timisoare) v odločilnem predkrogu izjemno zahtevno nalogo. Kakšna čaka mariborskega tekmeca?

Ne spreglejte