Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 8. 2008,
22.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 8. 8. 2008, 22.10

8 let, 5 mesecev

Lavrič v polno, Ačimovič blestel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Minuli konec tedna je bilo na delu kar nekaj slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo v tujini. Najbolj sta se izkazala Mile Ačimovič (Austria Dunaj) in Klemen Lavrič (Omiya Ardija).

Nizozemska Emmen je v uvodnem krogu druge nizozemske ''Jupiler'' lige v gosteh ugnal moštvo Fortuna Sittard z 2:1. Zmagoviti zadetek je v zadnji minuti prispeval mladi slovenski napadalec Tim Matavž, sicer posojen nogometaš prvoligaške ekipe iz Groningena.

Nemčija Nogometaši Kölna so v 1. krogu nemškega pokalnega tekmovanja brez težav ugnali Niederauerbach s 5:1. Četrti zadetek za ''kozle'' je po podaji Miša Brečka (odigral 73 minut) prispeval najboljši klubski strelec Kölna v minuli sezoni, Milivoje Novakovič (90 minut). V nedeljo je bila drugoligaška ekipa iz Koblenza nepričakovano primorana priznati premoč nižjeligaškemu klubu Oberneuland. V športnem parku Vinnenweg, kjer se je zbralo 987 gledalcev, je 120 minut zaigral Matej Mavrič (izkoristil tudi strel z bele točke), medtem ko Goran Šukalo zaradi poškodbe ni kandidiral za nastop. Wehen je s pomočjo Aleša Kokota (odigral vseh 90 minut) izločil Darmstadt 98, izbranci Bojana Prašnikarja pa so si priborili napredovanje z zanesljivo zmago v Berlinu.

Japonska Klemen Lavrič je zabil prvi gol, odkar je pred kratkim prestopil na Japonsko. V 20. krogu J League je za Omiyo Ardijo zadel pri zmagi z 2:1 nad Saporom. Igral je 90 minut, med strelce pa se vpisal v deveti minuti.

Avstrija V 6. krogu avstrijskega prvenstva je Mile Ačimovič blestel. V derbiju med dunajsko Austrio in Red Bull Salzburgom je igral 90 minut in imel vidno vlogo. Njegov klub je zaostajal z 0:2, nato pa preobrnil izid in zmagal s 3:2. Nekdanji slovenski reprezentant je v avstrijski prestolnici sodeloval pri dveh zadetkih, izsilil pa tudi prekršek za prosti strel, s katerega je njegov soigralec zabil gol.

V drugi ligi je Sašo Fornezzi branil mrežo Wiener Neustadta 90 minut in izgubil proti Gratkornu z 0:1.

Francija Sochaux je v uvodnem krogu francoskega prvenstva pred domačimi gledalci ugnal novopečenega člana prvoligaške druščine iz Grenobla z 1:0. Valter Birsa je v igro vstopil v 74. minuti, Bojan Jokič pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Romunija Politechnica Iasi je v uvodni tekmi 3. kroga romunskega prvenstva pred domačimi gledalci izgubila proti Steaui (0:2). Nekdanjim evropskim klubskim prvakom je pomagal tudi avtogol Andreja Pečnika v 50. minuti (odigral vseh 90 minut). Domen Beršnjak je odigral 73 minut.

Italija Še tretjič zapored se je najmanj enkrat na prijateljski tekmi Frosinoneja vpisal med strelce Zlatko Dedič. Koprčan je v 55. minuti zatresel mrežo Napolija. Slednji je na koncu ugnal drugoligaškega tekmeca z 2:1, Dedič - klubu iz mesta izpod Vezuva jo je ''nedavno'' zagodel že v dresu Parme v italijanskem pokalu - pa je odigral vseh 90 minut.

Švedska AIK je izgubil pred domačimi navijači v Stockholmu proti Elfsborgu z 1:2. Miran Burgič je tekmo začel v prvi postavi, a bil na klop za rezerve posajen že v 37. minuti. Djurgardens je premagal Malmö v gosteh z 2:1, a Andrej Komac ni nastopil.

Rusija Tom Tomsk je izgubil proti FC Moskvi z 1:2 v gosteh. Aleksander Radosavljevič je igral od 28. minute. V ruski prestolnici je gostoval tudi Khimki, ki je remiziral s Spartakom z 1:1. Nastja Čeh ni igral.

Ne spreglejte