Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 11. 2017,
22.35

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Robert Berić Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Spartak Moskva Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov

Sreda, 22. 11. 2017, 22.35

12 mesecev

Liga prvakov, skupinski del (5. krog)

Griezmann s spektakularnim zadetkom Atletico ohranil pri življenju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Antoine Griezmann | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši madridskega Atletica so si z zmago v 5. krogu lige prvakov nad Romo (2:0) podaljšali upanje na uvrstitev v osmino finala. PSG je s kar 7:1 razbil Celtic, Juventus in Barcelona sta se razšla brez zadetkov, za presenečenje večera pa je poskrbel Basel, ki je v zadnjih minutah premagal Manchester United (1:0).

Atletico se je po odlični predstavi proti sinovom volkulje izognil črnemu scenariju in ostaja v boju za izločilni del lige prvakov. Potem ko je Chelsea popoldne visoko premagal Qarabag (4:0), so Madridčani nad Italijani nujno potrebovali zmago, kar so po fanatičnem boju tudi dosegli.

Jana Oblaka in druščino je s fantastičnim zadetkom v 69. minuti rešil prvi zvezdnik ekipe Antoine Griezmann. Francoz pred tem za Atletico ni zadel na zadnjih osmih tekmah, a ko je bilo najbolj potrebno, se je zbral in španskega velikana ohranil med živimi. Zmago Atletica je pet minut pred koncem potrdil  rezervist Kevin Gameiro.

Slovenski vratar ni imel veliko dela, Rimljani so le enkrat sprožili v okvir vrat, a tudi ta poskus je Oblak brez težav ubranil.

Atletico še zdaleč ni rešen. V zadnjem krogu bo moral premagati še Chelsea, Qarabag pa sredi Rima presenetiti Romo. Sliši se nemogoče, a možnosti za čudež še obstajajo. 

Zadetek Griezmanna, o katerem se bo še govorilo:

Nori PSG že pri številki 24!

PSG bo svoj nori rekord lahko še popravil v zadnjem krogu proti Bayernu. | Foto: Reuters PSG bo svoj nori rekord lahko še popravil v zadnjem krogu proti Bayernu. Foto: Reuters V sredo bi lahko krstni nastop v elitnem tekmovanju dočakal Robert Berić, a ga ni. Slovenski napadalec je spet le sedel na klopi Anderlechta, ki je z 1:2 moral priznati premoč Bayernu.

V tej skupini je ponovno navdušil PSG, ki je že po nekaj sekundah zaostajal z 0:1, na koncu pa na krilih Neymarja in preostalih zvezdnikov zmagal s kar 7:1. Parižani so dosegli peto zmago, njihova razlika v golih pa je neverjetnih 24:1, kar je nov rekord v skupinskem delu. Toliko zadetkov v skupinskem delu ni dala še nobena ekipa, prejšnji rekord je bil 21 zadetkov.

Poslastica v Torinu razočarala, rdeči vragi so se opekli

Veliko se je pričakovalo od obračuna v Torinu, kjer je pri Juventusu gostovala Barcelona, a veliki derbi se je končal brez zadetkov. Katalonci so se s točko že uvrstili v izločilne boje, stari dami pa se je po remiju le na točko približal Sporting.

Za razočaranje večera so poskrbeli nogometaši Manchester Uniteda, ki so za potrditev prvega mesta potrebovali le točko, a jim je Basel prekrižal načrte. Zdaj se bodo morali reševati v zadnjem krogu, ko bodo na Old Traffordu gostili CSKA.

Pogumne Mariborčane tolaži pol milijona evrov

Mariborčani so po remiju v Moskvi izgubili vse možnosti za spomladansko nadaljevanje evropske sezone. | Foto: Reuters Mariborčani so po remiju v Moskvi izgubili vse možnosti za spomladansko nadaljevanje evropske sezone. Foto: Reuters Vijolice so z odlično predstavo sredi Moskve prekrižale načrte Spartaku in mu preprečile osvojitev vseh treh točk. Rusi so v 82. minuti povedli prek Ze Luisa, v sodnikovem podaljšku pa je točko Mariborčanom zagotovil rezervist Jasmin Mešanović.

