Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
28. 11. 2017,
15.12

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Radovan Karanović naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Krško Stipe Balajić

Torek, 28. 11. 2017, 15.12

6 let, 5 mesecev

Stipe Balajić

Legendarni Dalmatinec ni več trener Krškega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Krško Stipe Balajić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Skromni rezultati v zadnjih tednih so s trenerskega položaja v Krškem odnesli Stipeta Balajića. Hrvat, ki je kot nogometaš pustil ogromen pečat pri NK Maribor, je s Krčani v zadnjih šestih prvoligaških tekmah osvojil le točko, kluba pa zdrsnil na osmo mesto. Začasno ga bo nadomestil donedavni pomočnik Radovan Karanović.

Dva kroga pred koncem jesenskega dela se je vodstvo NK Krško na čelu s predsednikom Zoranom Omerzujem odločilo za spremembo na odgovornem položaju trenerja.

Trenerski stolček je zapustil Stipe Balajić, ki se je po skromnem nizu v zadnjih tednih z vodstvom dogovoril za sporazumen konec sodelovanja. Zadnjič je na zeleno-belem stolčku sedel v Stožicah, ko je izgubil proti vodilni Olimpiji z 0:1.

Vrhunci zadnje tekme, ki jo je na klopi Krškega vodil Stipe Balajić:

Čim prej najti novega trenerja

Radovan Karanović je v 1. SNL igral za SET Vevče in Pohorje. | Foto: Twitter/NK Krško Radovan Karanović je v 1. SNL igral za SET Vevče in Pohorje. Foto: Twitter/NK Krško ''Stipetu se iskreno zahvaljujemo za njegov prispevek k razvoju našega mladega članskega moštva ter prepoznavnosti krškega nogometa in mu želimo vse dobro,'' je sporočil predsednik Krškega in dodal, da bo zadnji dve tekmi jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije, v katerih se bodo Posavci doma pomerili s Celjem in Gorico, vodil donedavni Balajićev pomočnik Radovan Karanović.

Krško bo tako vodil strateg iz BiH, ki je v karieri nastopal v BiH in Srbiji, nato pa nabiral izkušnje tudi v prvi (SET Vevče in Pohorje) ter drugi slovenski ligi. V mariborskem klubu je kot trener sodeloval z mlajšimi rodovi. ''Glavna naloga vodstva je, da čim prej najde novega trenerja, ki bo ekipo vodil že na zimskih pripravah,'' je poudaril Omerzu.

Krško ima v tej sezoni zelo mlado ekipo, na lestvici najboljših strelcev in podajalcev pa sta dva njegova nogometaša. Srb Miljan Škrbić je z desetimi zadetki prvi strelec tekmovanja, Hrvat Tonći Mujan pa je s sedmimi podajami najboljši asistent.

Pet najlepših zadetkov 17. kroga:

Ne spreglejte