Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
22. 10. 2014,
22.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kevin Kampl Samir Handanović Rene Krhin Jasmin Kurtić Josip Iličić Miral Samardžić Goran Cvijanović Matjaž Kek Branko Ilić Bojan Jokić Martin Milec

Sreda, 22. 10. 2014, 22.47

8 let

Lepo priznanje: selektor Hrvaške obožuje Slovenca

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes zvečer bodo na sporedu številne tekme tretjega kroga skupinskega dela lige Europa. Na njih bodo imeli pomembne vloge tudi nekateri slovenski nogometaši.

Zagrebški Dinamo bo v skupini D gostoval pri Red Bullu v Salzburgu. Hrvaški prvaki imajo po dveh tekmah tri točke in upajo, da bodo pri Avstrijcih, ki imajo točko več, prišli vsaj do remija. V dneh pred tekmo je igro avstrijskega prvaka analiziral Niko Kovač, ta je bil pred časom pomočnik trenerja v Salzburgu. "Salzburg ima odlično ekipo, polno res kakovostnih posameznikov, a najboljši je Kevin Kampl. Gre za res odličnega nogometaša, ki je imel na mizi nekaj ponudb nekaterih velikih evropskih klubov, a so jih pri Red Bullu zavrnili," je o slovenskem reprezentantu za Sportske novosti z izbranimi besedami govoril hrvaški selektor. Kevin Kampl je v tej sezoni v vseh tekmovanjih za Salzburg na 20 tekmah zadel šestkrat in prispeval 11 podaj. Bo statistiko danes zvečer še izboljšal?

Kaj bo uspelo univerzalcu iz Slovenije?

V skupini A bo Villarreal poskušal premagati Zürich pred domačimi navijači in se še bolj približati napredovanju v nadaljnje tekmovanje, a zagotovo brez Bojana Jokića. Ta je že dlje časa poškodovan, počival bo tudi tokrat.

Partizan bo v Beogradu v skupini C gostil turški Bešiktaš. Črno-beli imajo po prvih dveh krogih le točko, zato bodo tokrat upali na zmago. Tudi z Brankom Ilićem v postavi, ta bo tokrat po sili razmer najverjetneje igral na položaju desnega branilca. Pred tem je bil že nekajkrat centralni branilec in v zadnjem obdobju defenzivni vezist. "Univerzalec iz Slovenije" so ga zato poimenovali nekateri srbski mediji.

Slovenska kolonija proti Nizozemcem

V skupini F bi se Inter, po prvih dveh krogih je stoodstoten, z novo zmago pravzaprav že prebil v nadaljnje tekmovanje. Tokrat bo v Milanu gostil francoski Saint-Etienne. Samir Handanović naj bi bil v prvi postavi Interja, medtem ko bo Rene Krhin verjetno na priložnost spet čakal na klopi. V tej sezoni je še ni dobil, se lahko zgodi, da jo bo tokrat?

V skupini F Matjaža Keka, ki je napovedal, da si želi šestnajstine finala, z Rijeko čaka domača tekma proti Feyenoordu. Če želi nekdanji slovenski selektor izpolniti željo, bo moral premagati nizozemskega prvoligaša. V zelo zahtevni skupini ima po dveh krogih namreč le točko. Goran Cvijanović bo skoraj zagotovo v domači začetni enajsterici, medtem ko Mirala Samardžića tam še ne moremo pričakovati. Po poškodbi je slovenski reprezentant sicer že okreval, a naj tokrat naj še ne bi igral od prve minute.

Standard Liege bo v isti skupini z novim trenerjem iskal nove točke na domači tekmi proti Sevilli. Martina Milca lahko pričakujemo v prvi postavi Belgijcev.

Na novinarski konferenci napovedal zmago

V skupini K bi se Fiorentina z novo zmago, tokrat bo gostovala pri Paoku v Grčiji, povsem približala preboju v nadaljnje tekmovanje. Verjetno bo tudi tokrat priložnost od prve minute dočakal Josip Iličić, ki v prvenstvu igra vse manj, a se je v Evropi v zadnjem krogu izkazal z golom in podajo. Drugi Slovenec na delu v Firencah, Jasmin Kurtić, je bil pred tekmo v Solunu gost na novinarski konferenci. "Po porazu proti Laziu se bomo v Grčiji pobrali in se vrnili v zmagovite tirnice," je prepričan slovenski reprezentant, ki bo danes najverjetneje spet igral od prve minute.

Ne spreglejte