Napadalec iz Bosne in Hercegovine je v igro vstopil šele po vodilnem zadetku Spartaka in slovenskemu prvaku v sodnikovem dodatku priboril več kot zasluženo točko. Ta je Mariboru prinesla dodatnih pol milijona evrov.

Slovenski prvak se je tako dokončno poslovil od Evrope, saj nima več možnosti niti za tretje mesto v skupini E. V zadnjem krogu skupinskega dela bo v Ljudskem vrtu gostil Sevillo.

Na drugi tekmi v "mariborski" skupini je Liverpool le remiziral s Sevilo. Zakaj le remiziral? Angleži so po pol ure igre vodili s 3:0, na koncu pa so Andaluzijci celo izenačili. Rdeči bi v primeru zmage že lahko slavili prvo mesto v skupini, zdaj pa lahko celo še izpadejo.

Kampl še upa, rekord Ronalda

V torek je z visoko zmago (6:0) nad Apoelom navdušil Real. Dva zadetka je dosegel tudi Cristiano Ronaldo, ki je v koledarskem letu 2017 zabil še rekordna 17. in 18. gol v ligi prvakov. Portugalec ima zdaj v ligi prvakov kar 16 zadetkov več kot Lionel Messi. Ronaldo je pri številki 113, Argentinec pa 97.

Po zmagi nad Monacom ostaja v boju za uvrstitev v izločilne boje tudi RB Leipzig Kevina Kampla. Nemci so zmagali s 4:1 in imajo zdaj v skupini G enako točko kot drugouvrščeni Porto. K pomembni zmagi je slovenski reprezentant prispeval podajo za drugi zadetek.

Mladi upi Maribora doživeli visok poraz

Mladinci vijoličastih so v mladinski ligi prvakov gostovali pri sovrstnikih moskovskega Spartaka. V pripravljalnem središču Spartaka v Sokolniki so v hladnem vremenu ob rahlem sneženju izgubili z 0:5. To je bil že četrti zaporedni poraz ekipe Maribora do 19 let.

Varovanci Muamerja Vugdalića so edine točke v tej sezoni dosegli v uvodnem krogu, ko so v Lendavi premagali Spartak z 1:0. Ruski sovrstniki so se jim na "povratni" tekmi maščevali z obrestmi in jim napolnili mrežo.

Liga prvakov, skupinski del, 5. krog:

Lestvica:

1. Manchester United 5 tekem - 12 točk
2. Basel 5 - 9
3. CSKA Moskva 5 - 9
4. Benfica Lizbona 5 - 0

 

Lestvica:

1. PSG* 5 tekem - 15 točk
2. Bayern München* 5 - 12
3. Celtic 5 - 3
4. Anderlecht 5 - 0

*že zagotovljeno napredovanje

 

Lestvica:

2. Chelsea* 5 tekem - 10 točk
1. Roma 5 - 8
3. Atletico Madrid 5 - 6
4. Qarabag 5 - 2

*že zagotovljeno napredovanje

 

Lestvica:

1. Barcelona* 5 tekem - 11 točk
2. Juventus 5 - 8
3. Sporting Lizbona 5 - 7
4. Olympiakos Pirej 5 - 1

*že zagotovljeno napredovanje

 

Lestvica:

1. Liverpool 5 tekem - 9 točk
2. Sevilla 5 - 8
3. Spartak Moskva 5 - 6
4. Maribor 5 - 2

 

Lestvica:

1. Manchester City* 5 tekem - 15 točk
2. Šahtar Doneck 5 - 9
3. Napoli 5 - 6
4. Feyenoord 5 - 0

*že zagotovljeno napredovanje

 

Lestvica:

1. Bešiktaš* 5 tekem - 11 točk
2. Porto 5 - 7
3. RB Leipzig 5 - 7
4. Monaco 5 - 2

*že zagotovljeno napredovanje

 

Lestvica:

1. Tottenham* 5 tekem - 13 točk
2. Real Madrid* 5 - 10
3. Borussia Dortmund 5 - 2
4. APOEL Nikozija 5 - 2

*že zagotovljeno napredovanje

Spartak Moskva : Maribor 1:1 (0:0)

Konec tekme!

