Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2019,
22.54

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

4

Natisni članek

Josip Iličić Petar Stojanović Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl UEFA liga prvakov Liverpool Inter Samir Handanović

Sreda, 18. 9. 2019, 22.54

12 mesecev

Liga prvakov, skupinski del (1. krog)

Oblak po preobratu do točke, Stojanoviću slovenski obračun z Iličićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

4

Jan Oblak, Atletico Madrid | Jan Oblak je prejel dva gola, a kljub temu vknjižil pomembno točko. | Foto Reuters

Jan Oblak je prejel dva gola, a kljub temu vknjižil pomembno točko.

Foto: Reuters

Začela se je nova sezona lige prvakov. Danes je potekala še druga polovica dvobojev uvodnega kroga. Atletico Jana Oblaka je v Madridu gostil Juventus in po preobratu remiziral, oslabljeni PSG je premagal Real Madrid. V Zagrebu je Dinamo Petra Stojanovića v slovenskem obračunu proti Josipu Iličiču z Atalanto vknjižil visoko zmago. Branilec naslova Liverpool je v torek izgubil proti Napoliju, Salzburg je na krilih 19-letnega Norvežana nadigral Genk.

Zinedine Zidane
Sportal Zidane razkril, kaj manjka Realu, Tuchel pozdravil Neymarjevo odsotnost

Slovenski obračun v Zagrebu Stojanoviću Josip Iličić je igrišče zapustil sklonjene glave. | Foto: Reuters Josip Iličić je igrišče zapustil sklonjene glave. Foto: Reuters

Danes se je dogajanje začelo v Belgiji in Grčiji, kjer je v Pireju gostoval zadnji finalist lige prvakov Tottenham. Londončani so vodili že z 2:0, a so na koncu le remizirali (2:2). Večer je postregel še s številnimi poslasticami. Trinajstkratni prvak Real Madrid je gostoval na Parku princev pri močno oslabljenem PSG, za katerega niso mogli zaigrati Edinson Cavani, Kylian Mbappe (oba poškodovana) in Neymar (kazen). Parižani so kljub oslabljeni zasedbi slavili s 3:0 po dveh zadetkih Angela Di Marie in enem Thomasa Meunierja

Atletico Jana Oblaka je gostil zvezdniški Juventus in izvlekel remi (2:2). Atletico je zaostajal že z 0:2, Oblaka sta v prvem delu drugega polčasa premagala Juan Cuadrado in Blaise Matuidi. Madridčane je med žive vrnil Stefan Savić, za izenačenje pa je v 90. minuti poskrbel Hector Herrera.

Nenad Bjelica
Sportal Hrvat je po spektakularni zmagi na vsa usta hvalil Slovenca. Oba.

Vedno ambiciozni Bayern v Münchnu je s 3:0 premagal beograjsko Crveno zvezdo, ki jo je na Bavarskem spremljalo ogromno navijačev, Manchester City se je po presenetljivem porazu v domačem prvenstvu proti Norwichu odpravil v Ukrajino in zanesljivo zmagal s 3:0. Za slovenski obračun sta v Zagrebu poskrbela modri Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) in novinec v ligi prvakov, izkušeni Josip Iličić (Atalanta). Stojanović je odigral vseh 90 minut in se veselil visoke zmage s 4:0, bil je tudi podajalec pri prvem zadetku Dinama. Iličić je igral do 89. minute.

Handanovićevi rešili točko

Nova sezone lige prvakov se je v torek začela v Milanu in Lyonu. Na San Siru je Inter gostil praško Slavijo. Milančani, s kapetanom Samirjem Handanovićem na čelu, so bili na tej tekmi favoriti, a so šele v sodnikovem podaljšku rešili točko. Interjeva obramba je klonila v 63. minuti tekme, ko je slovenskega čuvaja mreže premagal nigerijski napadalec Slavije Peter Olayinka. Domače je pred ponižanjem rešil 22-letni rezervist Nicolo Barella, ki je v igro vstopil v 71. minuti, gol za izenačenje pa zabil v 92. minuti tekme.    

V skupini F ga čaka zahteven boj za napredovanje, saj se bo udaril tudi z Borussio in Barcelono, ki je v enem od derbijev dneva gostovala v Dortmundu in se z Borussio razšla brez golov.

Liverpool
Sportal Kaj sploh še ostane majhnim?

"Hat-trick" norveškega najstnika v Salzburgu 

Prvič je v elitnem tekmovanju, odkar je bogati pokrovitelj Red Bull poskrbel za novo klubsko preobleko, zaigral Salzburg in doma dodobra napolnil mrežo Genka, že v prvem polčasu, v svojem debiju v ligi prvakov, pa je "hat-trick" dosegel 19-letni norveški napadalec Erling Braut Haland.  

Kakšen debi norveškega najstnika?! | Foto: Reuters Kakšen debi norveškega najstnika?! Foto: Reuters

Dvoboj med Lyonom in Zenitom se je končal z 1:1. Evropski prvak Liverpool je v vročem Neaplju, kjer je pred dobrim letom doživel poraz (0:1), spet pristal na kolenih. Za to sta poskrbela Dries Mertens z enajstih metrov in Fernando Llorente iz igre.

Nekdanji član Salzburga Kevin Kampl v prvem krogu ni zaigral, saj zaradi poškodbe gležnja ni kandidiral za gostovanje RB Leipziga v Lizboni. V skupini H sta prednosti domačega igrišča deležna zadnji polfinalist Ajax in zmagovalec evropske lige Chelsea.

Jürgen Klopp
Sportal Klopp jezen na sodnike, Valverde priznal, da so trpeli
Lille
Sportal Policija priprla osem navijačev Lilla po neredih pred tekmo z Ajaxom

Kdo bo v sezoni 2019/20 postal evropski prvak?

  • Atletico Madrid
    8,20 %
    115 glasov
  • Barcelona
    24,47 %
    343 glasov
  • Bayern München
    8,56 %
    120 glasov
  • Chelsea
    1,28 %
    18 glasov
  • Juventus
    18,69 %
    262 glasov
  • Liverpool
    17,48 %
    245 glasov
  • Manchester City
    5,99 %
    84 glasov
  • PSG
    2,43 %
    34 glasov
  • Real Madrid
    6,13 %
    86 glasov
  • Kdo drug
    6,78 %
    95 glasov
Oddanih 1402 glasov
Ne spreglejte