Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
20.34

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Paul Pogba Iker Casillas

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 20.34

8 let, 1 mesec

Legenda Reala bi ostala, zvezdnik Juventusa bi odšel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vročica pred sredino povratno tekmo polfinala lige prvakov med Realom in Juventusom, ki bo v Madridu, se dviguje. Podobno kot vedno tudi s takšnimi in drugačnimi govoricami.

Juventus je prejšnji teden v Torinu zmagal z 2:1 in si priboril prednost pred povratno tekmo, pred katero so pod pritiskom predvsem pri Realu. Madridčani, ki so drugo leto zapored ostali brez naslova španskega prvaka – teoretične možnosti sicer še imajo, v praksi jih niti najmanj ni –, si preprosto ne smejo privoščiti, da bi v nekaj mesecih ostali še brez tretje, najpomembnejše lovorike. V pokalu so prav tako že izpadli.

Torinčani so si medtem novi naslov najboljšega v Italiji zagotovili že pred časom, med najboljšimi v Evropi so se znašli po daljšem času, zato jim nihče ne bo zameril, če jim v polfinalu spodleti. Toda oboji si seveda želijo vstopnice, ki vodi v berlinski finale. Zato ne čudi, da so v dneh pred tekmo tako španski kot tudi italijanski mediji v javnost servirali takšne in drugačne govorice. Ali so resnične ali ne, je težko ugotoviti, a pred tako pomembno tekmo, kot bo sredina, smo jih že vajeni.

Paul Pogba želja velikanov, tudi Reala?

Španci pišejo o tem, da je Paul Pogba, prvi zvezdnik Juventusa, ki na prvi tekmi zaradi poškodbe sicer ni nastopil, klubskemu vodstvu razkril, da si želi poleti zapustiti Torino.

Francoski zvezdnik, ki spada med najboljše mlade nogometaše na svetu, je želja številnih evropskih velikanov. Predvsem Barcelone, PSG in Manchester Cityja. Prav Francozi naj bi bili najbližje njegovemu nakupu. Le oni naj namreč ne bi imeli težav z odškodnino, ki so jo pri Juventusu postavili zanj. Ta znaša vrtoglavih sto milijonov evrov. Obeta so torej vroče, zelo vroče poletje na nogometni tržnici. Tudi zato, ker naj bi lovke proti Pogbaju stegnili še pri Realu.

Iker Casillas bi ostal ne glede na vse

Pri Madridčanih je v središču pozornosti Iker Casillas. Izkušeni vratar, ki vrata Reala neprekinjeno brani že od leta 1999, je vse bolj na udaru kritikov in je, tako trdijo številni, na izhodnih vratih Madridčanov. Predvsem zato, ker naj bi poleti prišel vratar Manchester Uniteda David de Gea.

A kljub temu se 34-letnik, ki je do zdaj osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, menda ne bo kar tako vdal. Ravno v začetku tega tedna so iz vrst Reala prišle novice, da bo, ne glede na razplet poletnega prestopnega roka, zagotovo tudi v prihodnji sezoni član desetkratnih evropskih prvakov.

Kaj bo po sredinem večeru?

Govoric torej ne manjka in kdo ve. Morda bo na razplet obeh zgodb, tako Casillasove kot tudi Pogbajeve, vplival tudi razplet sredine tekme.

Ne spreglejte