Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 2. 2017,
13.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Manchester United Rostov Miha Mevlja Köbenhavn Benjamin Verbič Liga Europa

Petek, 24. 2. 2017, 13.35

6 let, 6 mesecev

Liga Europa, osmina finala (žreb)

Žreb: Mevlja se bo pozabaval z Ibrahimovićem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Zlatan Ibrahimović St. Etienne Manchester | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) je ples kroglic odredil pare osmine finala lige Europa. Za lovoriko se poteguje še 16 klubov, med katerimi sta tudi Rostov Mihe Mevlje in Köbenhavn Benjamina Verbiča. Primorec se bo pomeril z Manchester Unitedom, Vojničan pa z Ajaxom.

Žreb parov osmine finala ni bil delegiran. Ni bilo nosilcev, ples kroglic pa je lahko povezal tudi kroglici klubov, ki prihajata iz iste države. Večina tekmecev se je želela izogniti Manchester Unitedu, ki je v 1/16 finala zlahka izločil St. Etienne Roberta Berića, po izpadu Fiorentine Josipa Iličića, ki je v četrtek proti Borussii zapravila visoko prednost (zmaga v Nemčiji 1:0, doma je vodila že z 2:0 …), pa sta bila v bobnu le dva kluba s slovenskimi legionarji.

Še dolga pot do finala na Švedskem

Oba sta jeseni nastopila v ligi prvakov. To sta Rostov Mihe Mevlje, ki se je letos v Evropi že vpisal med strelce, in Köbenhavn Benjamina Verbiča, ki zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za zadnjo tekmo proti Ludogorcu.

Benjamin Verbič bo v osmini finala z danskim prvakom skušal preskočiti znamenito nizozemsko oviro. | Foto: Reuters Benjamin Verbič bo v osmini finala z danskim prvakom skušal preskočiti znamenito nizozemsko oviro. Foto: Reuters

Žreb je Mevljo povezal z rdečimi vragi iz Manchestra, ki želijo pod taktirko Joseja Mourinha in prvega strelca Zlatana Ibrahimovića skleniti evropsko sezono z lovoriko. Prva tekma bo v Rusiji, povratna pa na Old Traffordu, ki ga bo po Beriću obiskal še en slovenski reprezentant.

Tudi Verbič bo prvo tekmo osmine finala odigral pred domačim občinstvom. Štadion Parken bo spremljal poslastico, saj bo na Danskem gostoval nekdanji evropski prvak Ajax.

Ne bo manjkalo sosedskih obračunov

Žreb je poskrbel za številne zanimive dvoboje. Belgijci bodo dočakali poslastico med Gentom in Genkom, Nemci bodo spremljali obračun Schalkeja in Borussie Mönchengladbach, peklensko vzdušje bo na tekmi med grškim in turškim prvakom (Olympiakos in Bešiktaš), zvezdnikov pa ne bo manjkalo na srečanjih med Lyonom, ki je v četrtek ponižal AZ Alkmaar kar s 7:1, in Romo.

Miha Mevlja želi po praški Sparti prekrižati načrte še angleškemu velikanu iz Manchestra. | Foto: Reuters Miha Mevlja želi po praški Sparti prekrižati načrte še angleškemu velikanu iz Manchestra. Foto: Reuters

Dvoboji osmine finala bodo odigrani 9. in 16. marca, finale pa bo 24. maja gostil Stockholm. Zmagovalec evropske lige si bo zagotovil nastop v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2017/18.

Pari osmine finala evropske lige:

Rostov (Rus) /Miha Mevlja/ - Manchester United (Ang)
København (Dan) /Benjamin Verbič/ - Ajax Amsterdam (Niz)
APOEL Nikozija (Cip) - Anderlecht Bruselj (Bel)
Celta Vigo (Špa) - Krasnodar (Rus)
Gent (Bel) - Genk (Bel)
Lyon (Fra) - Roma (Ita)
Olympiakos Pirej (Grč) - Beşiktaş Istanbul (Tur)
Schalke (Nem) - Borussia Mönchengladbach (Nem)

Prve tekme bodo 9. marca, povratne pa teden dni pozneje.

Ne spreglejte