Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 6. 2017,
23.01

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Kosovo NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 28. 6. 2017, 23.01

1 leto

Liga prvakov, kvalifikacije (1. krog, prve tekme)

Vikingur pokvaril zgodovinski dan Kosovcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Real Madrid Sprejem | Foto Reuters

Foto: Reuters

Le 24 dni po finalu lige prvakov se je začela evropska sezona 2017/18. V prvem krogu kvalifikacij nastopa deset klubov. Prvak Kosova Trepca '89, ki je sploh prvič nastopil v Evropi, je na prvi tekmi izgubil proti ekipi Vikingur s Ferskih otokov. Se bo hrvaški prvak Rijeka v 2. krogu presenetljivo pomeril proti prvaku Gibraltarja?

Le 24 dni po zmagoslavju madridskega Reala, ki je v finalu v Cardiffu nadigral Juventus s 4:1, se je začela nova evropska sezona lige prvakov. Sezona 2017/18. V uvodnem krogu se merijo prvaki desetih držav, ki imajo najslabši koeficient uspešnosti v evropskih tekmovanjih.

Poleg kluba Trepca '89 (Kosovo), ki sploh prvič nastopa v Evropi, in njegovega tekmeca s Ferskih otokov, so dejavni še prvaki San Marina, Malte, Estonije, Andore, Severne Irske, Walesa, Gibraltarja in Armenije.

Za največje presenečenje na prvi tekmi je poskrbela Europa iz Gibraltarja, ki je v Walesu z 2:1 premagala ekipo The New Saints. Zmagovalec tega para bo v drugem krogu tudi nasprotnik Rijeke Matjaža Keka, ki po prvi tekmi zagotovo ni pričakoval takega razpleta. Vseeno imajo Valižani na voljo (vsaj) še 90 minut, da postavijo stvari na pravo mesto in napredujejo v drugi krog kvalifikacij.

Prihodnji teden, ko bodo na sporedu povratne tekme, bo izjemen nogometni praznik v Mitrovici. Na štadionu v Kosovu pričakujejo okrog 18 tisoč gledalcev, saj bo prvak Trepca '89 odigral prvo evropsko tekmo vseh časov. 

Maribor se bo kvalifikacijam za ligo prvakov pridružil v 2. krogu. V prvi tekmi bo gostoval pri prvaku BiH Zrinjskem v Mostarju, tekmo pa bodo odigrali 12. julija ob 19. uri. Povratni dvoboj bo teden dni pozneje v Ljudskem vrtu.
Ne spreglejte