Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2019,
22.39

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

7

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Liga Europa

Četrtek, 25. 7. 2019, 22.39

4 leta, 8 mesecev

Liga Europa, kvalifikacije, 2. krog (prve tekme)

Olimpija z ugodnim izidom iz Turčije, Domžale doma do remija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

7

NK Olimpija Ljubljana | Olimpija je v nedeljo v sosedskem derbiju premagala Domžale s 4:2, v Turčiji pa remizirala z 2:2. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je v nedeljo v sosedskem derbiju premagala Domžale s 4:2, v Turčiji pa remizirala z 2:2.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V 2. krogu kvalifikacij za ligo Europa slovenske barve zastopajo igralci Olimpije in Domžal. Zmaji so gostovali v Turčiji in si pred povratno tekmo priigrali ugoden rezultat (2:2), rumeni pa so se z enakim izidom na domačih tleh razšli s švedsko ekipo Malmö. Nastopili so še številni klubi s slovenskimi legionarji. 

NK Domžale Malmo
Sportal Luknjasta obramba preprečila nov evropski podvig Domžal

Nogometaši Olimpije, ki so si napredovanje v 2. krog kvalifikacij zagotovili po stresnem gostovanju v Rigi, so danes gostovali v Turčiji. Opravka so imeli z Malatyasporjem, ki je v prejšnji sezoni osvojil peto mesto. Izbranci Safeta Hadžića pa so končali zmagoviti niz po zmagah nad Bravom, Rigasom in Domžalami.

Tekma v Turčiji se je za Ljubljančane začela sanjsko. Vzdržali so začetni nalet domačih, v 13. minuti pa je za veselje Olimpije poskrbel Ante Vukušić, ki je izkoristil podajo Endrija Cekicija in z natančnim poskusom pod prečko premagal nemočnega vratarja turške ekipe. A veselje ljubljanske ekipe ni trajalo dolgo, že v 20. minuti so domači izenačili. S strelom je poskusil Arturo Rafael Mina Meza, žoga pa se je od enega izmed soigralcev odbila za hrbet vratarja Vidmarja.

V 66. minuti so domači nogometaši zadeli še drugič. V kazenskem prostoru Olimpije je nespameten prekršek storil Macky Bagnack, sodnik pa je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je izkoristil Adis Jahović. Že osem minut pozneje je izid znova poravnal Stefan Savić, ki je izkoristil napako obrambe Malatyasporja, in postavil končni izid 2:2.

Nejc Skubic
Sportal Kapetana Olimpije je opozoril na "gorilo"
Sportal Mandarić ni ponovil napake #video

Če bi Ljubljančani preskočili turško oviro - na povratni tekmi bodo računali na prednost domačega igrišča -, bi se v 3. krogu pomerili z boljšim iz valižansko-srbskega spopada med moštvom Connah's Quay in beograjskim Partizanom.

Mandarić o prodaji Olimpije:

Domžalčani so na domačem igrišču remizirali. | Foto: Grega Valančič / Sportida Domžalčani so na domačem igrišču remizirali. Foto: Grega Valančič / Sportida

V Športnem parku ob Kamniški Bistrici sta se pomerili ekipi Domžal in Malmöja. Rumeni so v zadnjih sezonah večkrat pokazali zobe evropskim tekmecem, ki se lahko na papirju pohvalijo z vrednejšo zasedbo, tokrat pa v Domžalah gostuje vodilni švedski prvoligaš. Po nekaj lepih priložnostih so Domžale povedle v 37. minuti po golu Shamarja Nicholsona. Po podaji iz kota Senijada Ibričića je bil pred vrati najbolj spreten Nicholson, ki je žogo poslal v mrežo. A le šest minut pozneje je na drugi strani po podaji iz kota izenačil Rasmus Bengtsson.

Drugi polčas se je za Domžalčane začel odlično, v 48. minuti je Adam Gnezda Čerin zadel za novo vodstvo gostiteljev. Gnezda Čerina je prišel sam pred vratarja Dahlina in ga s strelom v spodnji desni kot tudi rutinirano premagal. A hitro se je znova ponovila zgodba iz prvega polčasa. Marcus Antonsson je le štiri minute pozneje znova poravnal izid in postavil tudi končni rezultat tekme. Domžalčani so sicer še poskušali, a brez uspeha.

Domžalčani so v uvodnem krogu po dveh tesnih zmagah izločili malteški Balzan. Če bi se prebili v 3. krog kvalifikacij, bi jih čakal boljši iz obračuna med Vitessejem in Zrinjskim.

Fotogalerija (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 29

Simon Rožman
Sportal Rožman noče, da bi imeli Domžale za ''jokice'' #video

Šporar in Bajrić do zadetka prednosti, nesrečni Korun

Andraž Šporar se je spet vpisal med strelce. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andraž Šporar se je spet vpisal med strelce. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V sredo je bil odigran le dvoboj v Bratislavi med "slovenskim" Slovanom (Andraž Šporar in Kenan Bajrić), ki mu je spodletelo v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov proti Sutjeski, in prvakom Kosova Feronikelijem. Z 2:1 je bila boljša ekipa slovenskih predstavnikov, drugi zadetek je z enajstmetrovke dosegel ravno Špoki. Vse srečanje je za slovaškega prvaka odigral tudi Bajrić.

Poglejte, kako je Šporar prelisičil sodnika in izsilil enajstmetrovko:

V četrtek je bilo dejavnih še nekaj klubov slovenskih legionarjev. Šerif iz Tiraspola je brez kaznovanega Mateja Palčiča z 1:0 slavil na gostovanju pri Partizaniju iz Tirane, Lokomotiv Plovdiv Alena Ožbolta je z 2:0 odpravil Spartak iz Trnave, Ožbolt pa je igral do 79. minute. Piast Gliwice Uroša Koruna so s 3:2 odpravile latvijsko Rigo. Slovenski legionar je igral vseh 90 minut, v 86. minuti pa je nesrečno zabil avtogol.

Izmed močnejših klubov so se prvič v tej evropski sezoni predstavili Roma, Torino, Espanyol, Eintracht Franfkurt, Wolverhampton, Strasbourg ...

Liga Europa, kvalifikacije, 2. krog (prve tekme):

Ne spreglejte