Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 8. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Mehika

Četrtek, 10. 8. 2017, 11.00

6 let, 6 mesecev

Rafael Marquez sodelavec mehiškega narko kartela?

Legendarni branilec Barcelone ostro zavrača obsodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Rafael Marquez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriška vlada je Rafaela Marqueza, mehiško nogometno legendo, obtožila povezanosti z mehiškim narko kartelom, ki ga vodi njegov dolgoletni prijatelj Raul Flores Hernandez. Finančno ministrstvo je nekdanjemu nogometašu Barcelone zamrznilo premoženje, ki ga ima v ZDA, ameriškim državljanom pa prepovedalo kakršnokoli poslovanje z njim.

38-letni Rafael Marquez, ki je tri sezone preživel pri ekipi New York Red Bulls, naj bi imel v kartelu eno glavnih vlog. Poleg njega so iste sankcije doletele 21 posameznikov in 43 mehiških organizacij.

Na črni listi se je med drugimi znašel Julion Alvarez, glasbenik in nekdanji nominiranec za nagrado grammy. Floresov kartel naj bi v mehiški zvezni državi Jalisco nadziral igralnice, restavracije, bare, ladjedelnico in celo glasbeno podjetje.

Marquez: Najtežja tekma v življenju, obtožbe so hude

Nogometaš mehiške ekipe Atlas se je odzval na obtožbe.

"Kategorično zavračam kakršnokoli povezavo s kakršnokoli organizacijo. Danes igram najtežjo tekmo v življenju, obtožbe so hude, toda naredil bom vse, da čim prej dokažem, da niso resnične," je v sporočilu svojemu klubu zapisal Marquez, ki trdi, da takšnih stvari, za katere ga obtožujejo, ne potrebuje.

Tako se je pred devetimi leti veselil na el clasicu, ko je Cristiano Ronaldo zapravil strel z bele točke za Real. | Foto: Reuters Tako se je pred devetimi leti veselil na el clasicu, ko je Cristiano Ronaldo zapravil strel z bele točke za Real. Foto: Reuters

Marquez velja za enega od najboljših mehiških nogometašev vseh časov, postavljajo ga ob bok Hugu Sanchezu. Za reprezentanco je odigral 143 tekem, zanjo dosegel 19 golov, nastopil pa je tudi na zadnjih štirih svetovnih prvenstvih. Za Barcelono je igral od leta 2003 do leta 2010, pred tem je bil član Monaca, po tem pa tudi Verone.

Ne spreglejte