Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.46

8 let

Lepši časi za Milaniča, Djurovski v skrbeh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nova Gorica - Nogometaši HIT Gorice so v 11. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Maribor s 3:2 (1:0).

Novogoričani so sredi tedna s presenetljivo zmago v Domžalah dokazali, da se njihova kriza počasi končuje, danes so nov korak k preporodu dosegli z zmago proti Mariboru. Ta po drugi strani vse bolj tone, s petim porazom (tretjim zapored) v sezoni je padel na šesto mesto. Nogometaši iz mesta vrtnic so z drugo zaporedno zmago utrdili svoj položaj na četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Ekipi sta v prvem polčasu prikazali zelo malo vznemirljivega nogometa, saj so gledalci videli vsega dve priložnosti - po eno na vsaki strani. Goričani so bili sicer več pri žogi in izpeljali kar nekaj lepo zamišljenih akcij. Toda kot po pravilu do zaključnega strela ni prišlo, saj so bile zadnje podaje nenatančne, predvsem pa previsoke. Na drugi strani so Mariborčani čakali na napake goriške obrambe, eno od teh pa so dočakali v 26. minuti, ko se je pred vrati Gorice znašel Bačinovič, a je z volejem s petih metrov meril čez gol.

Na veselje domačih navijačev pa je izbrancem Darka Milaniča še pred polčasom uspelo povesti. Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom je Kršič podal v kazenski prostor do Osterca, ta je podaljšal do osamljenega Nikoliča, slednji pa je z močnim strelom ukanil Pridigarja. Šestindvajsetletni branilec je sicer zaigral sploh prvič v sezoni, na slovenski prvoligaški sceni pa je v 67. nastopu zabil šele svoj drugi gol.

Na začetku drugega polčasa, ki je minil v popolnoma drugačni (veliko bolj razburljivi) luči, se je priložnost najprej ponudila gostom, ko je Mihelič lepo prodrl v kazenski prostor in podal do Makrieva, ta pa je žogo poslal mimo vrat. Že v 53. minuti je iz igre moral poškodovani Velikonja, zamenjal pa ga je novinec v ekipi modro-belih Ekpoki. Ta se je takoj znašel v dveh ugodnih položajih za strel, a je tako v 57. kot tudi v 60. minuti z glavo streljal čez gol.

Zato pa je Osterc še enkrat dokazal, da je trenutno v odlični formi, ko je lepo stekel v globino, dobil dolgo podajo in nato iz prve ustrelil ter nekoliko z desne strani na robu kazenskega prostora zadel bližnji zgornji kot Pridigarjevih vrat. Mariborske upe po ugodnem razpletu je v 69. minuti malce povečal Makriev. Mujakovič je podal iz kota, Bolgar v dresu Maribora pa je preskočil Piriha in zabil za 1:2. Toda "vijoličasti" so hitro spet padli na trda tla. Njihova obramba je napravila napako in dovolila Ostercu in Ekpokiju protinapad, ki ga je Ekpoki tudi učinkovito zaključil.

Izbrancem Milka Djurovskega je do konca tekme uspelo poraz ublažiti, ko je v 82. minuti Džinič s prostega strela s 27 metrov zadel levi zgornji kot Pirihovih vrat. Gostitelji so imeli sicer ob koncu tudi nekaj sreče, saj je Čadikovski v sodnikovem podaljšku zatresel vratnico.

Ne spreglejte