Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2016,
20.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

NK Domžale NK Gorica Liga Europa

Četrtek, 30. 6. 2016, 20.50

6 let, 7 mesecev

Liga Europa, kvalifikacije, 1. krog (prve tekme)

Domžalčani po šoku do lepe zmage, Gorica nemočna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Nogometaši Domžal so v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europo proti amaterjem iz Andore upravičili vlogo favoritov, izbranci Mirana Srebrniča pa so v Izraelu pričakovano visoko izgubili z Maccabijem iz Tel Aviva, ki je v prejšnji sezoni igral v ligi prvakov.

V sezoni 2016/17 bodo slovenske barve v evropskih tekmovanjih zastopali štirje klubi. Kot prva sta se predstavila Domžale in Gorica, ki sta si pravico nastopa v kvalifikacijah za ligo Europa priigrala s tretjim oziroma četrtim mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije. Domžalčani so bili na žrebu postavljeni za nosilce, kar so spretno izkoristili in s pomočjo sreče za tekmeca dobili andorski Lusitanos. Domžalčani so bili veliki favoriti in na koncu prišli tudi do lepe zmage.

Vse skupaj pa se ni začelo rožnato, saj jih je že v peti minuti šokiral Brazilec v andorskih vrstah Luiz Luizao, a vodstvo gostov ni bilo dolgotrajno. Za Domžalčane je pet minut kasneje izenačil Gaber Dobrovoljc, za lepo domače pa sta vodstvo še v prvem po Kenan Horić, ki je podal že za izenačujoči zadetek, in Matic Črnic. V drugem polčasu nismo videli zadetkov, tako da je ostalo pri prednosti dveh zadetkov, ki jih bodo Domžalčani skušali zadržati tudi v gosteh.

Štirikratna slovenska prvakinja Gorica je gostovala v Izraelu pri enem najboljših izraelskih klubov, Maccabijem iz Tel Aviva. Dvoboj je potekal v Netanyi, vrtnice pa so se v sveto deželo odpravile s ciljem, da presenetijo favorita in si polepšajo možnosti za napredovanje z vsaj enim doseženim zadetkom v gosteh. A to jim ni uspelo izraelski velikan ni dopustil presenečenja in zmagal s 3:0.

Obramba Goričanov je prvič klonila v 13. minuti, ko je vratarja Gorice Grego Sorčana ukanil Nigerijec Nosa Igiebor. Do konca prvega dela je mrežo slovenske ekipe zatresel še Orlando Sa. Čeprav smo upali, da bi lahko Goričani zatresli izraelsko mrežo, se to ni zgodilo, še več, domači so še povišali vodstvo. Še drugič na tekmi je zadel Igiebor in postavil končni rezultat, ki Slovencem pred povratnim srečanjem ne vliva veliko upanja.

Liga Europa, kvalifikacije, 1. krog (prve tekme):

 

Četrtek, 30. junij:
Domžale : Lusitanos (And) 3:1 (3:1)
Dobrovoljc 11., Horić 26., Črnic 43.; Luizao 5.
Poročilo s tekme

Maccabi Tel Aviv : Gorica 3:0 (2:0)
Igiebor 13., 69., Sa Orlando 45.
Poročilo s tekme

Ne spreglejte