90. minuta: GOOOL 1:1! Mariboru je točko sredi Moskve priskrbel rezervist Jasmin Mešanović. Obramba ruskih bogatašev je pokleknila po akciji Vršiča in Tavaresa, ki je na koncu našel povsem samega napadalca iz BiH, ta pa je žogo pospravil v prazno mrežo.

89. minuta: Nova priložnost za Maribor. Ni veliko manjkalo in slovenski prvak bi prišel do izenačenja. Po lepi podaji Mitje Vilerja, je z glavo streljal Pihler, a njegov strel je šel po preveč po sredini, ruski vratar pa ni imel težav.

82. minuta: GOOOL 1:0! Rusi so vendarle zadeli. Po pravem fliperju v kazenskem prostoru Maribora se je najbolje znašel aktivni Ze Luis in premagal Handanovića.

77. minuta: Velika priložnost za Spartak, a ostaja pri 0:0. Lepo je podal rezervist Zobnin, z odličnega položaja pa je mimo vrat Handanovića z glavo streljal Ze Luis. Če bi šla žoga v okvir gola, bi bil slovenski vratar nemočen.

65. minuta: V Moskvi se še vedno čaka na zadetek. V tem času so v okvir vrat sporožili tudi Rusi, Mariborčani ostajajo pri dveh iz prvega dela.

53. minuta: Menjali so tudi Rusi. Iz igre je odšel Mario Pašalić, v igro pa je prišel domači ljubljenec Denis Glušakov.50. minuta: Kašna smola za Maribor. Po podaji Vršiča je odlično poskušal Marko Šuler, žal pa je njegov poskus zaustavila vratnica.

Začetek drugega polčasa: Trener Maribora Darko Milanič je iz igre potegnil porumenelega Vrhovca, v igro pa je prišel Dare Vršič.

Konec prvega polčasa: Prvi del v Moskvi je končan. Zadetkov nismo videli. Lahko si le želimo, da bo v drugem polčasu več akcije.

35. minuta: Do zdaj so domači proti vratom Maribora sprožili pet strelov, a prav noben ni šel v okvir vrat. Medtem je slovenski prvak sprožil dvakrat in obrakrat v okvir. Je pa res, da sta bila oba poskusa bolj kot strelu podobna podaji proti vratarju Selihovu.

23. minuta: Prvi rumeni karton. Dobil ga je Blaž Vrhovec, ki je z rokami zaustavil Ze Luisa in preprečil protinapad Spartaka.

18. minuta: Prva resnejša priložnost za Spartak. Po napačni podaji Tavaresa so Rusi stekli v nevaren protinapad. Po ostri podaji Ze Luisa je pred Luizem Adrianom v kot žogo odbil Marko Šuler in preprečil zadetek domačih. 10. minuta: Rusi so boljši, a si do zdaj niso priigrali nobene resnejše priložnosti za zadetek. To velja tudi za Mariborčane.

Začetek tekme v Moskvi!

Začetni postavi:

Spartak Moskva: Selihov; Kombarov, Kutepov, Tasci, Petković; Pašalić, Popov, Fernando; L. Adriano, Ze Luis, Promes

Maribor: J. Handanović; Viler, Billong, Šuler, Milec; Vrhovec; Pihler, Kabha, Bohar, Bajde; Tavares;

Ne spreglejte